29 Октомври, 2020 17:00 3 250 29

Американската икономика триумфира

  • сащ-
  • икономика-
  • доналд тръмп

БВП на страната расте

Американската икономика триумфира - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американската икономика отчете сериозен ръст, съобщи Гардиън.

През третото тримесечие БВП на страната се е повишил със 7.4%. На годишна база увеличението е 33.1%.

Историческият ръст е в резултат на повторното отваряне на икономиката. Остава обаче дълъг път преди пълното икономическо възстановяване.

Безработицата в страната е два пъти по-висока от тази през февруари. Все пак нивата на подаващите документи за обезщетения започват да се ограничават.

Счита се, че новините са добри за американския президент Доналд Тръмп. Той обяви най-бързият ръст на БВП в историята.

Президентът обяви това точно преди изборите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    9 0 Отговор
    Щом процентът е 33, значи всичко е 6.

  • 2 минчо

    19 4 Отговор
    СКАНДАЛИ ПРОТЕСТИ ВЪЗТАНИЯ В САЩ НО МОЖЕЩИТЕ ХОРА РАБОТЯТ И ДЪРЖАВАТА ВЪРВИ НА ГОРЕ.А СЕГА БЪЛГАРИЯ.БЕДНОСТ ЗАЕМИ СМЪРТНОСТ ХОРАТА КОЙТО МОГАТ И ЗНАЯТ ИЛИ СА УБИТИ ИЛИ ПРОГОНЕНИ ИЛИ УНИЩОЖЕНИ ДАНАЧНО И Т.Н....ЕТО Я РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ПРАБЛЕМНА АМЕРИКА И ЦВЕТУЩА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #6

  • 3 хахаха

    24 11 Отговор
    Поредната хамериканска измама на надуващият се балон, където бяха отпечатани за няколко месеца 4 000 000 000 000 долара, за да "повиши" липстващия продукт на терористите.

    Коментиран от #5, #13

  • 4 Рико

    16 5 Отговор
    Ха познаите,прагматичният американец за кого ще гласува?
  • 5 Рико

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "хахаха":

    Реалната държава е реалната икономика. Реална икономика са Форд, Боинг; Тексако, ... .... ...

    Коментиран от #20

  • 6 Доста са като

    7 6 Отговор

    До коментар #2 от "минчо":

    Шкембе войвода да купуват стари ефки.
  • 7 каубой

    19 6 Отговор
    Единствения политик на който може да се вярва е Тръмп.Допусна само една грешка-атентата срещу Сюлеймани(умишлено беше подведен!).Очаквам и сега мръсни номера срещу него!Дано спечели изборите!
  • 8 СССРБарета

    16 5 Отговор
    11процент от растежа им е лична заслуга на Цветан Цветанов който им усигури близо 3 милиарда лева чиста пара като открадна от нас за изнребители коита са с реална цена не повече от 10милиона за бройка! Но нищо ще платим още много емигранти вишисти да метат улиците и дано следващите 10г. Да върнат малка част!
  • 9 американската мафия

    9 11 Отговор
    Всеки бг. гражданин от бабичка до навородено дъжи по 400$ на проспериращата американска икономика! Честито! Лошото е че дори да пукне бг. Гражданина дългът му не се губи а се прехвърля на останалите! Да живее Америка и Цветан Цветанов!

    Коментиран от #19

  • 10 Питам

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Президентът обяви това точно преди изборите.
    Кажи, Росене, има ли нещо лошо в това?
  • 11 американската мафия

    5 7 Отговор
    Няли затова задължиха всички в НАТО ДА ПЛАЩАТ ПОВЕЧЕ! ЩОТО НЕ ИМ СТИГАТ ЗА НОМЕР ЕДНО В СВЕТА! И ако ти кажеш че си беден защото америка смуче ресурсите на васалните си робски колонии ТЕ америка ще ти каже , че не работиш достатъчно РОБЕЕЕ!

    Коментиран от #18, #21

  • 12 каубой

    7 0 Отговор
    Бъркаш американците със световните банкери!Прочети книгата на Хенри Форд"Интернационалните евреи"!!!
  • 13 стоян

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "хахаха":

    До 3 ком -другарю влюбен в Русия -а защо бедните руснаци с минимални заплати от 260 лв не печатат рубли -кой ги спира= щом казваш че доларите са фалшиви и ги печатт безконтролно

    Коментиран от #17, #29

  • 14 ke da

    6 4 Отговор
    Елита на света събран в най-правовата държава водена от наместниците - ТРИУМФИРА - СЪС ИЛИ БЕЗ ТРЪМП!
  • 15 копейкин

    6 3 Отговор
    А пък МВФ обяди , че ако руската икономика продължи да се свива БВП на глава от населението ще се изравни с Таджикистан
  • 16 Магелан

    8 7 Отговор
    Така наречените псевдоамериканци ги чака голяма изненада.В най скоро време ги чака втори голяма рецесия ,която ще ги върне тотално в реялния свят на другите страдащи наций!В най скоро време ще свърши тяхното благоденствие и консуматорско общество,което е за сметка на милярди гладуващи хора по света.Всичко е мнпго просто.За да живеят едни богато много други трябва да страдат и да умират от глад.Това е полетиката на световната консперация!
  • 17 Д'мин

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "стоян":

    Въпроса ви е тъп! "След Втората световна война с цел стабилизация на международната валутна система, е прието Бретън-Уудското споразумение през 1944 г., според което щатският долар става световна валута заедно със златото. През 1971 г., САЩ окончателно преустановява използването на златния стандарт и премахва обезпечението на валутата." Иначе ето му отговора!

    Коментиран от #23

  • 18 ke da

    3 7 Отговор

    До коментар #11 от "американската мафия":

    ПРЕЗ 45-ТЕ ГОДИНИ КОМУНИЗЪМ ПЛАЩАХМЕ МНОГО ПОВЕЧЕ ДАНЪК НА СССР ДНЕС РУСИЯ , ПОСРЕДСТВОМ МИЖАВИТЕ СИ ЗАПЛАТИ И ЛИПСАТА НА УСЛОВИЯ ЗА НОРМАЛЕН ЧОВЕШКИ ЖИВОТ! ЗАТОВА ТАКА! АМА ТЕБ НАЛИ ПУТИН ТИ ПЪЛНИ ДЖОБА/ПО РУСКИ/!
  • 19 руски колапс

    6 8 Отговор

    До коментар #9 от "американската мафия":

    Ей го и поредния капацитет.Нито един гражданин на САЩ НЕ дължи .и една стотонка и нито едкн гражданин на САЩ НЯМА да даде и една стотинка за дългове и.т.н.Това което пишеш е образно казано за дълга.И въпреки,че си невежа по темата ,ще ти кажа ,че американксия дълг не е заплаха за икономиката на САЩ,а е най-умния икономически ход в историята ,който може само САЩ да си го позволи.САЩ имат една от най-стабилните и сигурни икономики за разлика от фалиралите и клатеши се икономики на разни джуджета като руснаците например !
  • 20 минчо

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рико":

    ПРАСТО ДАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ НА ЗНАЕЩИТЕ И МОЖЕСТИТЕ.АААА ТУК НА ПРАВОИМАЩЕТЕ.НОМЕНКЛАТУРАТА И ДЕЦАТА ИМ ТОВА Е ФУНДАМЕНТАЛНАТА РАЗЛИКА
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 копейкин

    5 3 Отговор
    Не Таджикистан , а Туркменистан - извинявам се

    БВП на глава от населението на Русия и Туркменистан ще се изравнят
  • 23 руски колапс

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Д'мин":

    Коментара му като цяло усмива русийката и мижавата им икономика на джудже.Русия притежава всичките ресурсу на света ,имат всички предпоставки за най-високо развитие и стандарт на живот ,но тея 140 милиона бушмена дето обитават руската територия,въпреки всичките им дадености,някак са успяли да постигнат стандарт на живот по-беден от този в Ливан ,а рублата става само за тоалетна хартия ,пък за икономиката им дори няма смисъл да коментираме.Една от най-рисковите и клатещи се ккономики е руската,като дори тазк на България е по-стабилна.
  • 24 един от многото

    3 1 Отговор
    Докато печатниците за долари работят и има балами да плащат за работи които още не се произвеждат , икономиката ни винаги ще триумфира.

    Коментиран от #26

  • 25 марони

    2 2 Отговор
    Никой не може да се мери с Чичо Сам и щатския долар!
    САЩ са стожера на реда на планетатаЗемя!
  • 26 Рико

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "един от многото":

    Ама като я повтаряте тази дума "печатница"! Печатница е при хиперинфлация и хартията си е за местна консумация. Доларът е на пазара - отиди в банката и ще видиш колко струва. Така става то пари да се печатат,това да не са портрети на Ленин.

    Коментиран от #27

  • 27 Рико

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Рико":

    От утре американците казват че девалвират долара с Х % ! Какво ще стане с икономиките на всички държави? Няма да има незасегнати. А китаиците с тези планини от долари които са натрупали ще си палят печките. Реално ли е и могат ли да го направят американците? Защо да не могат-на долара те са шефа!
  • 28 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    статията е неточна!американската икономика отчита ръст на база големия спад преди това,но не база тази и миналата година.тва е добре да се уточни щото иначе статията се превръща в рекламна кампания на тръмп.
  • 29 Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "стоян":

    Ако досега не сте разбрали за печатането на трилиони долари и евро просто е безсмислено да ви се обяснява. Не могат да печатат все още рубли понеже не са отвоювали финансовата си независимост засега от САЩ но се работи активно по въпроса. Послушайте видео с Валерий Пякин и ще ви се изяснят всичките ви недоразумения.