Last news in Fakti

24 Юли, 2020 10:50 2 014 9

Китай повече се нуждае от САЩ

  • сащ-
  • майк помпео-
  • китай

Майк Помпео призна за търсен диалог

Китай повече се нуждае от САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Старата система между САЩ и Китай вече не е фактор. Това заяви американският държавен секретар Майк Помпео, цитиран от Гардиън.

Дипломатът говори в президентската библиотека. Той призна, че САЩ трябва да намерят взаимодействие с Китай.

Подкрепя се мнението за нова стратегия за защита на американската икономика. Америкаснкият президент Доналд Тръмп не смята да се придържа към политиката на предишни администрации.

Той настоява за различни отношения с китайското правителство. Според Помпео Китай е по-зависим от американската страна, от колкото обратното.

Той смята, че китайското правителство става все по-авторитарно. Към този момент това не се разглежда като нормална страна.

САЩ ще търсят различен диалог.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    17 5 Отговор
    САЩ накрая ще намери каквото търси ми се струва. Ма а дано не е голямата тояга. Че явно много ги сърби кожичката.

    Коментиран от #6

  • 2 ЪРП

    19 6 Отговор
    ЕЙ НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ДА НЯМАШ ВРЪЗКА С РЕАЛНОСТТА......
    БРAВO НA КИТAЙ И CИ ДЗИНПИН!!!
    КИТAЙЦИТE ДO 10/15 ГOДИНИ ЩE БЪДAТ ТOТAЛНAТA ИКOНOМИЧECКA CИЛA В CВEТA И CЪЩИCAНИТE ЩE МOГAТ CAМO ДA ИМ CE МOЛЯТ И ПOДМAЗВAТ!!!!!!
  • 3 не може да бъде

    4 4 Отговор
    Изявлението на г-н Помпейо е доста спорно,макар че и той има някакви аргументи.Но така или иначе Uитай сега е в състояние само да накара американците да закрият посолството си в Ченду!Но не бива да се изключва възможността след 50 г-Китай да реши да закриe целите САЩ !?Американците умеят да излизат от тежки ситуации,но не виждам как ще излезат от тази,в която са изпаднали сега!Изборът им е между много лошо и още по-лошо!?
  • 4 Госあ

    5 8 Отговор
    Никакъв диалог с тия.1.5 млрд са много трябва да бъдат изчистени от лицето на Земята.
  • 5 КНР

    2 4 Отговор
    Разликата между Китай и САЩ е в индивидуалността. Наистина Китай е цивилизация на хиляди години, но колкото е общото между КНР и Китайските империи, толкова е общото между САЩ и старата европейска цивилизация. В този ред на мисли, САЩ имат по-дълга традиция в съвременното държавно управление, международните отношения и най-вече стопанската свобода на индивида. Нито едно съвременно изобретение не идва от Китай. Уникалността на англосаксонската доминация в света идва от това, че всички индустриални, обществени и философски революции идват от там. Ето защо Китайска, Руска или индийска доминация в света няма как да има. Никой не може да накара нормален свободен човек да слуша китайска музика, да носи китайски куртки и панталони или да използва китайския език. Така, че другари, залагащи на Китай, Русия, Венецуела, Куба, Индия и т.н. нали знаете? Made in КНР, НО designed and invented in USA, ENGLAND, GERMANY,AUSTRALIA. Едва ли ще доживеете друго.
  • 6 Белуга

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Знам знам🙄":

    Ако можеха до сега биха се възползвали , но никой до сега (Япония) не е успял ,а последствията са налице.
  • 7 costa

    0 0 Отговор
    ...не "от колкото", а "отколкото".... пише се слято, господа журналя.
  • 8 Чепатия чеп

    1 0 Отговор
    От вас и удавник не се нуждае!
  • 9 Опа

    0 0 Отговор
    Да бе да, то се видя