Last news in Fakti

17 Юли, 2020 19:40 1 722 6

Три основни теми на срещата в ЕС

  • ес-
  • среща-
  • преговори

Преговорите са в ход

Три основни теми на срещата в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските представители могат да се съсредоточат върху три теми. Това заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, цитиран от France 24.

Председателят на Европейския съвет говори по време на срещата на върха. Трите теми са върховенството на закона, съсредоточаване върху собствено финансиране на бюджета и средства за фонда за подкрепа.

В момента се води дискусия, за това как да се разпределят средствата за подкрепа. Основното предложение е две трети от средствата да бъдат разпределени през следващите две години.

 Това ще работи най-добре за Чехия, Франция, Финландия, Нидерландия и Италия. Нидерландският премиер Марк Рюте предложи програма за уреждане на плащанията.

Преговорите трябва да изяснят позициите на две групи страни. Те имат противоречия за разпределението на подкрепата.

Германия и Франция предложиха плана за подкрепа, който е одобрен от южните държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко се връща с празни ръце

    3 0 Отговор
    А натам пътувал с чували от чекмеджето.
  • 2 РЪМПЕЗИ

    5 0 Отговор
    ПЪРВАТА ТЕМА Е КАК ДА СИ СЛОЖИМ ПРАВИЛНО МАСКАТА...МЕРКЕЛ ГО ПОСОЧИ С ПРЪСТ НО НАШИЯТ НЕ ВДЯВА...КЪДЕ СИ АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ...ГУБИШ МИЛИАРДИ...
  • 3 Blackthorn

    3 0 Отговор
    А източна Европа кучета я яли а?? Ще подхвърлят някакви трохи и ще се приключи! Ами не случайно в съседната тема се споменава как България е на път да стане евроскептична като Полша и Унгария. Нормално!
  • 4 Темите

    1 0 Отговор
    Оставка на боко, оставка на бацун, оставка на бою
  • 5 Хахахаха

    1 0 Отговор
    Какво прави индийския Флаг на стрната на ЕС? 😀😀😀
  • 6 Васил

    0 0 Отговор
    Вече съм сигурен че в Брюксел са извратеняци налагат санкции на Русия а същото време канят на среща диктатора от България.