Last news in Fakti

5 Август, 2020 09:05 1 432 6

Федералните агенти в САЩ са получили за един месец 270 травми от демонстранти

  • сащ-
  • полиция-
  • фбр

Понякога се използват служебни автомобили без опознавателни знаци, за да се предотврати нападение срещу тях от страна на престъпници

Федералните агенти в САЩ са получили за един месец 270 травми от демонстранти - 1
Снимка: shutterstock

Американските федерални агенти, разположени заради продължаващите безредици в американския град Портланд, щата Орегон, от началото на юли са получили над 270 наранявания и травми, нанесени им от демонстранти. Това съобщи вчера заместник-министърът на вътрешната сигурност на САЩ Кен Кучинели на слушания в сенатската юридическа комисия, предаде ТАСС, цитирана от БТА. 

В писменото си встъпително изявление, разпространено от пресслужбата на министерството, Кучинели казва, че протестиращите са жестоки анархисти, които нападат федерална собственост, федерални агенти, служители на местната полиция и различни обекти. Нападателите използвали чукове, лазери, бейзболни бухалки, бомбички, коктейли Молотов, химикали и други боеприпаси.

По-късно по време на слушанията Кучинели уточни, че за последните 6 месеца в Портланд са пострадали около 140 служители на реда, но отбеляза, че има разлика между протестиращи и участници в безредици.

Той подчерта, че ако федералните агенти са били изтеглени, както неоснователно са настоявали местните власти, сградата на федералния съд е щяла да бъде разрушена.

Зам.-министърът обясни, че понякога се използват служебни автомобили без опознавателни знаци, за да се предотврати нападение срещу тях от страна на престъпници. Те често се опитват да разбиват и да подпалват обозначените полицейски коли, дори когато вътре има хора, каза зам.-министърът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чепатия чеп

    6 8 Отговор
    А цивилните убити от тях са хиляди
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Краят

    12 1 Отговор
    Медиите мълчат ! В сащ положението излиза извън контрол и няма как да бъде овладяно!! В момента по неписаните човешки закони който каквото си открадне за него си е!
  • 4 Баровеца-СФ

    0 2 Отговор
    Държава с такава система,че работиш ли и не си престъпник,то може да живееш подобаващо добре,а не като при нас постоянно експлоатиран народ и оставен без защита от държава и институций ! Само болни мозъци са тези които създават този хаос и правителството на САЩ се показва с меки китки срещу тях!

    Коментиран от #5

  • 5 село

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Баровеца-СФ":

    Има и изключения, но общото правило е: Работиш ли честно, ще си умреш беден. В щатите освен беден, ще свършиш и бездомен. Тук поне всички имаме жилища.
  • 6 БОГ ТАНГРА

    4 1 Отговор
    В Китай един етнос един народ една диктатура цял народ мълчи. А в Америка докараха всички цивилизации раси етноси куртури религии, научиха ги да воюват по цял свят и да точат ресурсите на света за по силен долар а не ги научиха къде се намират онези държава и либералната кочина ги научи на гейщина толерантност и да гласуват за едни ястреби на войната окачени по целия сенат и конгрес