Last news in Fakti

3 Ноември, 2020 19:45 1 653 7

US министър: Няма индикации за чужда намеса в изборите

  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Неотдавна правителството на САЩ и частни фирми за киберсигурност съобщиха за опити за шпионаж от страна на лица в Русия, Китай и Иран

US министър: Няма индикации за чужда намеса в изборите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Няма признаци за чужда намеса в президентските избори в САЩ тази година, заяви изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност Чад Улф, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Нямаме индикации, че някой от чужбина може да е успял да компрометира или манипулира гласовете на тези избори, заяви той на излъчвана онлайн пресконференция в изборния ден, след предизборна кампания, белязана от безпокойство за възможна чужда намеса.

Над 90 милиона бюлетини вече са подадени при предварителното гласуване, което се ползва с безпрецедентна популярност. Очаква се днес да бъдат подадени още милиони бюлетини, а изборите да са сериозно оспорвани.

Опасения от евентуална чуждестранна намеса в изборите през 2020 г. има още от предишните избори през 2016 г., когато руски хакери изпратиха десетки хиляди имейли, за да повлияят в полза на Доналд Тръмп и да навредят на кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън, припомня Ройтерс.

Неотдавна правителството на САЩ и частни фирми за киберсигурност съобщиха за опити за шпионаж от страна на лица в Русия, Китай и Иран, но нищо не достига мащаба на намесата в предишните избори.

Улф посъветва американците да проявяват търпение, докато очакват резултатите. "Важно е да разберем, че този процес може да отнеме време", заяви министърът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хакера Боко

    7 0 Отговор
    Утре ще има хаха :D
  • 2 Петър

    2 0 Отговор
    Направо ми е чудно как не сте написали: Американски министър.
  • 3 Сандо

    2 0 Отговор
    Изборите са в началото,има време,нощните смени в ГРУ,ФСБ,КГБ и всички знайни и незнайни служби в Русия,Китай,Иран,Северна Корея и къде ли още не,не са по работните си места.
  • 4 Bahti

    4 0 Отговор
    Путин вече Назначи перуката Пак, какви данни бе?
  • 5 врачанка

    6 1 Отговор
    БАТ ТРЪМПЕ, УСПЕХ !
  • 6 Да бе

    0 0 Отговор
    Сефте чувам за МИНИСТЪР в САЩ, но явно нещата там са динамични
  • 7 Кой

    0 0 Отговор
    ще спечели изборите? Китайските или руските хакери?