Last news in Fakti

28 Юли, 2020 16:55 1 452 2

ЕС очаква отваряне на китайския пазар

  • ес-
  • обмен-
  • китай

Двустранни преговори

ЕС очаква отваряне на китайския пазар - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС призова Китай да допусне до своя пазар европейски стоки, съобщи France 24.

Проведен беше търговски и двустранен диалог. Призивът е да се осигури достъп на стоките, за които все още няма разрешение.

Така могат да се премахнат бариерите за европейските износители. Смята се, че има значителен напредък в преговорите.

Все още обаче има какво да се уточнява. ЕС недоволства от ограниченията за внос на храни.

 Европа очаква по-добра оферта за телекомуникационната и компютърната сфера. Очаква се и повече ангажираност за устойчиво развитие.

Очаква се преговорите да продължат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ужас

    7 1 Отговор
    Ужас. Молете се на краварите да ви разрешат. Вие сте в унизително положение. Всеки американски сенатор може да ви издърпа ушите като в детска градина.
  • 2 Ангела

    4 0 Отговор
    Докато ЕС робува на САЩ ще е много трудно да пробие на необятният китайски пазар. Китайците са достатъчно умни и прозорливи и си защитават интересите. ЕС допусна голяма грешка като се скара с Русия и й наложи санкции, а сега търси пазари в Китай! Късно е либе за китка.