Last news in Fakti

29 Септември, 2020 17:20 4 072 13

Нетаняху предупреди Иран

  • израел-
  • иран-
  • бенямин нетаняху

''Ние не изключваме предварителен удар", каза израелският премиер в свое обръщение днес

Нетаняху предупреди Иран - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Министър-председателят на Израел - Бенямин Нетаняху, заяви, че страната му няма да изключи превантивен удар срещу Иран, докато говори по време на панихида за загиналите войници от войната Йом Кипур.

"Превантивният удар е трудно нещо. Аз знам, че ако Иран иска да се установи на север, ние сме готови да се борим с тях. Това е пряк урок от войната Йом Кипур. Ще направим всичко, за да защитим държавата Израел. Ние не изключваме предварителен удар", каза израелският премиер в обръщението си днес.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Среден Пол

    9 0 Отговор
    Google translate.... strike(не е стачка, а военен удар).
  • 2 Помака

    21 9 Отговор
    Израел и Турцив действат заедно срещу Армения и Иран

    Коментиран от #11

  • 3 Анонимен

    16 42 Отговор
    Иран скоро ще разбере че Израел не са Китай Япония Виетнам Корея или друга измислена жълтурска държава а Богоизбран Народ.

    Коментиран от #4, #9, #12

  • 4 Ердо

    36 14 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Вмирисан народ, съществуват благодарение на англоезичния обор
  • 5 Да живее гугъл

    20 6 Отговор
    Ако иранците не слушат, Израел ще стачкува.
  • 6 ****

    14 4 Отговор
    Тези и онези от обора дърпат дявола за опашката,но ще берат ядове,на там вървят работите.
  • 7 ke da

    7 14 Отговор
    Израелския и иранския/персийски/ народи са като два антипода! Първия посял цивилизацията по цял свят от основите на двете най-многочислени религии до откритията на най-нови технологии в индустрията и финансите! Втория посял в цял свят физическата власт на силните прости, които владеели древния свят с тиранични монархии , и първична военна сила , и не случайно губещи от тогава та до днес властовата си роля в новия свят на интелекта!!!
  • 8 Алеко КАН

    6 12 Отговор
    Време е Ариите да се поучат от своите/наши Ноеви/ братя Израелтяни в съвременния свят на интелектуален прогрес, както и да отхвърлят този изостанал ислямски и тоталитарен режим в който живеят!
  • 9 Мани мани

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Дано си прав, аз лично се съмнявам! Те щом една атомна бомба още не могат да си "отгледат", докато Индия и Пакистан от десетилетия си я произведоха и имат! Абе плачевна работа, пари се наливат, ама акъл йок!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 един от стадото

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Помака":

    наистина си по измъчен. Това значи помак. Ако не уважаваш нас, поне своите деди уважавай, клани и бесени, и приели вярата. Все пак да оцелеят и живеят..А Иран и Турция имат толкова противоречия за лидерска позиция в региона, хабер нямаш. Едните са сунити, другите шиити. Верското начало е при тях в основата. Биби не е прост, и всеки от Голда Меир до сега си прави сметката. Още по- вече, че в момента нито Турция, нито Иран вървят по гайдата на щатите. А щатите не търпят своеволия в задния си двор. Още нямат декларация за новия конфликт. Нищо чудно да подкрепят Армения тихомълком, с помощта на Русия. Интересите са регионални, но глобални когато трябва....
  • 12 Онуфри

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Ще видим кой какво ще разбере.На Израел края е много близо.
  • 13 Мойсей

    5 1 Отговор
    Израел най-големите неверници.