Last news in Fakti

24 Септември, 2020 09:06 3 139 8

Автомобилни гиганти съдят САЩ

  • сащ-
  • автомобили-
  • компании

Настояват за вдигане на китайски ограничения

Автомобилни гиганти съдят САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Група от автомобилни производители обявиха, че ще съдят администрацията на американския президент Доналд Тръмп, съобщи FOX News.

Група от четири компании обявиха решението. Това са Tesla, Volvo, Ford и Mercedes.

Компанията на Илон Мъск е започнала дело за митата на някои китайски части. През миналата година беше отхвърлена жалба за изключване на митата за дисплеи и компютри, китайски внос.

От Tesla обявиха, че така трябва да закупуват оборудване на по-високи цени. От Mercedes обявиха, че действията на администрацията влияят на големия внос на компанията за Китай.

Страната е най-големият автомобилен пазар. Американското правителство се опитва да ограничи нейния внос.

Така очаква компаниите да се пренасочат към други дистрибутори.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    31 6 Отговор
    СЕГА ВЕЧЕ РАЗБИРАМЕ , ЧЕ СЪС ЗАБРАНИ , ОГРАНИЧЕНИЯ, НАТИСКИ, РЕКЕТ, ЗАПЛАХИ СЕ ГРАДИ Т.Н. "ПАЗАРНА ИКОНОМИКА" , КЪДЕТО "ПАЗАРЪТ" определя цената. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    Коментиран от #3

  • 2 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    19 4 Отговор
    Изборите наближават и на някой ще "му оскубят перчема" образно казано...
  • 3 Covid

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Точно така! Урок по капитализъм, в родината му.
  • 4 Един

    11 7 Отговор
    Ама и тия са едни умници.... Няма да съдят държавата, че им съсипа бизнеса заради измислената пандемия, ами митата им пречели! Цял свят плаща мита при внос, вие какви сте, че да не плащате?!?

    Коментиран от #5

  • 5 Калоян

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "Един":

    Има нормални мита по 5-7% а има и санкционни ограничителни мита по 90-200%, които обезсмислят всякаква търговия. Ти на икономист ли се правиш, кво?
  • 6 плевен

    10 5 Отговор
    Толкова нагъл може да бъде само Мъск. С какво австралиеца е по- специален, че да иска за него да няма мита? Може би с това, че получи безплатно космодрумите на НАСА и нейното ноу-хаоу за ракетните двигатели. Храни куче да те лае.

    Коментиран от #8

  • 7 Хаха

    3 4 Отговор
    Ще му пръднат на дедовия на Тръмп. Самия факт , че се борят за спестяване в ущърб на американската държава ще даде на Тръмп още гласове и сигурно ще го използва за ПР.
  • 8 ...

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "плевен":

    Сигурно Тръмп му е спрял кранчето на Елончо , а всички вече знаят , че колите му работят добре само първите 3 месеца и като удари зима се почват едни ръжди и едно зареждане по 5 часа