3 Август, 2020 11:16 1 405 4

Около 2/3 от американците са против методите на Тръмп за справяне с кризи

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • пандемия

Според анкета от края на юли едва 34% от жителите на Съединените щати подкрепят мерките на Тръмп за справяне със заразата

Около 2/3 от американците са против методите на Тръмп за справяне с кризи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В наскоро проведена анкета на американската компания „Ipsos“ около две трети от американците не одобряват методите, които Тръмп е избрал за справянето с трите най-големи предизвикателства пред САЩ в момента, т.е. пандемията от новия коронавирус, вълната от протести и отношенията с Русия, съобщава Радио Китай. 

Тези три предизвикателства пред Белия дом могат да се определят като „най-големия расов проблем от движението за граждански права през 60-те години на миналия век, най-сериозния проблем със здравеопазването и напомнящо враждебното отношение на Русия от Студената война“. Но американците не са уверени, че действията на Доналд Тръмп ще бъдат ефективни. Единственото, което ще постигне той, е да получи подкрепата на републиканците и основната част от гласоподавателите.

Според анкета от края на юли едва 34% от жителите на САЩ подкрепят мерките на Тръмп за справяне със заразата, което е почти същия процент като този в началото на месеца и най-слабия от месец март насам.

Що се отнася до протестите срещу расизма в САЩ, 55% от белокожите, 92% от чернокожите и 72% от испаноговорящите са срещу политиката на американския президент за справянето с проблема.

Тръмп изпрати служители на реда да потушат протестите и по-малко от една трета от американците считат, че тази мярка ще подобри положението, но 52% са на мнение, че ще влоши ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Афера

    5 2 Отговор
    Това Байдън ли го казва????
  • 2 Дермо кратите в САЩ не му

    3 2 Отговор
    Дават да направи и крчка по Пътя за възвръщане Величието на Америка , чрез възстановяване на ИКОНОМИКАТА и ' ! И Короната и бунтовете под девиза за "Живота на Черните е от Знение" са ПЛАНИРАНИ , Финансирани и Управлявани процеси с цел провала на амбициите на Трамп. Дермо кратите са за запазване и продължаване на старата нефункционираща система за богатство. Дермо кратите неискат да признаят , че е на лице Разпада на поредната ИМПЕРИЯ ! А Трамп иска да спаси държавата и народа и чрез издигане на ИКОНОМИКАТА и жизненият стандарт . А след изборите в Ноември , ще има що да видим : " Тези луди филми!" Целият свят ще се тресе ! Ще устиска ония, който има здрава Икономика и ако си е сял- ще яде ! Както у нас - ако имаш крава, ще пиеш млако ! Но нашите умишлено ги избиват а туй що сеем до трапезата не достига ! Както се казва : " Всички на Терсене а ние НА ОПЪКИ !"
  • 3 Ние Рушим заводи и предприятия, а

    1 0 Отговор
    Нови не строим ! Оручасани ли сме или ни е толкоз айряна ?
  • 4 Според

    0 0 Отговор
    едни ан(м)кета преди четири години "Нюзсуик" се сдоби с един брой, който стана библиографски уникат, след като трябваше много спешно да бъде изтеглен от пазара...Така е, защото човек предполага, а Господ разполага !