Last news in Fakti

24 Юли, 2020 08:03 5 755 10

Тръмп и Путин - спешно по телефона!

  • сащ-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Двамата президенти обсъдиха контрола над въоръженията

Тръмп и Путин - спешно по телефона! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и на Доналд Тръмп са обсъдили по телефона стратегическата стабилност и контрола над оръжията с оглед на отговорността на двете държави за поддържането на международния мир и сигурност. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл.

Двамата лидери са потвърдили актуалността на двустранните консултации по тези въпроси, включително по Договора за съкращаване и ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия.

Подписаният през 2010 г. в Прага от президентите Дмитрий Медведев и Барак Обама документ е последното споразумение между Москва и Вашингтон в сферата на стратегическата стабилност. Договорът изтича през февруари догодина и в момента се водят двустранни преговори за евентуалното му продължаване.

Путин и Тръмп са обсъдили също така руското предложение за среща на лидерите на петте постоянни държави - членки на Съвета за сигурност на ООН.

Станало е дума и за иранската ядрена програма, като и двете страни са наблегнали на необходимостта от общи усилия за поддържането на регионалната стабилност и на глобалния режим на неразпространение на ядрено оръжие.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    14 3 Отговор
    И са събрахме и говорихме и са смяхме и пяхме. Ма ядрения арсенал си остава. Забележете съкращават се оръжия и установки ма никой не унищожи ядрените бойни глави. Чиста демагогия. Но кво да се праи тъй е устроен светът. Иначе нема бизнес.
  • 2 ТттТ

    21 2 Отговор
    Дано се разберът двете свръх държави-та да има глобален мир...иначе ние малките ще го отнесем
  • 3 Karosel

    7 3 Отговор
    Питин да каже на пудела кой мисии още да изтегли! Ха ха ха ха

    Коментиран от #8

  • 4 село

    6 3 Отговор
    Докато тези две бели държави са готови да се избият, Китай трупа оръжие и все някога ще им извие врата.

    Коментиран от #7

  • 5 българин

    7 0 Отговор
    Това е!
    Те си говорят, а ние водим хибридни войни.
  • 6 другарят

    12 1 Отговор
    С фашистка Америка, е безмислено да се сключват каквито и да било договори, защото те ги нарушават и излизат от тях по всяко време! Краварите разбират единствено от езика на силата!
  • 7 ANGKOR WARRIOR

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "село":

    И кое им е бялото на САЩ и Русия след като Не-белите етноси са доминиращи там в САЩ са Афроамериканци,Латиноси(Индианци), Индийци, Пакистанци, Араби, Евреи, Филипинци и прочие а в Русия са Славяни,Турските етноси като Киргизи Татари Казахи Узбеки и прочие та къде ги видя тея Бели в Русия и САЩ незнам
  • 8 Карбуратор

    2 9 Отговор

    До коментар #3 от "Karosel":

    Ти нормален ли си да мислиш че Тръмп може да е пудел на този, дето страната му има БВП колкото щата Охайо да речем. От едната страна, бивш милиционер, бивш шпионин от КГБ, корумпиран и несменяем диктатор. От другата страна - Тръмп - потомствен милиардер, командващ най богатата икономика в света с най силната армия. Само от три години в политиката, но с воля да промени плана за нов световен ред в ущърб на кукловодите и го прави, въпреки непрестанните атаки срещу него.

    Коментиран от #10

  • 9 1944

    0 2 Отговор
    ботоксовия момчелюбец се похвалил че си говорил с жълтия клоун. по телефона.
  • 10 Чичо Спам

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Карбуратор":

    Карбураторе изпушил си 😄😄😄😄 Оправи си центровката 😄😄😄