Last news in Fakti

4 Октомври, 2020 18:56 3 026 6

Кой води на изборите за предидент на САЩ

  • президентски избори-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • кампания-
  • сащ

Байдън изпреварва Тръмп

Кой води на изборите за предидент на САЩ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Джо Байдън има солидна преднина месец преди президентските избори, след като стана ясно, че държавният глава Доналд Тръмп е с коронавирус. Мнозинството американци смятат, че Тръмп е можел да избегне инфекцията, ако е гледал на вируса по-сериозно. Това показва социологическо проучване на Reuters/Ipsos.

Направената на 2-3 октомври анкета разкрива, че 51% от респондентите подкрепят Байдън, докато 41% казват, че ще гласуват за американския лидер. Други 4% избират трети кандидат, а 4% все още не са решили, пише news.bg. Подкрепата за Байдън е нараснала с 1-2% през последните седмици, макар че е в рамките на статистическата грешка от +/- 5%.

Повечето американци продължават да са дълбоко обезпокоени заради разпространението на вируса. 65 на сто, включително 90% от демократите и 50 на сто от републиканците, се съгласни, че "ако президентът Тръмп бе приел коронавируса по-сериозно, той вероятно нямаше да се зарази".

Само 34 на сто смятат, че американският лидер казва истината за коронавируса, докато 55% не мислят така, а 11% не са сигурни. От анкетираните 57 на сто не одобряват действията на Тръмп в борбата срещу коронавируса, което е увеличение с около 3% в сравнение с предишното изследване. 67% от американците искат да се прекратят предизборните митинги заради епидемията, докато 59 на сто са на мнение, че президентските дебати трябва да се отложат, докато Тръмп не се възстанови.

Следващият президентски дебат е планиран за 15 октомври, а първият вицепрезидентски дебат между Камала Харис и Майк Пенс ще се проведе в четвъртък.

В проучването са участвали 1005 души.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от Иран с любов

    4 1 Отговор
    И за какво Тръмп се надуваше толкова много на Иран като някакво бацилче му даде команда споко, а какво остава за ултра хипер мега могъщ ИРАН. Сега Сащ ше бъдат осъдени да платят над 150 милиарда долара на Иран, заради Тръмп литър бензин в Иран стана от 12 стотинки на цели 30 стотинки.
  • 2 Кой води

    8 0 Отговор
    води, пилците се броят на есен...Така беше и на миналите избори. Човек предполага - Господ разполага !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Абв

    5 0 Отговор
    1005 човека не са нищо спрямо населението на САЩ.
  • 5 Статистик

    6 1 Отговор
    Анкетките често не познават резултатите от изборите. Аз вече гласувах за Тръмп по пощата.
  • 6 барчо

    3 0 Отговор
    Американския народ е разочарован от своите кандидат президенти. Що се отнася до това кой бил водещ за момента нека си спомним как Тръмп спечели с по-малко гласове като съвкупност срещу Хиларито. С тези двама кандидата падението на САЩ откъм президенти е пълно. Единия "шут", другия с видима начална форма на "деменция". Та Байдън на няколко пъти забравя името на бившия президент Обама и накъде са тръгнали. Пред тях нашия вече мъртъв кандидат президент Жорж Ганчев беше цвете!!!