Last news in Fakti

18 Август, 2020 11:10 1 675 0

Силно земетресение удари Филипините - Август 2020

  • филипини-
  • земетресение-
  • трус-
  • щети

Нанесени са сериозни щети по жилищни сгради

Силно земетресение удари Филипините - Август 2020 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Трус със сила 6,7 по Рихтер разтърси централната част на Филипините. Най-малко един човек е загинал и са нанесени сериозни щети по жилищни и други сгради в град Катайнган. По пътищата се появили цепнатини, предаде Нова телевизия.

По данни на Геоложкия институт на САЩ земетресението е регистрирано в 8.03 ч. местно време.  Епицентърът му бил на 68 км от град Масбате, в района на островите Висаяс. Огнището на труса било на малка дълбочина - 10 км под земната повърхност.

Според Филипинския институт по вулканология и сеизмология епицентърът се намирал на 7 км югоизточно от Катайнган, на дълбочина 21 километра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА