Last news in Fakti

25 Септември, 2020 07:05 2 565 17

Тръмп обърна плочата: Ще призная резултатите от президентските избори на 3-ти ноември!

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Републиканецът обаче отново изрази съмнение в честността на вота

Тръмп обърна плочата: Ще призная резултатите от президентските избори на 3-ти ноември! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп ще признае резултатите от президентските избори на 3 ноември, обяви говорителката на Белия дом Кейли Макинани. "Президентът ще приеме резултатите от свободни и честни избори", заяви прессекретарят на Белия дом по време на брифинг в четвъртък.

Това става само ден, след като Тръмп отказа публично да отрече, че ще оспори вота с мотив, че гласуването по пощата предполага измами в полза на демократа Джо Байдън.

"Искаме да се отървем от бюлетините по пощата и всички ще е мирно. Няма да има предаване на властта, честно казано. Ще има продължение на управлението", отбеляза Тръмп.

Това изявление предизвика критики към Тръмп от водещи фигури от Републиканската партия в Конгреса, включително от председателя на мнозинството в Сената Мич Макконъл.

Доналд Тръмп от своя страна обаче отново изрази съмнение в честността на изборите.

Говорейки пред Белия дом в четвъртък, той заяви, че не знае дали изборите през ноември могат да бъдат честни поради масовото използване на бюлетини чрез изпращане по пощата.

Президентът, голям поддръжник на личното гласуване и без това да става по пощата, посочи, че бюлетините по пощата са "голяма измама". Той добави, че всички трябва да бъдат много внимателни с бюлетините, защото е чувал за случаи, когато бюлетини са били хвърляни в кошчето или дори в реката. Тръмп заяви, че "те ги изхвърлят, ако бюлетините са с името на Тръмп“.

В разговор с пресата преди да замине за Северна Каролина и Флорида и коментирайки приемането на резултатите от гласуването през ноември, Тръмп добави, че неговата конкурентка за президентския пост през 2016 г. - Хилъри Клинтън трябва да бъде попитана, защо тя е посъветвала номинираният от Демократическата партия Джо Байдън да не приема резултатите от гласуването в изборната нощ.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светът е в криза

    23 3 Отговор
    Дано спечели! Иначе ни чакат изкуствени конфликти създадени от соросианците - войни, зарази и доунищожаване на държави и народи.

    Коментиран от #3

  • 2 Валентин

    19 4 Отговор
    Стига сте дрънкали, обърнал бил плочата, сменял си мнението, бил не знам си какъв си. Повтаря от самото начало че демосратите искат да фалшифицират бюлетини по пощата и ще признае само честни избори. И ще спечели
  • 3 Ерекция Кочева

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Светът е в криза":

    91% вероятност да спечели има бай Дончо.Това показват данните от статистиката....,да не се бърка със стъкмистиката.Заспалджо нема шанс да спичели!
    😎😎😎
  • 4 БОЙкоПОБОЙрисов

    8 1 Отговор
    Номерът на палачинката или т.н. фурнаджийска лопата, аз съм го измислил...
  • 5 будна ера

    8 5 Отговор
    Изборите в краварника са пълен цирк. Нормален човек не може да се кандидатира за президент.
  • 6 Иван

    4 7 Отговор
    Боклука Тръмп подкрепи фалшифицирането на Шотландския Референдум(эа боклука в Европа не ми се говори).
  • 7 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    5 10 Отговор
    Перушан е полезен само за Кравария, но е вреден за целия свят. Да си ходи...
  • 8 Рап

    4 2 Отговор
    Няма голямо значение кой ще е президент,политиката и икономиката пак си вървят! Ами ние да му мислим за кой и как да гласуваме! При нас ще бъдат големите изненади,дано бъдат за доброто на хората,дано и ние заживеем нормално и достойно!

    Коментиран от #10

  • 9 Иван

    8 0 Отговор
    В САЩ никога не е имало многопартийна система.
  • 10 Ерекция Кочева

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "Рап":

    Гласувай за Бойкикията и Раданч Татлъту,те ше ни оправат!
    🦢😁🦢😁🦢
  • 11 гневна

    15 4 Отговор
    Този мъж е единствената надежда на нашия свят. Така излезе. Защото стана ясно, че сатанистите/демократи/банкери са пуснали пипала по целия свят. Притежават всички медии. Притежават повечето правителства по света. Притежават СЗО. Притежават световната банка. За тях работят и на тях им служат повече от половината холивудски звезди, с тях е Сорос, с тях е Бил Гейтс...и т.н. все чудовища! Затова се молете за Доналд Тръмп. Защото още по - яко ще го закъсаме, ако дойдат "ония"...
  • 12 Последния Софиянец

    7 1 Отговор
    Всеки може да обърне плочата, зависи от обстоятелствата и какъв е стимула, аз примерно веднага бих заобичал Бойко, ако ми напъни шкафчето с евра.
  • 13 Вуте

    3 2 Отговор
    Вярвате ли му на тоя? Все едно да вярвате, че нашия ще си даде оставката.
  • 14 Разочарование

    3 4 Отговор
    " Доналд Тръмп от своя страна обаче отново изрази съмнение в честността на изборите"..
    Е хайде сега.... А някой проверява ли честността на изборите как внезапно и изведнъж от нищото Тръмп бе избран за президент, когато всички социолози и политици знаеха желанието на хората и се надяваха за изборен успех на Хилари Клинтън...!!!

    Коментиран от #16

  • 15 ЗАРА

    4 0 Отговор
    ЕДНА ВОЙНА НЯМА ТОЗИ СЛАДУР, АВЕ, ТРЪМП!!!!! БОГ ДА ТЕ ПАЗИ И НАС С ТЕБ!!!
  • 16 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Разочарование":

    Съжалявам, че си разочарован, но обикновено така се получава, когато човек не е готов да приеме Божията воля...
    Тръмп бе поставен от Бог, за да даде шанс на човечеството да се върне към истинските ценности, които Бог е постановил за живота в Библията. Доколко хората са се възползвали от тази възможност - Бог знае ! Защото Той дълго търпи, докато всички дойдат до покаяние и се изпълни числото на определените за спасение,
  • 17 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    БАЙГЪН НЯМА ФИЗИКА ДА ПОНЕСЕ СЪОБЩЕНИЕ ,ЧЕ Е СПЕЧЕЛИЛ - И ЩЕ СЕ ГЪТНЕ ОТМАХ ...И ПОСЛЕ КАКВО - " НОВИЧОК " - КАКВО ЩЕ ПРАВИ ЦИОНИСТКОТО ЦРУ !???!!!???--- АПОКАЛИПСИС СЕГА -ОТ ВИЕТНАМСКАТА ВОЙНА : РАКЕТНИ ХЕЛИКОПТЕРИ И ОРАТОРИЯ ОТ .???