Last news in Fakti

17 Септември, 2020 11:57 5 681 20

Американската армия обяви коя е най-голямата заплаха

  • марк еспър-
  • пентагона-
  • сащ-
  • заплаха-
  • армия-
  • русия-
  • китай-
  • нато

И двете страни модернизират своите военни сили и разширяват своите възможности за космическата сфера

Американската армия обяви коя е най-голямата заплаха - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия и Китай са основните стратегически съперници на САЩ, заяви ръководителят на Пентагона Марк Еспър в реч пред американския център на корпорацията „Ранд“. Текстът речта му е публикуван на уебсайта на военното ведомство, предаде БГНЕС.

“Днес, в ерата на голяма конкуренция на силите, Министерството на отбраната определя Китай, а след това и Русия като основни наши стратегически съперници”, казва той. И двете страни модернизират своите военни сили и разширяват своите възможности за космическата сфера и киберпространство, каза Еспър.

“САЩ и техните партньори трябва да продължат да защитават нашите основополагащи принципи и нашия начин на живот. И ние сме решени да го направим”, добави министърът на отбраната. По-рано пресслужбата на руското посолство във Вашингтон, коментирайки изявленията на генерала от американските военновъздушни сили Тимъти Рей за опасността, която представляват Москва и Пекин, заяви, че американската армия предпочита да раздухва “руската заплаха“ пред продуктивния диалог.

Дипломатите призоваха американските власти „да не раздухват антируските настроения в обществото“ и „да се съсредоточат върху продуктивното взаимодействие в интерес на укрепването на глобалната стабилност и сигурност“. Изявления за „руската заплаха“ периодично се чуват от устата на западните политици, най-често от балтийските страни и Полша. Москва многократно подчертава, че Русия никога няма да атакува никоя от страните от НАТО. Според външния министър Сергей Лавров Северноатлантическият алианс е наясно с това, но просто използва претекста, за да разположи повече войски близо до руските граници. Москва многократно е изразявала загриженост от натрупването на сили на НАТО в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТтТтТ

    73 4 Отговор
    Всяка мъжка армия е заплаха за джендърите от САЩ.

    Коментиран от #2

  • 2 до ТтТтТ

    7 57 Отговор

    До коментар #1 от "ТтТтТ":

    А за рушката най-голямата заплаха са резаните бургии от Анадола ... ;)

    Коментиран от #7, #19

  • 3 Враца Баце

    39 0 Отговор
    Съперници на САЩ и оръжейният им комплекс - ДА, но не и директна военна заплаха за света или лично за американския гражданин.
  • 4 Ххх

    38 1 Отговор
    Чуждестранни експерти посочват трудностите, с които американските пилоти могат да се сблъскат при срещата си с руския радарен комплекс "Резонанс-НЭ" в Иран. Съобщението, че Техеран иска да получи усъвършенстваната руска радарна система „Резоннс-НЭ“ на разположение на армията си за противодействие срещу американските стелт-изтребители от пето поколение F-35, привлече вниманието на чуждестранните медии. Така, според виетнамското издание Soha, на фона на подобно развитие на събитията, се отбелязва, че този руски комплекс заплашва да се превърне в сериозен проблем за американските военни. Виетнамските експерти отбелязват „факт е, че информацията от радара показва маршрута на полета на F-35 ясно и точно, тоест „Резонанс“ не само успява да открие F-35, но и да го проследи“. Освен това Soha обръща внимание на това, че появата на руския комплекс на разположение на иранските военни „ще се превърне в сериозен проблем за американските военни в Близкия Изток“. Благодарение на новото руско радарно оборудване, работещо в метровия диапазон на вълните, иранските военни ще могат напълно да контролират въздушното пространство на целия регион. В резултат на това американските пилоти ще загубят своите предимства, които им се предоставят от стелт-технологиите", осигуряващи „невидимостта“ на американските самолети за радарните станции, работещи в сантиметровия и дециметровия диапазон на вълните.

    Коментиран от #20

  • 5 Димитров

    26 0 Отговор
    Ако и това не е откритие,здраве му кажи!
  • 6 Bahti

    30 0 Отговор
    Заплаха е да нямаш време да си смениш памперса.
  • 7 гост

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "до ТтТтТ":

    Може да уредим една бургия и за теб безплатно като ентосиаст.
  • 8 Беден

    16 0 Отговор
    заплаха е само психичното им здраве
  • 9 ксм3л

    48 1 Отговор
    Най-голямата заплаха за сигурността на САЩ не е Русия и Китай. Най-голямата заплаха е именно "нашият наичин на живот". Техният начин е един, постоянни кражби и войни. Ако си седяха мирно и тихо и не бе пропищял светът от тяхната наглост, никой нямаше и да ги заплашва. То не може да разплакваш майки и деца по цял свят и да не те е страх, че ще ти се върне.
    В същност по-скоро ще се самоизядат вътрешно. Може по БГ медиите да не говорят за невероятните бунтове в САЩ в момента, но това не намалява значимостта на слуващото се там. Ако не вземат мерки да потушат тия бунтове, скоро ще си имат гражданска война и то пълноценна. А след това ще има Разединени Американски Щати.
    Безмерната алчност до там води.
    Избиха индианците, откраднаха им земята и златото и после на чужда земя си спретнаха една хубава Гражданска Война (между впрочем те се гордеят с таз си война). После окрадоха петрола и ресурсите на много народи. И тия пари похарчиха за "американски начин на живот" и сега са на път да си направят нова война на собствена територия.
    Паразитът си е празит.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 В.В.П.

    24 0 Отговор

    До коментар #9 от "ксм3л":

    ТОЧНО В ДЕСЯТКАТА...НАЙ ГОЛЕМИЯ ВРАГ НА САЩ ,СА САЩ..И НЕИЗМЕРИМАТА ИМ АЛЧНОСТ..
  • 11 Пацо

    16 0 Отговор
    Още няколко вируса и няма нужда от война.
  • 12 Те крадат

    21 0 Отговор

    До коментар #9 от "ксм3л":

    но за една шепа хора, обикновеният и много тъп американец няма никаква далавера от това.
    На него му продават неква версия за некъв лош човек, диктатор, руснак, терорист, и така си оправдават войните.
  • 13 cowboy

    17 0 Отговор
    (говедарче):като знаят кои са им съперници,като милеят толкоз за ценностите си и начин на живот,да си стоят кротко на задните части.Да не тормозят и притискат ненужно тези две световни сили,щото започне ли се голяма Война,ще го рупат намазан и на два ката.Забравиха за срама им от Виетнам!

    Коментиран от #14

  • 14 Само САЩ

    4 21 Отговор

    До коментар #13 от "cowboy":

    Е световна сила. Русия и Китай са регионални сили.

    Коментиран от #16

  • 15 Манги

    13 0 Отговор
    Ама за кого е таз най-голема заплха не казват. Щот мен никой не ма заплашва а пък и вас драги ми смехурковци
  • 16 Бидон

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Само САЩ":

    Ти нормален ли си? Не говори глупости моля те
  • 17 Наблюдател

    9 0 Отговор
    Определяне на Русия като заплаха за Запада е просто отклоняване вниманието от голямата такава - КИТАЙ!! Това има голяма вероятност да струва твърде скъпо на всички !
  • 18 на снимката

    5 0 Отговор
    Американски учени търсят петрол!
  • 19 Б.р.

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "до ТтТтТ":

    А,за теб най голямата заплаха,е твоята простотия .
  • 20 ела

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Добре и правилно казано - Но не е проблем ! Защото остава престъпниците със своите съюзници да устроят великолепен "Парад гордости" на руснаците и проблем е решен .