26 Октомври, 2020 09:25 2 475 4

Тръмп може да уволни директора на ЦРУ

  • цру-
  • марк еспър-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • отбрана-
  • джина хаспъл

Това разкриха източници от Белия дом

Тръмп може да уволни директора на ЦРУ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп планира да освободи директора на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) Джина Хаспъл, както и министъра на отбраната Марк Еспър, ако бъде преизбран за държавен глава. Това съобщи порталът „Аксиос“, позовавайки се на източници от Белия дом, предаде БГНЕС.

Според един от тях Хаспъл „възприемала работата си като манипулация на хора и резултати“, което според някои е подозрително. Що се отнася до Еспър, „Аксиос“ отбелязва, че отношенията му с Тръмп се влошават, след като Еспър се противопоставил на изпращането на редовни войски за разгонване на протестите, избухнали в градовете на страната след смъртта в края на май на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис, Минесота.

Според един от източниците на портала министърът на отбраната е помолил президента да не го уволнява до изборите. Друг източник отбелязва, че желаещите да заемат позицията на Еспър в Пентагона могат умишлено да се опитат да подкопаят репутацията му. Събеседниците на „Аксиос“ потвърдиха информацията, публикувана по-рано от „Вашингтон пост“ за евентуалното уволнение на ръководителя на Федералното бюро за разследвания (ФБР) Кристофър Рей и главния прокурор Уилям Бар поради факта, че „те не започнали разследване на кандидата за президент от Демократическата партия Джоузеф Байдън и неговия син Хънтър”.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Байдън

    7 21 Отговор
    скоро ще уволни Тръмп
  • 2 БАЙ Х@Й

    3 4 Отговор
    Тръмп и Байдън- двамата големи(царе), ама на шахматната дъска са просто дървени фигурки!
  • 3 Перо

    15 1 Отговор
    След Кенеди,Тръмп е втория Президент,който се противопостави на “дълбоката държава”. Първият влезе в директен сблъсък,втория още се бори с невидимите си врагове.
  • 4 ПЕНКО

    7 0 Отговор
    АКО Е ЕВРЕЙКА -ВЕДНАГА ...И ЧИСТКА ДО ПОСЛЕДНИЯ ЕВРЕИН - ИНАЧЕ ТЪРЪТЪМПИ --- ЩЕ ТИ "СКРОЯТ КАПА "!!!