Last news in Fakti

7 Септември, 2020 11:33 3 299 8

Израел въведе полицейски час

  • израел-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • полицейски час-
  • бенямин нетаняху

Причината е ръстът на заразените с коронавирус

Израел въведе полицейски час - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

В 40 града на Израел се въвежда полицейски час. Това са районите с най-много заразени с коронавирус лица. Цялата държава няма да бъде затворена, тъй като мярката срещна съпротива от страна на политически влиятелни религиозни политици. До решението се стигна, след като правителството, оглавявано от Бенямин Нетаняху, не успя да овладее епидемията. До момента от коронавирус са почнали над 1000 души, а новозаразените остават на рекордно високи равнища.

Полицейският час влиза в сила от 7 септември и се отнася за времевия диапазон от 19 ч. вечерта до 5 ч. сутринта. На гражданите няма да бъде разрешено да излизат по-далеч от 500 метра от дома си, а несъществените обекти ще бъдат затворени. Засега не е ясно колко дълго ще бъдат в сила ограниченията.

Обявяването на мерките става по-малко от две седмици преди еврейската нова година. Разрастването на епидемията доведе до опасения, че страната ще бъде принудена да премине към пълно затваряне по време на предстоящия празник.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ZZorro

    14 4 Отговор
    Затварят ужким за пред света,а всъщност никой няма да го види затварянето в Израел.Пропаганда .
  • 2 XMAN

    17 5 Отговор
    Упражнение на тези които измислиха и участват активно в заверата с короната за да изглежда по достоверно.
  • 3 Юсуффф

    13 4 Отговор
    Подготвят и загряват света за следващото затваряне,18–19 септември.
  • 4 Ама разбира се

    18 2 Отговор
    Мислехте си, че е свършило нали. Да ама не. Това на пролет беше загрявка само. Следващият етап ще е до пълна ваксинация и премахване на валутите и преминаване към дигитални такива. Ако го позволим си заслужаваме всичко, което има да става.

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 5 Гра алкохолик наркоман,зомби и комарджия

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ама разбира се":

    За жалост ще успеят...
  • 6 Breaking Bad

    6 3 Отговор
    Само да им припомним, че и Хитлер така ги затвори в началото на '40-те. Първо в гетата, после по домовете, след в това - на "дезинфекцираща" баня в лагерите!
  • 7 Гали

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ама разбира се":

    Да, много сте прав, аз живея в Китай и тук определено сценария прозира, от няколко дена започнаха и тук да ни плашат, скоро очакваме и нас да затворят пак, според приказки началото на октомври.
  • 8 Гали

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ама разбира се":

    Забравих да спомена, до 2 седмици започват в Китай да минават на дигитална валута, казаха го официално.