11 Септември, 2020 07:44 2 732 18

Китай и други страни ще участват във военно учение в Русия

  • китай-
  • русия-
  • учение

Учението има особено значение за китайско-руските отношения в този важен момент, когато целият свят се бори с пандемията

Китай и други страни ще участват във военно учение в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайски и руски войски ще участват в съвместно военно учение в южна Русия по-късно този месец заедно със сили от Армения, Беларус, Иран, Мианма, Пакистан и други държави, съобщиха от китайското министерство на отбраната, цитирано от Асошиейтед прес.

Китай ще докара с най-новия си транспортен самолет техника и въоръжения, които да се включат в учението "Кавказ-2020", каза министерството. Военните маневри ще продължат от 21 до 26 септември и ще се съсредоточат върху отбранителни тактики, обкръжаване, контрол и командване на бойното поле.

Учението има особено значение за китайско-руските отношения "в този важен момент, когато целият свят се бори с пандемията", заяви министерството.

Междувременно, за втори пореден ден, голям брой китайски изтребители навлязоха вчера за кратко във въздушното пространство на Тайван, съобщиха от тайванското министерство на националната отбрана, но не уточниха точния им брой, сред които е имало изтребители "Сухой-30", уточни ДПА.

Китай е извършвал и преди подобни провокативни навлизания на голям брой изтребители в тайванската идентификационна зона за въздушна отбрана. Министерството на националната отбрана на Тайван прикани Китай "да не подкопава регионалния мир и стабилност".

По-рано тази седмица, за първи път от 45 г. бяха произведени изстрели на на китайско-индийската граница в Хималаите. През юни индийски и китайски граничари се биха с камъни и пръчки, като загинаха 20 индийски войници.

Също вчера, Индия и Япония подписаха споразумение, което ще даде на всяка от тях достъп до военните бази на другата за доставки и услуги, съобщиха от индийското външно министерство, цитирано от ДПА. В телефонен разговор, оттеглящият се японски министър-председател Шиндзо Абе и индийският премиер Нарендра Моди приветстваха споразумението и се съгласиха, че то ще допринесе за мира и сигурността в Индо-тихоокеанския регион, каза министерството.

Индия и Япония засилват своите връзки в отбраната през последните години и редовно провеждат съвместни военноморски учения, разглеждани като опит за противодействие на нарастващото влияние на Китай в региона.

Освен това, Индия официално въведе на въоръжение пет френски изтребителя "Рафал", предаде ДПА. Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато Индия има все по-изострящ се пограничен спор с Китай. На церемонията във военновъздушна база в Северна Индия присъстваха министрите на отбраната на Индия и на Франция.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма страшно

    27 1 Отговор
    Оставаме без АЕЦ, ТЕЦ-зове и електричество, но всичко е точно.

    Коментиран от #18

  • 2 ТттттТ

    27 1 Отговор
    И сега англо-саксонците и подлогите им у нас ще бълват злоба и гадости--защото такава военна дружба е смърт за джендовците от НАТО
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 црррр

    2 10 Отговор
    "През юни индийски и китайски граничари се биха с камъни и пръчки, като загинаха 20 индийски войници." С пръчове и пръчки,от тия дето пръцкат. Пръцки.
  • 5 goni

    6 14 Отговор
    Зорлем ще накарат Русия да се върне обратно в Азия! Петър Велики с огромни усилия ги е изкарал от там! Колко народ е избил, заточил за най-дребни работи! Да ги научат да се бръснат и да се обличат по европейски! Цветът на руската младеж е пращан да се изучи в Европа! От Европа са наемани най-добрите спициалисти за да се развива руската икономика и военно дело! Човека стигнал до там че преместил столицата в Санкт Петербург, който е изграден на гола поляна! Изцяло е проектиран от европейски архитекти. Едни от най-добрите на времето! Искал Москва да остане просто един исторически град, а истинската столица да бъде европейският Питер! Отровили го гадините! Тогава не е имало ноличок, но винаги ги е бивало в отровителството!:)

    Коментиран от #6, #8

  • 6 Дневални

    17 3 Отговор

    До коментар #5 от "goni":

    А как според теб може Русия да не се "върне" в Азия? Може би, като пуснат англосаксонските бандити да и оплячкосват ресурсите, както бе по времето на Горби и Елцин?
    Как да стои в Европа, като "миролюбците" от НАТО са я заобиколили с военни бази и атомно оръжие?
    Какво да прави Русия, за да се приближи до "велика" Европа? Да напълни федерацията с патладжани, 28-полови и подобни ли ?
    Да си затвори атомните централи, да си унищожи икономиката, здравеопазването и армията, както направихме ние ли ?
    Ми, виж ни къде сме ние сега! КАкво имаме?!
    Ами, Русия не иска така. За това и саксонците реват постоянно! И такива като теб им пригласят!

    Коментиран от #12

  • 7 нЕма лошо

    1 11 Отговор
    Бе не е лошо ,не е лошо (китайски войски да си провеждат ученията в Русия) ,ама въпросът е ... дали ще си отидат , или ще останат там (и ще привикат още войски) ?
  • 8 Домбровски

    26 2 Отговор

    До коментар #5 от "goni":

    Пресконференция на Макрон и Путин
    Макрон:
    Преди 300 години, Вашия Цар Петър пристига във Франция за да се запознае и вземе нашите достижения.

    Путин без да мигне:
    Преди 1000 години, Ана Руская пристига във Франция за да научи френския Крал да чете, пише, да се къпе и да ползва вилица. След което Путин подарява копие на писмото на А́нна Яросла́вна до баща си, което започва така: “ Татко, защо ме прати в тази воняща дупка? ……….

    Коментиран от #9, #10, #16

  • 9 ЗайоБайо

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Домбровски":

    Ох, какво да ги учиш на обноски хората. Да си кльопат жабите и айде
  • 10 goni

    2 15 Отговор

    До коментар #8 от "Домбровски":

    Преди 1000 г. Русия приема православието!:) Преди това не знам на кои богове са се кланяли!:) Колкото до Фрация и руската княгиня! Успя да ме разсмееш!:) Отдавна не бях чел, такъв хубав виц!:)

    Коментиран от #11

  • 11 Д'мин

    15 1 Отговор

    До коментар #10 от "goni":

    Ми прочети малко история, от смях не ти остава време за нещо смислено!

    Коментиран от #13

  • 12 goni

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Дневални":

    Тука сгреши! Не пригасям на англо-саксите! Напротив! Руснаците са ми много симпатични, като народ! По-близък народ, като език и манталитет нямаме, няма и да имаме! Същото се отнася и за украйнците и белорусите! Една белорускиня много ми се разсърди, като и казах: Рускиня, белорускиня все тая!:)" Също , като нас те все не могат да намерят подходящи хора да ги управляват!:) Постът ми е изцяло положителен за Петър Велики. Ако, не са го ликвидирали, наистина е щял да ги направи още тогава сила от световна велечина! Нямало е как да му се размине! Не понасял корупцията! Това е цитат. Думите са негови! " Насякъде се краде, но при нас е ррекалено!
  • 13 goni

    1 6 Отговор

    До коментар #11 от "Д'мин":

    Ти прочети! И ще разбереш Русия преди 1000 г. къде е! За по-сигурно ползвай руски източници. За православието не се шегувам. 2008г. отпразнуваха хиляда години от приемането му! Чети! Каква Франция! Те не са знаели че съществува!:)

    Коментиран от #14

  • 14 Домбровски

    9 0 Отговор

    До коментар #13 от "goni":

    Анна Ярославна , съпруга на крал Анри I. Крал Анри I и Анна се венчават на 19 май 1051 в катедралата в Реймс. Двамата имат трима сина и една дъщеря.
    Анри I умира през 1060 г. В продължение на 9 години Анна управлява Франция като регентка на малолетния си син Филип.

    Върху един кралски акт от времето на Анна Руска е намерен неин подпис на кирилица.

    Коментиран от #15

  • 15 goni

    0 6 Отговор

    До коментар #14 от "Домбровски":

    В случая си прав! Но това че е учела френският крал как да се храни и че баща и я е изпратил в някаква дупка! Не мислиш ли че имаш богато въображение?!:)
  • 16 goni

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Домбровски":

    Извинявай, но на какъв език е учела краля да чете и пише?!:) За къпането е ясно!:) Французите са го смятали за вредно!:) И защо рускинята се e подписала на руски?!:)

    Коментиран от #17

  • 17 Домбровски

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "goni":

    Ана е била красавица, знаела е няколко езика .Във Франция тя все още е дълбоко почитана.
    След като е получила добро възпитание и образование , от младостта си тя вече е знаела гръцки и латински, основите на лечението.

    През 1044 г. овдовялият френски крал Хенри I (син на крал Робърт II Благочестив (996-1031), който е смятан за учен богослов), който чува за това, изпраща първото сватбено посолство в далечна Русия.

    а 14 май 1049 г. Анна пристига в Реймс, където традиционно се провеждат коронации в църквата „Свети Кръст“, донасяйки там собственото си Евангелие от Киев.

    Този акт проявява упоритостта на бъдещата кралица: тя отказва да даде клетва, когато поставя златната френска корона на главата си в латинската Библия и полага клетва върху славянски църковен ръкопис.

    Ана не смяташе Париж за красив град. „В коя варварска държава ме изпратихте? - пише тя на баща си в родния Киев. "Жилищата тук са мрачни, църквите са грозни, а маниерите са ужасни." Обаче тя беше предопределена да стане кралица на тази конкретна страна, където дори царските придворни бяха неграмотни.
  • 18 Споко

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Няма страшно":

    тецовете са с още 35 годишна концесия.Само дето ще плащаме двойно
    по скъп ток.