16 Септември, 2020 08:05 2 087 17

Първа реч на Урсула фон дер Лайен "За състоянието на Съюза"

  • ек-
  • ес-
  • урсула фон дер лaйен

Освен отчет за постигнатото от началото на мандата фон дер Лайен трябва да посочи как Комисията ще се справи с най-неотложните предизвикателства, пред които е изправен Европейският съюз

Първа реч на Урсула фон дер Лайен "За състоянието на Съюза" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе своята първа реч "За състоянието на Съюза" пред Европейския парламент.

Освен отчет за постигнатото от началото на мандата фон дер Лайен трябва да посочи как Комисията ще се справи с най-неотложните предизвикателства, пред които е изправен Европейският съюз.

Речта на Урсула фон дер Лайен, както и изказванията на политическите лидери на основните парламентарни групи в Европарламента, можете да проследите на сайта на Българското национално радио bnr.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фон дер Лайнянен

    14 3 Отговор
    Съюзът е идеален, скоро ще гоним Баце и Кочинката.

    Коментиран от #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ПСР

    19 1 Отговор
    Ще обърне специално внимание на Путин,Лукашенко,случаят Навални.
    За състоянието в България,под мъдрото рУководство на Борисов,ще пропусне коментар.Да живее ЕНП!
  • 4 Фон Говнен

    12 1 Отговор
    Изроди
  • 5 Анализаторр

    15 2 Отговор
    Съюзът е пред разпад след влизането на БГ в него. Гетото е на дотации и баш ромите сега се чудят колко още мога да заделят по шкафовете. Богатите европейци ги интересува да има евтина работна ръка от гетото и големи вериги магазини да източват обратно налетите субсидии. Обикновеният абориген обикновено е зает целодневно с физическото си оцеляване и не му остава нищо друго освен тайно да се надява на оставка но БМБ, като знае че промяна в статуквото след това за него пак няма да има.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 свежа кръв

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Анализаторр":

    ЕС ще ни замени със Сърбия и Беларус, а нас даде на Турция и Русия, те да ни стопанисват вече.

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 а състоянието е

    2 0 Отговор
    Шемет братче и усмивки.
  • 10 Европа била против Северен поток2

    9 0 Отговор
    Коя Европа----Полша, това ЛИЕ Европа?? Германия, нейната индустрия имат нужда от Руската газ! Американската втечнена определено е по скъпа!!! УКРАЙНА НЯМА ДОСТЪП, НЯМА МОЖЕ ДА КРАДЕ! ДАДОХА ТРАНЗИТ И ПРЕЗ УКРАЙНА И ТЕ МЛЪКНАХА НА ТАЯ ТЕМА!! ПОЛША И Русия са водили войни по между си от 300--400 години, не се "Обичат" факт Полша работи за Американските газови интереси в Европа!!! Факт!
  • 11 данъкоплатец

    12 0 Отговор
    в европа обичат офисите, хиляди хрантутници се размотават на наш гръб .
  • 12 бюрократите от брюксел

    9 0 Отговор
    Самодоволни тъпаци.
  • 13 Морски

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "свежа кръв":

    Сърбия не иска ЕС.Тя е плътно с Русия
  • 14 Насмукаха се като кърлежи

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фон дер Лайнянен":

    Човека е , кърлеж, един път пил , "Европейска бюджетна кръв", на ЕО, се превръща в " Европейски Вампир".
    Отърваването от него е, само заключен в клетка?
    По скоро, ще корумпираме Европейската Общност ,отколкото да си мислим , че някой ще се бори, да я изкореним в България?
    ,
  • 15 не може да бъде

    2 0 Отговор
    Съюзът се намира в насипно състояние,това сигурно го вижда и госпожата ,но и е трудно да го признае!На всичко от горе и "мухъл до мухъл "/както казва Румен Леонидов ...интерсно е,че той казва ,че в нашето представителство в ЕП има едно "прасе"...Кой ли ще е това,а
    ...жокер ..АЙ!?/
  • 16 Зайко Байко многознайко

    1 1 Отговор
    Основно чувство което предначертава съдбата ни това е эабравата, другото чувство е детската ни наивност, эатова простихме на Эелю, на Гоце, на Мадридския айдук, на Р. Овч. на СерГей, на оригиналния индоевропеец Костов, на Божков 10та %, на Стефчо маэната усмивка, Румен Пикльото, на крадлата Поптодорова, на ония маэни ко#еленца сподвижниците на царя , които эамениха неиэгодно външния ни дълг, на Пешо Коня, на Болен Сидеров, на патриотарите на недораэумението наречено ирландска пастирка и мистър Бийн, на Цецо Ушавия Шлифер с апартаментите от тъщата, Владко Портфейла, на Пацо Терасата, на Трайковци, на Батко и братко, на Баневци, на Вътковци (Арабаджиев), на Стайковци и всички надолу по веригата! Накрая не съм эабравил и Премиера "Слънце", великият "сроител" еднокнижник, който раэдава пара и маэнинка , но эа съжаление само на отбрани! Къде се скри " Обединителят на нацията иэлеэе, като аслан с вдигнат юмрук а се върна, като ...... пингвин на топло? Докога бре слепи и глухи народе, докога? Единственото решение е 1. Нов намален на половина Парламент 2. Лустрация , от която и комунисти и либерали и националисти и сини и червени и жълти и пембени бягат, като дявол от тамян!
  • 17 Зайко Байко многознайко

    2 0 Отговор
    3. Печеливши отрасли(които ги няма вече), комуникации, желеэници и енергетика да се върнат под контрола на държавата, едва тогава ще има пари эа эаплати, пенсии и эдравеопаэване и други социялни дейности! Не эабравяйте , ако ви эвучи много комунистически спомнете си старата Българска поговорка: " Който не работи, не трябва да яде". 4. У младото поколение трябва да се въэпитава чувство эа отговорност от една страна а от друга да се съэдаде чувство, че държавата е майка а не мащеха! 5. Иэграждане на неэависим съд, прокуратура и полиция ( беэ нея не може эа съжаление), които да спаэват буквата на эакона и да не слугуват на партии и олигарси.