Last news in Fakti

8 Септември, 2020 15:12 3 129 5

Русия и Кипър с важно споразумение

  • русия-
  • сергей лавров-
  • кипър

Споразумение за данъците между двете страни

Русия и Кипър с важно споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия и Кипър сключиха допълнителен протокол с промени по споразумението за избягване на двойното данъчно облагане, съобщи ТАСС.

Споразумението е одобрено от външните министри на двете страни Сергей Лавров и Никос Христодулидис. Днес руският първи дипломат е на посещение в Кипър.

Според споразумението данъка върху дивидента не трябва да надхвърля 15% от общата сума на дивидентите. Може да се допусне допълнително намаление, ако лицето, което приема такъв е чуждестранна застрахователна компания.

Преговорите продължиха до провеждането на срещата, като двете страни приеха, че споразумението ще остане в действие при приемане на допълнителни промени. Подобни споразумения руското правителство търси и с други страни.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Да еааа!

    7 0 Отговор
    Не само за това! Кипър в идеален за военна база! И Кипър и Русия са навити, не разбрах какво стана със Скрипал¡
  • 3 ГУД. .ГУД. .ГУД ..

    10 0 Отговор
    ЗЕР ГУД. ..РУСИЯ СТАВА ВСЕ ПО СИЛНА И ВЛИЯТЕЛНА
  • 4 Киприядите

    9 0 Отговор
    са най близката,и мощна офшорка за руски капитали.Спомнете си финансовата криза,и блокажа на кипърската,банкова система. Къде ще ходи киприядеца? Изтеглят ли руските мултимилионери кинтите от там,и веднага са глътнали бастуна!
  • 5 Жириновски предела да си върнат

    1 0 Отговор
    Руските земи, които Сталин е дал на бевшите Съветски републики, при образуването на СССР. Териториите са час от Руската империя преди и Повреме на Октомврииската революция1917г, до образуване на СССР!! Сега ще има Ресто, Русия ще си вземе обратно подаръците на Сталин!!! От кой ще се почне, предполага се от тези, които най много плюят срещу Русия???