Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 20:40 2 731 5

Смяна на властта! Емирът на Кувейт обяви свой по-малък брат за престолонаследник

  • кувейт-
  • науаф ал ахмад ал джабер ас сабах

Дипломати и експерти казват, че е възможно 83-годишният емир Науаф да предостави упражняването на голяма част от правомощията си на престолонаследника

Смяна на властта! Емирът на Кувейт обяви свой по-малък брат за престолонаследник - 1
Снимка: Shutterstock

Новият кувейтски емир Науаф ал Ахмад ал Джабер ас Сабах обяви днес своя по-малък брат шейх Мешал ал Ахмад за престолонаследен принц на Кувейт, предаде Ройтерс.

Изборът на шейх Мешал, който трябва да бъде одобрен от кувейтския парламент, "бе благословен от семейство Ас Сабах", предаде държавната информационна агенция КУНА, като се позова на съобщение на канцеларията на емира.

По-рано двама членове на управляващата фамилия на Кувейт публикуваха в Туитър своите клетви за вярност към шейх Мешал като престолонаследник, предава БТА.

Емир Науаф се възкачи на престола миналата седмица след смъртта на брат си шейх Сабах ал Ахмад.

Дипломати и експерти казват, че е възможно 83-годишният емир Науаф да предостави упражняването на голяма част от правомощията си на престолонаследника.

Председателят на кувейтския парламент заяви по-рано, че ако емирът обяви името на престолонаследника днес, гласуването на номинацията в парламента ще бъде утре, в последния ден от мандата на парламента.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    0 6 Отговор
    ТОЧНО И ЯСНО...БЕЗ ПРОТЕСТИ И ОПЛЮВАНИЯ

    Коментиран от #4

  • 2 Железен купил

    6 1 Отговор
    А на Бойко кой е престолонаследника ?

    Коментиран от #5

  • 3 Ахахха

    4 0 Отговор
    Ако не съществуваше Фейсбук не знам как щяха да управляват държавите всички тези, включително и наш Боко. Когато човек не смее да се покаже пред хората, за да не го пребият с камъни, ползва фейсбук! Позорно е!
  • 4 Потрес

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Какво ти пречат простетите не тулуп?! Демокраси! Нали това искаш, за да можетв да крадете от фондовете! Ако нямаше демокраси, ти и разни там адвокатки от ямбУл щяхте да сте едни задръстени провинциални шматккии! Е ти си си така или иначе!
  • 5 Как кой?

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Железен купил":

    На Боко престолонаследника е Барни Ръбъл.