Last news in Fakti

3 Август, 2020 09:49 2 825 15

САЩ вдигат таксите за зелени карти и гражданство

  • сащ-
  • зелена карта-
  • гражданство

Заради пандемията от коронавирус имиграционната служба в САЩ изпадна в тежка финансова криза, защото броят на молбите за визи и гражданство е намалял

САЩ вдигат таксите за зелени карти и гражданство - 1
Снимка: shutterstock

Имиграционната служба на САЩ публикува списък с нови цени за подаване на документи за виза и гражданство, които влизат в сила след 60 дни. Някои от таксите се намаляват, но има и такива, които скачат драстично. Средното увеличение е 20%, съобщи “BG войс”.

Молбата за разрешително за работа вече ще струва 550 долара, а досега беше 410 – увеличение от 34%. Молбата за зелена карта за чужденец, близък на американски гражданин, скача от 535 долара на 550. За зелена карта на съпрузи обаче поевтинява на $ 510 от 535 досега. $ 760 ще е таксата за подаване на молба за промяна на временната зелена карта с постоянна, когато е получена чрез брак.

С цели 75% скача подаването на молбата I-129L за чуждестранни работници, които работят за американска компания в чужбина и са трансферирани в Америка. Досега таксата е била $ 460, а сега става 805. С 55% скача разрешителното за работа на временни чуждестранни работници на нискоквалифицирани позиции като студенти, които идват на лятна бригада. Те ще плащат $ 715.

С 55% е увеличението за разрешително за работа за надарени чужденци като атлети, музиканти, художници. Цената за тях скача на $ 705.

Издаването на разрешително I-193 за повторно влизане в САЩ на чужденец, който има зелена карта, без да има виза или без да показва паспорта си, се увеличава с 377% и от $ 585 става $ 2790.

Молбата за гражданство вече ще струва по-скъпо с цели 81% - $ 1160 (при подаване на документи онлайн).

Заради пандемията от коронавирус имиграционната служба в САЩ изпадна в тежка финансова криза, защото броят на молбите за визи, гражданство и др. е намалял, а агенцията се самоиздържа от внесените такси. 


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ддддддд

    16 7 Отговор
    То па като че ли някой се е затичал за към тая кочина...-освен латиносите които най-накрая и ще им вземат и гащите на америте...

    Коментиран от #8

  • 2 1234578

    16 2 Отговор
    Казва се ЗАЯВЛЕНИ, а не молба.

    Молби беше при комунистическия режи. Когато хората бяха унижавани да се молят на държавата да си върши работата. Този мантелите на българските чиновници все още не е изкоренен вече 30 години от началото на промените.
  • 3 националист

    12 6 Отговор
    Има ли още наивници и будали дето да дават пари за да идат и станат роби в тая отвратителна кочина наречена САЩ.

    Коментиран от #10

  • 4 Чепатия чеп

    6 0 Отговор
    Ами да пият една вода
  • 5 Кристиян Вигенин

    5 7 Отговор
    Велика Америка е магнит за способните хора и може да си позволи да вдига таксите,докато във Фалиралият Сибирско-Азиатски Бантустан не иска да емигрира никой,освен китайците.Странно,но и нашите родин ентусиазирани русофилистици не искат.Пари да им даваш,да ги биеш-твърдо не.Предпочитат да русофилстват от западна Европа или до ри от САЩ,измекяри долни.
  • 6 До посолството на фащ

    8 6 Отговор
    Гражданство в кравария ?
    Където полицай изважда пистолет и те взема на мушка защото му се сторило,че не си си платил .......ПАКЕТЧЕ Mentoss ?!!!!
    Или където президента ти препоръчва да се лекуваш пиейки дезинфектант ?!!!
    Или където данъците ти отиват за избиване на стотици хиляди невинни хора по света ?!!
    Или където от политическа коректност не знаеш кое е горе и коя долу.
    Рецидивиска държава от психопати и простаци.

    Коментиран от #9, #12

  • 7 Райт

    4 1 Отговор
    Да ги спрат напълно.Всяка жаба трябва в гьола си к.во е т ва като хлебарки по света тука зле там още по айдеее.
  • 8 руски краварски соросоид

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ддддддд":

    САЩ е най-желаната дестинация на света бе ,неграмотен плъх.Мечта е за всеки способен човек и не само ! И не говорим само за работа и развитие ,ами и за да посетиш държавата като цяло с цел туризъм и да разгледаш най-емблематичните местности,градове и дестинации.Дори и по този критерии САЩ отново е най-желаното място на света.Америка просто е най-великата държава на тоя свят.Това само вие платените русофилистични нещастници не го разбрахте.Лаете много ,ама самите вие дори си мечтаете за САЩ ,а не смеете да стъпите в оня пробит катун наречен русия ,дето е забравено от бога място ,а държавата прилича на нещо което все едно сега е излязло от война.Една голяма развалина е русия и нищо повече ! Всяка година по един милион руснаци пускат за зелена карта и искат живот в САЩ !
  • 9 руски краварски соросоид

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "До посолството на фащ":

    Като гледам какви глупости си изписал се убеждавам,че акълчето ти стига колкото да ходиш в права линия..
  • 10 Има

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "националист":

    например една колежка на Анатолий - станала преподавателКа в щата Тенеси....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чепатия чеп

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "До посолството на фащ":

    Абсолютно съгласен
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Вдигат

    1 0 Отговор
    таксите и това е закономерно. Авторът е забравил, че ни информира преди доста време, че президентът Тръмп въвежда нови изисквания за кандидатите за зелени карти, с цел да се ограничи кандидатстването на неквалифицирани и без подходящо образование . Предполага се, че останалите могат да си позволят да платят цената да живеят и работят в САЩ
  • 15 НЕПРИЯТНИ СА

    1 0 Отговор
    НИЕ ЗАТВАРЯМЕ ГРАНИЦИТЕ ЗА УБИЙЦИТЕ ОТ САЩ !