Last news in Fakti

15 Септември, 2020 10:15 1 939 17

Тръмп: Не вярвам климатичните промени да са виновни за пожарите в САЩ!

  • сащ-
  • глобално затопляне-
  • пожар-
  • доналд тръмп

Темата за опустошителните пожари по Западното крайбрежие на САЩ, отнели живота на поне 35 души, стана част от реториката в кампанията за президент

Тръмп: Не вярвам климатичните промени да са виновни за пожарите в САЩ! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Темата за опустошителните пожари по Западното крайбрежие на САЩ, отнели живота на поне 35 души, стана част от реториката в кампанията за президент.

Президентът Доналд Тръмп изказа мнение, че глобалното затопляне е обратим процес и отказа да приеме, че причина за пожарите са климатичните промени.

По време на визита в Сакраменто Тръмп не се съгласи с местните власти като каза „Ще се застуди“.

„Иска ми се науката да е съгласна с вас“, отговори ръководителят на агенцията по природни ресурси на Калифорния Уейд Крoуфут.

„Всъщност не мисля, че науката е наясно“, отвърна Тръмп.

За президента горските пожари са следствие на лош мениджмънт, докато има консенсус между учените, че климатичните промени са водеща причина за тях.

Темата става една от централните в предизборната кампания като кандидатът на демократите Джо Байдън остро нападна Тръмп от Източното крайбрежие. Байдън заяви, че Тръмп отказва да поеме отговорност.

„Имаме нужда от президент, който уважава науката, който разбира, че щетите от климатичните промени са вече тук“, каза Байдън.

Смъртоносните пожари до момента са изпепелили огромни площи в щатите Сиатъл, Орегон и Калифорния. Властите очакват броят жертвите да се увеличи.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изгориха света

    11 2 Отговор
    Кобурга да не е отишъл да пали и там след като не му дават да сече и изнася? :)
  • 2 Румен скъсаният цървул

    2 10 Отговор
    Питай румката той ще ти каже, що горите макар че цяла българия го мислет за тъп и прост шофьор
  • 3 Кюри

    6 3 Отговор
    И аз не вярвам.Ползвате някаква химия,нали?
  • 4 Anybody Out There?

    11 4 Отговор
    На никой ли не му прави впечатление ,че навсякъде гори.
  • 5 странджата

    8 1 Отговор
    Ми то ти където стъпиш под краката ти огънчета горят.А пък американската армия където иде трева не никне и всички майки се разплакват.Не че и другите силни не го правят ама вашите са баш най-брутални.
  • 6 така правят

    8 0 Отговор
    Куманягите!И тук палеха пожари за да качат Станишев на власт.
    Сега Боеко изби и животните по селата по същата причина!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Stéphanie 🎲

    4 1 Отговор
    Тръмп винаги говори с догатки,ирония .Малко по невежите хора го мислят за луд ама не е😉.В един момент Тръмп каза че корона вирус е цирк и не е опасен.Колко го оплюха?Това с пожарите също е малко под съмнение -Австралия "щастливата страна"-една от малкото западни държави, която не затъна в рецесия по време на глобалната финансова криза,известна преди всичко със своите минерални ресурси(злато,опал..).
  • 9 Манги

    4 2 Отговор
    Науката не е наясно с нищо. Наясно са само Тръмп и нашия Цар. Те са най-компетентни. Пият белина и затуй още Короната не ги е фанал
  • 10 трън

    1 3 Отговор
    този е прост като гъба
  • 11 Анонимен

    7 2 Отговор
    Напълно е прав ! За пожарите в Калифорния са виновни откачените еко активисти които не позволяват да се прочистват горите и да се секат подборно . Като резултат се натрупва много изсъхнала маса която само чака и най малката искрица . Типично поведение за еко талибаните - да причинят един проблем , a после да обвинят някой или нещо друго за това . За сведение - пожарите в Австралия са причинени от същата еко активност .
  • 12 Учен

    5 2 Отговор
    Че е прав, прав е.
    То Глобално затопляне, затопляне, ама чак пък над 150-200 градуса по Целзий, че да пламне дърво... Айде стига комикси!
    Явно и там лапат пари от износа на последните остатъци опушена дървесина, както навсякъде :(
  • 13 Javor

    3 2 Отговор
    Колкото ТИКВА си умен
  • 14 ЗАРА

    5 3 Отговор
    АВЕ ТРЪМП! ДА ИЛЯДИШ! САМО ТИ ЩЕ СЛОЖИШ НА МЯСТО ВСИЧКИ САТАНИСТИ И ИЛЮМИНАТИ ЧОВЕКОНЕНАВИСТНИЦИ!
  • 15 Gen Gurko

    3 0 Отговор
    Затоплистите трябва да се преследват по всички възможни начини.
  • 16 ke da

    1 2 Отговор
    На прост човек няма как да разчиташ , че ще види очевидното! Простотията ще съсипе Земята , такава като тази от сорта на приятелчетата Тръмп и Путин!!! Оставка!!!
  • 17 Коча

    1 0 Отговор
    Те нормалните хора ще се съгласят с Тръмп. Всеизвестно е че пожарите са запалени от хора няма как просто да се запали целия западен бряг няма как. Освен това не е чак толкова топло миналата година пожарите бяха грешка в електропреносен ето. ама сега мълчат като сливи щото за огън голям... Тръмп стани пак президент бе брат за доброто на хората по света. Тия луди капиталисти глобалисти ще ни побъркат с глупостите си. Почти се обзалагам че след изборите в САЩ ще изчезне и коронавируса