Last news in Fakti

19 Август, 2020 07:20 4 805 10

Истински военен преврат! Армията арестува президента и премиера на Мали

  • мали-
  • преврат-
  • ибрахим бубакар кейта

Двамата са откарани с брониран автомобил във военната база, откъдето започна бунтът

Истински военен преврат! Армията арестува президента и премиера на Мали - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Мали Ибрахим Бубакар Кейта и премиерът Бубу Сисе са били арестувани вчера следобед в Бамако от разбунтували се военни. Това съобщи Франс прес, като се позова на един от лидерите на метежа.

"Можем да ви кажем, че президентът и премиерът са под наш контрол. Арестувахме ги в дома (на Кейта)", каза военният, пожелал анонимност.

Друг източник от лагера на метежниците добави, че двамата са откарани с брониран автомобил във военната база, откъдето започна бунтът сутринта.

Разбунтувалите се военни обкръжиха по-рано резиденцията на Кейта и стреляха във въздуха, което засили страховете, че се прави опит за преврат, съобщи "Асошиейтед прес".

Мали е държава в Западна Африка с население от около 20 милиона души и територия от над 1 милион кв. км. Населението се състои от множество африкански племена, които си съперничат за властта и в страната често има размирици.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5kof

    34 6 Отговор
    Браво!!! Е така се действа! Решително, бързо и категорично. Сега да ги дадат на военен съд и....., каквото сабя покаже. Но това може да стане там, където има армия - мъже ( и жени ), милеещи за Родина, народ, бъдеще. А не меркантилни типове, интересуващи се само колко кинти ще изкарат от мисии и колко компенсации след наряд и учени ще вземат.

    Коментиран от #3

  • 2 Лоши новини за макрон

    11 6 Отговор
    Бубакар и Бубу Сисе са негови марионетки. Просто Мали е поредната държава която изритва французите от територията си. Турция пак бележи във вратата на Франция :))))
  • 3 Ъъъъъъ?

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "5kof":

    Ти майтап ли си правиш, държава с Западна Африка образувана от множество племена борещи се за власт! Това ли ти е примера за "така се прави" по твойта логика да станем мини варвари всички в България и така да я караме, закона на джунглата!

    Коментиран от #7

  • 4 Буцата

    7 5 Отговор
    Хубава работа ама циганска
  • 5 Qnko

    5 5 Отговор
    Каквото реши френското правителство това ше се случи в Мали,Кот ди вуар,Джибути,Конго.................Legion etrangere

    Коментиран от #8

  • 6 Премиер-милиардер от държавна заплата

    12 1 Отговор
    Невероятното в случая, е че САЩ или Израел нямат пръст в преврата. Доживях и това да прочета.
  • 7 Перо

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ъъъъъъ?":

    Мутренският режим в БГ е по-зле от Мали по много показатели,най-вече по продължителност на живота. Ти със САЩ,Германия и Франция ли искаш да се сравняваме?
  • 8 Перо

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Qnko":

    Legion entrangere беше фактор по света през 60-те години,до напускането на Алжир и разформироването на парашутния полк.Сега да само подобие.
  • 9 Мали Мали!

    4 0 Отговор
    Какво ще правим????
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.