Last news in Fakti

15 Октомври, 2020 17:40 3 314 20

Тръмп vs. Байдън: Досега такъв дебат не е имало!

  • джо байдън-
  • доналд тръмп

Американският президент, който вече се възстанови и дори твърди, че е придобил имунитет, с ентусиазъм възобнови предизборните си прояви от понеделник

Тръмп vs. Байдън: Досега такъв дебат не е имало! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Предстои безпрецедентна вечер в рамките на една предизборна кампания, белязана от исторически събития: 19 дни преди президентските избори в САЩ Доналд Тръмп и неговият опонент от Демократическата партия Джо Байдън, който води в социологическите проучвания, ще отговарят тази вечер на въпроси на избиратели пряко по телевизията, но двамата ще бъдат излъчвани по различни канали, пише Елоди Кюзен в репортаж за "Франс прес", цитиран от БТА.

Това е най-скорошният епизод от сагата около президентските дебати, която започна с новината от 1 октомври, че Доналд Тръмп, на 74 години, е дал положителна проба за Covid-19.

Президентът републиканец ще разговаря с избиратели в продължение на един час във Флорида тази вечер (03:00 ч. българско време) по Ен Би Си, а неговият съперник демократ ще прави същото нещо в родния си щат Пенсилвания и ще бъде излъчван по телевизията конкурент Ей Би Си.

Това са два ключови щата, в които Тръмп победи през 2016 г. и в които Джо Байдън, на 77 години, изглежда вече има предимство в социологическите проучвания.

Бившият вицепрезидент демократ води с около десет пункта средно за страната в социологическите проучвания за президентските избори на 3 ноември. Въпреки това преднината на Байдън е малка в ключовите щати, от които зависи коя партия печели изборите в САЩ.

Тъй като Доналд Тръмп има да наваксва, "той има нужда да промени тенденцията на тези избори. Той се нуждае от дебати повече от Байдън", казва Дейвид Кейнън, преподавател по политически науки в университета на Уисконсин, който също е сред ключовите щати.

Идеята да бъдат организирани две различни предавания по едно и също време звучи "наистина зле", казва той. "Това е истинска загуба за демокрацията".

Американският президент, който вече се възстанови и дори твърди, че е придобил "имунитет", с ентусиазъм възобнови предизборните си прояви от понеделник. Флорида, Пенсилвания, Айова: той направи три митинга за три дни.

Крайно язвителен спрямо противника си, Тръмп обвини Джо Байдън, че е "корумпиран политик" на митинг в Де Мойн, Айова. "На него въобще не трябваше да му се разрешава да става кандидат" за президент, каза Тръмп.

"Джо е изпържен", "Джо си е изгубил ума", заяви Тръмп пред избухналата в смях тълпа от поддръжници.

"Ако той спечели, страната ще бъде управлявана от радикалната левица. Те искат властта, и Бог да ни е на помощ, ако я получат", добави американският президент.

След пътуване в Охайо в понеделник и във Флорида във вторник за вицепрезидента на Барак Обама остана само още едно събитие тази седмица: онлайн кампания за събиране на средства вчера.

От миналата седмица Тръмп, който не е оповестявал отрицателен тест, отказа да участва във втория дебат, планиран за днес, след като организаторите на дебата обявиха, че той ще бъде виртуален от съображения за сигурност и заради опасността Тръмп все още да е заразен.

"Няма да си губя времето", категоричен бе президентът.

Шокиращата новина за заразяването му с коронавирус бе оповестена по-малко от три дни след първия оспорван дебат с Джо Байдън.

Двамата кандидати за президент дебатираха в продължение на 90 минути на сцената, като в залата близките на Доналд Тръмп бяха махнали предпазните си маски. Сред тях бе и Мелания Тръмп, която също даде положителна проба за коронавирус.

Тя обяви вчера вечерта, че синът на президентската двойка Барън, на 14 години, също е бил заразен с коронавирус, но че вече, като нея, дава отрицателни проби за вируса.

Байдън, който е изключително предпазлив по отношение на вируса (дори прекалено предпазлив според републиканците, които го обвиняват, че се възползва от ситуацията, за да се скрие от избирателите), отказа да отложи датата на втория дуел, както предлагаше екипът на Тръмп.

Не може да става и дума за промяна в графика, фиксиран много отдавна, заради "непостоянното поведение" на Доналд Тръмп, заяви екипът на Байдън.

Третият дебат е планиран за 22 октомври в Нашвил, щата Тенеси.

В четвъртък Доналд Тръмп и модераторката Савана Гътри ще спазват социална дистанция, а участниците, които ще задават въпроси на президента, ще носят маски, съобщи Ен Би Си.

Доктор Антъни Фаучи, един от основните експерти на американското правителство за коронавируса, заяви, че организмът на президента "вече не отделя заразния вирус", казаха още от телевизията.

Така нареченият "таун хол", който е американска политическа традиция, представлява излъчване на живо на разговор между кандидат и група избиратели, които му задават въпроси, като в разговора участва и модератор.

Разговорите с Тръмп и Байдън са очаквани с голям интерес, а след това ще бъдат и сравнявани.

Според Дейвид Кейнън няма съмнение, че във формат "таун хол" експресивният Тръмп ще привлече повече зрители. "Хората обожават драмата", казва той.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    4 2 Отговор
    Да са живи и здрави и двамата баевци. За изборите гаранция ще са ни затворили пред телевизорите да гледаме сеира.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Голямото оплюване,

    1 0 Отговор
    което казва много за новия ни голям брат. За медицинските осигуровки ми стана тъжно, но данъчните облекчения на Обама за Тръмп ме разсмяха искрено.
  • 4 Рагнарок

    7 0 Отговор
    Кеч мания епизод "n" -ти !Двама старци ще си мерят кардиограмите !
  • 5 Stéphanie 🎲

    7 1 Отговор
    Тръмп ще ми липсва ,ако загуби !!!!👍

    Коментиран от #6

  • 6 само питам

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Stéphanie 🎲":

    Тоя на снимката не е ли Джонсъна ?

    Коментиран от #8, #9

  • 7 2 некролога същите като тези в ссср

    6 1 Отговор
    Само некролози управляват света..и геронтофил маркон
  • 8 Stéphanie 🎲

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "само питам":

    Тук с перуката 😂 незабравима сцена.Гледал (а)ли си видеото ????Оланд пасти да яде пред Трънчо и нашият комик бе голям ,ама този рекордьор.
  • 9 Stéphanie 🎲

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "само питам":

    Най доброто от Трънчо

  • 10 Давай

    3 0 Отговор
    Анатолий, залп последен е този - яростен и мощен... А после ? Сега вече 10 пункта ли са? Не бяха ли 12 ?

    Коментиран от #20

  • 11 Бурканбанк

    9 0 Отговор
    И Хилари Клинтън уж водеше с 6-7% на Тръмп преди 4 години, ама после той ѝ го сложи четвъртит отзад.
    Така че пилците се броят на есен! В случая - на 3-ти ноември.
    Дементиралото чучело, което е по-противно дори от Хилари, ще загуби и ще се прибере в Делауеър с подвита опашка.

    Коментиран от #13, #19

  • 12 Karosel

    2 0 Отговор
    Незабравимо и неповторимо!!

  • 13 И аз

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бурканбанк":

    това казвам, ама Анатолий не схваща... Бяха 12 пункта, а сега са 10. А утре - 8 ? А на 3-ти … Човек предполага - Господ разполага ! Ама как да допуснеш, като не вярваш в Господ.
  • 14 Karosel

    3 4 Отговор
    Тръмп е един голям фарс. Един палячо, който служи за да развеселява простолюдието и е безпрецедентно нагъл.
  • 15 Хахахха

    6 0 Отговор
    2016 твърдя ха, че Килъри има 98% шанс да спечели изборите, и води с над 10% пункта ама Дончо я преби
  • 16 Bat Sande

    4 1 Отговор
    Аз не съм ходил във Юнайтед Стейтс и да питам за един приятел..: Там само идиоти ли живеят?!?

    Коментиран от #17

  • 17 Bat Sande

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "Bat Sande":

    Публикувано във факти.бг:
    Родриго Дутерте
    Президентът на Филипините с нови нападки срещу САЩ
    "На всеки петима американци, трима са идиоти"

    Извинявам се! Човека ми е отговорил, но чак сега го виждам. Явно не всички са с отконения.

    Коментиран от #18

  • 18 Не си разбрал

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Bat Sande":

    Bat Sande..., но щом се доверяваш на мнението на президента на Филипините...Щото там е пълно с филипинци..
  • 19 По прогнози

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бурканбанк":

    списанието "Newsweek" тогава издаде тържествен брой със снимка на Хилари на корицата и после бързо го прибра от разпространителската мрежа... Но някои са успели да се "уредят" този брой, който е библиографски уникат.
  • 20 А имаш грешка

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Давай":

    Публикувано във факти.бг: Демократът води на Тръмп със 17 пункта месец преди изборите.На 14 октомври Анатолий каза. А днес са 10 пункта.