Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 10:19 2 231 9

Богатите да помогнат на бедните

  • мвф-
  • дълг-
  • кристалина георгиева

Кристалина Георгиева с призив

Богатите да помогнат на бедните - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Богатите страни трябва да подкрепят бедните. Този призив беше отправен при откриването на годишната среща на МВФ и Световната банка, съобщи БНР.

Директорът на фонда Кристалина Георгиева отправи апел към държавите да продължат подкрепата за работници и предприятия. Обърна се към Китай и частните инвеститори за осигуряването на широка подкрепа.

Според нея пътя за връщане към нормалното няма да е лек. Предвиждат се различни икономически трудности.

Сериозна тревога има за оттеглянето на подкрепа към работници и предприятия. Георгиева заяви, че е важно да се намери точния момент за това.

Според нея държавната подкрепа е много важна на този етап. Приветства се и решението за отлагането на дълговете за бедните страни.

То трябва да даде повече възможност за нормализиране на техните икономики.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Феодала

    8 0 Отговор
    Това как ще стане?! :)

    Коментиран от #4

  • 2 Рошко

    10 0 Отговор
    По добре ще богатите да спрат да крадат от брд ите
  • 3 choki

    11 0 Отговор
    Като за начало США да спре да изнудва бедна БГ! :)
  • 4 Някой си

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Феодала":

    Ами като се емитира държавен дълг, който да се разпредели от корумпирано правителство с ресто на отпускащия заема. После дългът се обезпечава с ангажименти - държавни активи (например земя), падане на забрани за навлизане на "инвеститори", в т.ч. закупуване на земя от чуждензи, унищожаване на родно производство и потребление на вносно такова, добиване на природни ресурси срещу символични такси, реформи на властовата структура с назначаване на удобни чиновници и т.н. Нещо познато?
  • 5 No Exit

    2 0 Отговор
    Богатите неслучайно са богат, и бедните неслучайно са бедни. Когат започнат да раждат по едно дете както е в богатите страни, тогава да им се помага. Иначе всяка помощ отива в увеличава е на раждаемостта за сметка на качеството на живот.
  • 6 Превод

    3 0 Отговор
    1Богатите страни трябва да помогнат на бедните - оправяйте се сами. 2 Според нея пътя за връщане към нормалното няма да е лек - почти ви унищожихме. 3.Предвиждат се различни икономически трудности - но има още малко работа да свършим докато ви поставим на колене. 4
    Сериозна тревога има за оттеглянето на подкрепа към работници и предприятия - пари няма да ви дадем. 5 Георгиева заяви, че е важно да се намери точния момент за това - вие ако искате надявайте се, ваш си е проблемът.
  • 7 Превод

    2 0 Отговор
    6 Според нея държавната подкрепа е много важна на този етап - правителството и медиите да подсилят страхът и подчинението на гражданите.
    7 Приветства се и решението за отлагането на дълговете за бедните страни - само се приветства, : D вие какво си помислихте?!! : D
  • 8 Реалист

    1 0 Отговор
    Това че човек преди напримйер години е беден, тва не означава цял живот трябва да е беден и не означава че целият живот трябва да е драма или гад !
  • 9 Това е

    1 0 Отговор
    Има 2 вида боигати хора 0- добри и отделно лоши !
    На човек, който не му отива да е беден, защото се срамува че е беден, ето заради това се е затворил в себе си, няма приятелка, няма и деца, не си харесва живота и др !
    Ето това е !!!