Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 14:30 1 264 3

Тайфунът Молаве взе десетки жертви във Виетнам

  • тайфун-
  • молаве

Стихията остави милиони без електричество и нанесе щети на десетки хиляди къщи

Тайфунът Молаве взе десетки жертви във Виетнам  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Виетнам разположи днес военни и тежка техника в рамките на операция по издирване на оцелели в свлачища, предизвикани от проливните дъждове от тайфуна Молаве, един от най-силните в региона от десетилетия, предаде Ройтерс.

Свлачищата, които удариха отдалечени райони в централната част на страната в сряда, причиниха смъртта на 13 души. 40 други са безследно изчезнали, а усилията по издирването им са възпрепятствани от лошото време.

Местни медии съобщиха, че 12 рибари са загинали в морето.

Държавната телевизия уточни, че телата им са били открити днес, след като лодките им потънали в опит да се върнат на брега два дни по-рано.

Два военноморски плавателни съда са мобилизирани да открият други 14 рибари, които се водят безследно изчезнали.

Молаве остави милиони без електричество и нанесе щети на десетки хиляди къщи. Стихията отслабна до тропическа депресия и се очаква да достигне Лаос по-късно днес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ян Тревоман

    1 2 Отговор
    Нищо им няма на човекоядците, пак ще се намножат
  • 3 Ха Ха Ха ха

    1 2 Отговор
    Пожелавм им дамо крепко сдраве и дълголетие