Last news in Fakti

20 Август, 2020 10:33 1 360 2

Няма пострадали българи при пожарите в Калифорния

  • калифорния-
  • мвнр-
  • сащ-
  • пожар-
  • пожари-
  • българи-
  • лос анджелис

Горските пожари в Северна Калифорния не могат да бъдат овладени и се разпространяват, насочвайки се към населени места

Няма пострадали българи при пожарите в Калифорния - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Генералното ни консулство в Лос Анджелис не са постъпвали сигнали за пострадали български граждани в продължаващите горски пожари в Северна Калифорния, съобщиха от Министерство на външните работи. 

Препоръчваме на сънародниците ни, намиращи се в районите, засегнати от пожарите, да изпълняват всички указания за задължителна или препоръчителна евакуация на специализираните служби, както и да се информират относно актуалната ситуация чрез пожарните служби по места и средствата за масово осведомяване.

Горските пожари в Северна Калифорния не могат да бъдат овладени и се разпространяват, насочвайки се към населени места. В резултат от високите температури и сухите светкавични мълнии на територията на щата горят 367 пожара, като 23 от тях са по-мащабни. По данни на пожарните служби около 300 000 акра земя са изпепелени, а над 50 структури са разрушени.

Засегнатите са райони в окръзите Сонома, Солано, Напа, Сакременто и Санта Круз. Жителите на град Вакавил, разположен между Сан Франциско и Сакременто са били евакуирани. Необичайно високите температури, ниската влажност, силният вятър и труднодостъпния терен на места допълнително възпрепятстват локализирането на пожарите. Властите предупреждават за преустановяване на електрозахранването в по-критичните райони.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олеле

    2 0 Отговор
    Ако няма пострадали барба ганьовци всичко е точно това ли ни казвате???
  • 2 Кирето

    2 0 Отговор
    Оффф-олекна ми. Така са бях пртснил. То, 'щото КалиПорниа е бъгава с българи.........