30 Юли, 2020 11:48 2 858 5

Великобритания ще върне мерките за карантина, ако има втора вълна на инфекции в Европа

  • коронавирус-
  • карантина-
  • великобритания-
  • мат ханкок

Миналата седмица Великобритания отново наложи 14-дневна карантина на пристигащите от Испания

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви в четвъртък, че се притеснява от втора вълна на коронавирусни инфекции в Европа и че правителството няма да се поколебае да предприеме действия, изразяващи се във връщането на мерките за карантина, за да запази Обединеното кралство в безопасност. Това предаде Reuters.

Миналата седмица Великобритания отново наложи 14-дневна карантина на хората, пристигащи от Испания. Ханкок добави, че в някои други европейски страни, които понастоящем са освободени от британската карантинна мярка, се наблюдават нарастващи инфекции, без да ги назовава.

„Притеснявам се от втора вълна. Мисля, че можете да видите втора вълна на инфекции, която започва да се разпространява из Европа, и ние трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим достигането ѝ до тези брегове и да се справим с нея “, каза Ханкок по време на интервю за Sky News.

„Имаме сериозни опасения относно втората вълна, която се появява в цяла Европа. И не става дума само за Испания. Има и други държави, където броят на случаите се увеличава. Абсолютно решени сме да направим всичко възможно, за да запазим страната си в безопасност “, обясни още той.

Ханкок заяви, че властите работят по възможните начини за съкращаване на карантинния период за хората, идващи от Испания, но за сега няма да има промяна в това отношение.
 


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Грейс

    1 2 Отговор
    Правилно"! Когато смешник не предприел мерки за ограничаване на заболеваемостта, никой от ЕС не реагира, сега му сърбайте попарата. Още си мисли за колониализма!
  • 3 БГ681

    4 0 Отговор
    Подкрепям смислнеите мерки като носенето на маска на закрито, но така дока ще се затваряме през 4 5 месеца. втора треа пета вълна. няма ли това да нанесе много по големи поражение на психиката на хората и на работа и доходите? Не мисля че с криене се преборва каквото и да е
  • 4 Еее

    3 0 Отговор
    Запада се завръща към комунизма.Бавно си спускат железната завеса.Скоро и птиче няма да може да прелети.
  • 5 Абе острова

    1 0 Отговор
    Кво ни интересува за вас бе бо.луци