Last news in Fakti

30 Септември, 2020 09:09 3 165 5

В Израел се надигнаха срещу законопроект, свързан с пандемията

  • израел-
  • протест-
  • законопроект

Той ще ограничи ежедневните демонстрации срещу министър-председателя Бенямин Нетаняху пред резиденцията му в Ерусалим

В Израел се надигнаха срещу законопроект, свързан с пандемията - 1
Снимка: ЕPA/БГНЕС

Стотици израелски граждани протестираха с автомобилите си вчера в Ерусалим. Причината за недоволството им е законопроект, който предвижда ограничаване на демонстрациите по време на националната карантина, наложена заради пандемията от COVID-19, предаде Асошиейтед прес.

Голямото шествие от коли задръсти улиците около израелския парламент, а стотици хора протестираха на площада пред сградата, където депутатите обсъждаха предлаганата мярка, която на практика би ограничила ежедневните демонстрации срещу министър-председателя Бенямин Нетаняху пред резиденцията му в Ерусалим.

Протестиращите призовават Нетаняху да подаде оставка, тъй като според тях той е негоден да заема поста, докато е съден за корупция. Недоволните от управлението му го обвиняват също, че не се справя добре с коронакризата.

Израел обяви изолационните мерки по-рано този месец и ги затегна миналата седмица в стремеж да спре разпространението на вируса. Първоначално се предвиждаше своеобразната карантина да бъде отменена на 11 октомври, но здравният министър на Израел заяви, че тя вероятно ще бъде удължена.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец

    19 0 Отговор
    Само създавате смут с тези лъжи! Корона19 е лъжа за да дойде тиранията на сатаната! Билайл е лъжец!
  • 2 Геноцид плануват

    17 0 Отговор
    И там започнаха да се усещат хората като навсякъде по света, че целта на правителствата е унищожение на обикновените, за да власт чрез сила и команда определени сатани на висши позиции.
  • 3 шумец

    3 5 Отговор
    Путин ще спаси света от коронавирус с руска ваксина.

    Коментиран от #5

  • 4 препис

    17 0 Отговор
    Когато несправедливостта се превърне в закон, съпротивата се превръща в дълг.
  • 5 Кол ю

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "шумец":

    Путин май свири в същия "оркестър".