Last news in Fakti

20 Октомври, 2020 14:50 1 299 7

Европейските граждани подкрепят бюджет за върховенство на закона

  • ес-
  • бюджет-
  • мнозинство

Голямо мнозинство сред българите

Европейските граждани подкрепят бюджет за върховенство на закона - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мнозинството от гражданите на ЕС подкрепят отпускането на голям европейски бюджет, отпускан само на правителства, прилагащи върховенството на закона. Съобщението е на Европейския парламент, който е провел проучването.

Европейците основно се интересуват от околната среда и икономиката. Общо 39% заявяват, че ситуацията се отразява на техните доходи.

Около 66% смятат, че ЕС трябва да разполага с повече правомощия за действие. 80% от българските граждани подкрепят отпускане на европейски средства срещу върховенство на закона.

Най-висока е подкрепата в Кипър с 89%. Пълният доклад ще бъде представен през ноември.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    1 1 Отговор
    Звучи ми като лозунг на ТКЗС от времето на соца.
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    3 0 Отговор
    Аз пък не подкрепям.И ПКП също.
  • 3 Ники

    1 0 Отговор
    Затяга, затяга питона 🐍
  • 4 Перо

    1 0 Отговор
    Тиквата направи така,че показа и кирливите ризи на прокуратурата, и останалата част от съдебната система.Сега БГ ще се доказва нон-стоп и след неговото управление и ще е черната овца в ЕС. За обикновения гражданин му е все едно,защото финансирането и програмите не достигат до него. Данъкоплатецът плаща стотици милиони евро членски внос на ЕС,а обратните парични потоци се крадат от няколко олигарси и корумпираното държавно ръководство. От всичко ще спечелят само чуждите данъкоплатци!
  • 5 БАЙ Х@Й

    1 0 Отговор
    евроГейците като искат еднакви правила да направят еднакви и заплатите за еднакъв труд в ЕС!

    Коментиран от #6

  • 6 Шаране

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "БАЙ Х@Й":

    Шаране
  • 7 аман

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ''80% от българските граждани подкрепят отпускане на европейски средства срещу върховенство на закона''. Само Росенчо Стойчев може да напише такава глупост.