Last news in Fakti

28 Август, 2020 09:41 2 805 19

Комисия на ЕП ще обсъди обстановката в България

  • еп-
  • ес-
  • екатерина захариева

Групата за наблюдение към парламентарната комисия разглежда случаи на заплаха за демокрацията, върховенството на закона и основните права, както и борбата с корупцията в ЕС

Комисия на ЕП ще обсъди обстановката в България - 1
Снимка: shutterstock

Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права към комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи ще обсъди днес на закрито заседание обстановката в България.

Това съобщи пресслужбата на ЕП.

В заседанието ще участват зам.-главният прокурор Красимира Филипова, вицепремиерът Екатерина Захариева и зам.-министърът на правосъдието Десислава Ахладова, представители на Венецианската комисия към Съвета на Европа и на групата държави срещу корупцията към същата институция, на Европейския икономически и социален съвет, на Европейската комисия, представители на гражданското общество.

В съобщението се уточнява, че групата за наблюдение към парламентарната комисия разглежда случаи на заплаха за демокрацията, върховенството на закона и основните права, както и борбата с корупцията в ЕС. Председател на групата е евродепутатът Софи инт'Велд (Обнови Европа, Холандия).

Пресслужбата на ЕП уточни, че след заседанието не се предвиждат съобщения на институцията за съдържанието на разговорите. Съществува възможност след днешното заседание политическите ръководства на парламентарните групи да решат да обсъдят обстановката в нашата страна в открит дебат.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    49 4 Отговор
    Катето външната с тъпана ще крещи Няма Чекмеджета, Няма Записи на развален български. Щото мутрата и Каскета не смеят да се явят при Шефовете.
  • 2 Какво

    47 1 Отговор
    да обсъждат ! Изключително авторитетен политик от ЕП го каза - парите от ЕС отиват в ръцете на мафията !
  • 3 Майки ВР

    36 1 Отговор
    Време му беше!
  • 4 двуличие

    34 2 Отговор
    До сега само ни пълнят главите за Беларус и Лукашенко, като че ли тук не е същото! Беларус не е в ЕС и няма какво да го мислят! Нека се разровят у нас , нека пратят европейски прокурор, да види с какво се занимава властта!

    Коментиран от #15

  • 5 zeus

    37 3 Отговор
    Баце и Каскета също са били поканени, ама са се скрили под полите на мисирките :)
  • 6 Варна

    23 2 Отговор
    А ми холандците не са много добре предразположени към нас, което означава, че нашите фитки каквото и да говорят там на сбирката, как протестите са 5 човека няма да имат ефект. - Аз лично този път го намирам за добър знак! Селянина от Банкя ще бъде допълнително натисната от ЕС, което ще му се отрази със сигурност. - Това означава край на политическата му караиера и всичките му циркаджиски номера при посещенията му в Брюксел , вече няма да бъдат риети добре

    Коментиран от #14

  • 7 Сатаната

    25 2 Отговор
    Само да помоля братята хакери, един или няколко да публикуват разговорите с батко след срещата на тези трите. Длагодаря.
  • 8 888

    24 3 Отговор
    Бнт и нова телевизия отделят минимално време за протестите в българия а излъчват в широк дебат обстановката в беларус. Време е да се събудят и да бъдат телевизии на ниво с реални факти.

    Коментиран от #18

  • 9 грозната реалност

    21 2 Отговор
    Интересно Катето калинката с този дървен английски, как ще преведе указанията на БъБъ, към "Томиславеее. " и особено за нейната колежка ПКП ?? Шкафа, ясно прокуратурата рели, че е "аранжиран", но не каза от КОЙ ! Аз очаквам още по широко затворени очи от ЕК за съжаление !
  • 10 фртг

    21 2 Отговор
    Да, ама главните действащи лица НЯМА да присъстват на срещата. Изпратили са жени да ги бранят.
  • 11 фртг

    15 3 Отговор
    Ще замажат положението. Накрая нищо.
  • 12 Moй

    19 2 Отговор
    Пак жени праща. Хареса му на бочко да се крие зад жени и тук ги извади на предната линия и се скри в окопа. Истински страхливец.
  • 13 фртг

    18 1 Отговор
    Тая новина е от вчера, но факти не я отрази. Занимава ни с катастрофи и оня Флоров. А днес новината е публикувана в раздел "Свят". Защо? Нима това не се отнася за БГ? Нима не трябва да е на челна позиция??? И вие ли се продадохте?
  • 14 Ван Гог о

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "Варна":

    Холандците направо не ни дишат. Живея от 1990 в Холандия, от времето, когато в холандия къщите и магазините нямаха решетки по витрините и прозорците, времето, когато в малките населени места хората не заключваха входните врати на домовете и колите си.
    След това, през 1994, 1995 и т. н. в Холандия наваляха първо българи, които искаха да грабят с пълни шепи от социалното благополучие на състрадателните холандци. Лъжеха, играеха сценки , само и само да се възползват. След това наваляха и малцинствата и стана страшно.
    Холандците са състрадателни и отзивчиви хора, защото народът им е много изстрадал през миналите векове. Те са отвоювали земята си от океана с тежки лишения и борба . Те знаят какво е да си беден и гладен.
    Но се почувстваха излъгани и предадени от източноевропейците, които безогледно и неблагодарно започнаха да си живучкат за тяхна сметка като крезове. И не само това, акъл започнаха да раздават, бизнеси регистрираха игнорирайки пословичната холандска лоялност, да не говорим кака наваляха Амстердам и Наймеген с евтини , незаконни проститутки . И други подобни далавери, също.
    Как да ни обичат?
  • 15 ха-ха

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "двуличие":

    Надявай се у..о, на пияни п...и. Ще чакаме ''група за наблюдение на демокрацията'' (в ЕП:-) да ни решават проблемите.
  • 16 стари номера

    16 1 Отговор
    С кого ще го обсъди като Баце и каскета са се покрили . Баце друг път с желание тича към Брюксел , сега нещо се дърпа. Ама как ще му се ходи като ще го питат за записите и снимките. Какво да им каже ?
    За това пращат разни пионки там с предварително написани речи да мънкат там.
  • 17 Клоун

    2 2 Отговор
    Парите на ЕС да не отиват повече в мафията. Мафията. Включително тази, която предстои да ни натресат "протестиращите". Те са основно един вид - ония, които врещяха "защо не гласувате за ББ", а сега ни наказват за това, че са го избрали. И определено не са слушали внимателно холандецът с колелото какво говори. Щото постоянно го цитират из форумите. Обаче се съмнявам, че за бъдеще ще допусне да се раздават пари из ЕС, без ясни гаранции и контрол на кого, за какво и как ще бъдат похарчени, както и как ще бъдат връщани. А бъдещето ... е неясно. Има само няколко сигурни неща - тия от барикадите нямат никаква визия за него (бъдещето де), освен да завземат властта (новите партизани от новия ОФ), и - вбесени са, че към момента други лапат без да работят, а не те :) Та ... ако и нас, които работим и не сме от герб, но не заставаме зад тоя просташки платен цирк по кръстовищата, ни погнат (както заплашват открито вече - народен съд, бесилки по дърветата или каквато друга болшевишка изродщина там са измислили), то - кой ще работи? И, вероятно няма да потекат парите от ЕС. Тогава - какво? Пак по кръстовищата? Срещу кого?
  • 18 А,няма защо

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "888":

    вие си имате телевизията на Курни,тя ви отразява денонощно
  • 19 Е и ?

    4 0 Отговор
    Бла-бла-Бла-бла-Бла-бла-Бла-бла....
    А заплатите на народа КОГА бе изверги престъпни?
    След още колко х30-ет години или може би след 500