15 Септември, 2020 20:06 4 415 22

Помощник на Тръмп: Запасете се с оръжия, след изборите ще стане горещо

  • джо байдън-
  • майкъл капуто-
  • оръжия-
  • сащ-
  • избори-
  • доналд тръмп

Байдън няма да признае поражението си, твърди помощникът на Тръмп

Помощник на Тръмп: Запасете се с оръжия, след изборите ще стане горещо - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Помощникът на американския президент Доналд Тръмп по здравните въпроси Майкъл Капуто обвини професионалните учени в заговор срещу държавния глава и призова неговите привърженици да се въоръжат преди изборите през ноември, тъй като главният съперник на Тръмп Джо Байдън няма да признае поражението си, пише The New York Times, предаде агенция "Фокус".

Капуто е помощник по връзките с обществеността на ръководителя на Министерството на здравеопазването и социалните услуги на САЩ. В скорошно видео, публикувано във „Фейсбук“, служителят обвини Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), че крият „отряд за съпротива“, предназначен да дискредитира Тръмп, дори ако подобна опозиция води до увеличаване на броя на жертвите от Covid-19. Според Капуто служителите на CDC „свалят анцузите си, само за да се срещат в кафенета“, където планират „атаки срещу Доналд Тръмп“.

„Сред учените, работещи за нашето правителство, има и такива, които не искат Америка да се възстанови, докато Джо Байдън не стане президент“, каза служителят. „Тежък грях е да се оставят хора да умрат, за да се смени президентът“. Той добави, че всички замесени в този заговор „ще отидат в ада“. Капуто също предупреди поддръжниците на Тръмп да се подготвят за въоръжено въстание. Той прогнозира, че сегашният президент ще спечели, но кандидатът на демократите Джо Байдън ще откаже да признае резултатите от изборите за валидни.

„Когато на инаугурацията си Доналд Тръмп откаже да си тръгне, ще започне стрелбата“, предупреди Капуто. „Ако имате оръжие, купувайте патрони, дами и господа, защото след това ще е трудно да се сдобиете“. Той заяви още, че „из цялата страна се обучават бойни отряди“, за да дадат въоръжен отпор на втория мандат на Тръмп. „Разбирате, че ще им се наложи да ме убият и, за съжаление, си мисля, че всичко отива точно към това“, предположи чиновникът. До известна степен коментарите на Капуто бяха просто разширени версии на собствените изявления на президента. И двамата наричат правителствените учени и здравните служители „нелоялни“, поставят под въпрос справедливия резултат от предстоящите избори и намекват, че левите групировки са влезли в конспирация да провокират насилие в САЩ. Но атаките на Капуто бяха по-ясно изразени и дойдоха от едно от длъжностните лица, най-отговорни за справянето със ситуацията около коронавируса. Той координира съобщенията в отдела, който има 80 хиляди служители и е в центъра на борбата срещу пандемията, а също така контролира Администрацията по храните и лекарствата, CDC и Националните здравни институти.

В допълнение, коментарите на Капуто във Фейсбук бяха още един знак за дълбоката антипатия на администрацията и подозрението към нейните собствени научни експерти. Администрацията все повече настоява учените да провеждат благоприятна за Тръмп политика, посочва вестникът. Според мнението на The New York Times, Капуто, въпреки изявленията си, е малко вероятно да загуби позицията си. Нещо повече, преди това самият Тръмп отново започна да отрича научни данни. Когато американският президент посети Калифорния, за да изрази солидарност с опустошения от пожара Запад на страната, той оспори теорията за изменението на климата. „Ще стане по-студено“, заяви президентът. „Ще видите. Всъщност, не мисля, че науката знае за това“.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тракийска Пепелянка

    40 6 Отговор
    Бай Дън да не е луд да признава изборите.Той дори не знае ,че учавствали в тях.Не е в състояние да различи дори жена си.
  • 2 демократ

    18 25 Отговор
    Трамп ще извади армията, ще се барикадира в бункера след загубата и ще звъни на Путин да го пита какво да прави.
  • 3 ТаУмВзе

    14 3 Отговор
    И Памперси!
  • 4 наркомана чичо Джо

    26 5 Отговор
    Спящият Джо е яко надрусан при всяка публична изява, сигурно след това спи поне 3 дни непробудно, за да възстанови някакви сили.
  • 5 Тиру риру😂😂😂😂

    19 1 Отговор
    Тва е края😂😂
  • 6 Майна

    42 4 Отговор
    ЖЕЛАЯ ТИ ПОБЕДА, ТРЪМП!! ВАЖНО Е ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО

    Коментиран от #9, #18

  • 7 Алфа Чакал

    10 0 Отговор
    Просто той е в бизнеса с оръжията.А американците това го чуват като:Презапасете се с оръжия.
  • 8 Баба Ванга

    14 1 Отговор
    Ше се делят на 16 щата!
  • 9 Hess

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Тотално прав🙂👍
  • 10 Капуто

    17 4 Отговор
    Най-добре се самоизтребете в името на един по-спокоен и сигурен свят.
  • 11 Behemoth

    13 1 Отговор
    Тия ептен полудяха!А после маршала бил луд!
  • 12 Последни Времена

    14 11 Отговор
    Известна ясновидка,вече е предсказала че Тръмп няма да бъде повторно преизбран...!!! Нито хилядите бездомници, нито мексиканците , нито черните, нито китайците и жълтите ще гласуват за него, да не говорим пък за военно промишлените му врагове и милионите демократи ..!!! След изборите на 3-ти ноември в САЩ наистина ще стане горещо, НО който и да спечели,ако Доналд Тръмп откаже да си тръгне, ще започне стрелбата и CAЩ щe запoчнaт дa приличат на ЮАР от бунтове, хаос и безредици и ще започнат да се разпадат и доларът бързо ще се обезцени, a бялото население до 2-3 години caмo ще започне да напуска САЩ зa да емигрира завръщайки се отново в Европа...!! За сега Коронавируса е само причина и първоначален психотест с възпиращ претекст на Тръмп за да поддържа изолация и полузатворени граници с който все още задържа хилядите американци за да не дойдат в Европа, затова еднo oт първитe зaдължeния нa нoвoтo прaвитeлcтвo след Бойко e вeднaгa дa ce въвeдaт cтрoги вхoдни визи и ограничения зa вcички aмeрикaнcки грaждaни искащи да влязат в БГ, а българите живеещи в щатите ще бързат да се приберат по всякакъв възможен начин, зaщoтo щe cтaвa cтрaшнo...!!!

    Коментиран от #13, #15, #17

  • 13 Дрън дрън

    7 6 Отговор

    До коментар #12 от "Последни Времена":

    стига с тия "пророци" и ясновидци. Те са слуги на Сатаната, който се противи на Бог. Но нищо не се случва без знанието и позволението на Бог.
  • 14 Маниту

    11 3 Отговор
    Америка е огромен,концлагер,май нещата не вървят на добре там,много измекяри има там и СЗО-то тоже
  • 15 химика

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "Последни Времена":

    жълтите много му се кефят на Тръмп
  • 16 Гоце

    5 0 Отговор
    Майкал Капута е вътре в нещата
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дали

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Майна":

    Вие не разбрахте ли, че Тръмп е част от елита (дийп стейта), но разиграват театър за пред масите. QAnon, WWG1WGA и "Plan to save the world" са фантасмагории за наивници. Не вярвайте на всичко. Прекалено хубаво звучи за да е истина.

    Коментиран от #19

  • 19 Не религиозен

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Дали":

    "По делата им ще ги познаете" -каза Исус Христос. А ти май си Тома -неверни
  • 20 Личи си

    0 3 Отговор
    че комунягите от Кремъл са облъчили Америка.
  • 21 херодот

    0 0 Отговор
    Защо са ви оръжия ,бе ? Има отрова ! Само парата гледате. Никаква ефективност....
  • 22 кочо

    1 0 Отговор
    сащ са на ръба на нова гражданска война.нелоялни политици ще разбият хубавата държава.бог да пази америка.