Last news in Fakti

4 Ноември, 2020 07:55 1 848 6

Във Вашингтон се подготвят и за евентуални протести след вота

  • сащ-
  • избори

Мерките за гарантиране на интегритета на вота са повишени след 2016 година, когато властите обвиниха Русия в намеса

Във Вашингтон се подготвят и за евентуални протести след вота  - 1
Снимка: Shutterstock

Милиони американци правят своя избор за държавен глава днес (3.11 б.р.) между настоящия президент републиканец Доналд Тръмп и съперника му от Демократическата партия Джо Байдън

Байдън започна деня с посещение в католическа църква заедно със съпругата и две от внучките си. Именно вярата на католик на бившия вицепрезидент стана една от централните теми в предизборната кампания.

Тръмп се включи по Фокс Нюз, където заяви, че ще обяви победа "само, когато има победа.” Изказвания на президента по-рано, които се приеха като желание за преждевременно обявяване на победа обезпокоиха опонентите му. От кампанията на Байъдън заявиха, че няма сценарий, в който Тръмп да се обяви за победител тази вечер, въпреки твърденията на президента.

В последната спирка от предизборната си програма Тръмп бе в Гранд Рапидс, щата Мичиган – мястото, където проведе последния си митинг през 2016 преди да спечели. В понеделник вечер Тръмп показа ентусиазъм „Създадохме история преди четири години и утре ще създадем история отново.“

Кандидатът на демократите Джо Байдън насочи вниманието си към Пенсилвания, където той ще бъде и днес, а кандидатът за вицепрезидент Комала Харис ще е в Мичиган.

Демократите настояват, че те имат предимство в предварителното гласуване в ключови щати и за победа на Тръмп е необходимо огромен брой негови поддръжници да гласуват днес.

Нагласите в САЩ са за забавяне на резултатите заради големия брой гласове подадени по пощата.

Във Вашингтон се подготвят и за евентуални протести.

Усилия се полагат и за гарантиране сигурността на инфраструктурата – системите, по които протича информация. Анализатори, с които говорих се притесняват и от хакерски атаки спрямо новинарски сайтове и сайтове за транспорт.

В САЩ мерките за гарантиране на интегритета на вота са повишени след 2016, когато властите обвиниха Русия в намеса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    3 3 Отговор
    Гражданската война не им мърда.Скоро ще заменим американските бази у нас с турски.Това е положението.
  • 2 долу лудия

    1 11 Отговор
    Хубавото е че тръмп тиквата го биха , вече скимти че му открадналивода хихихиххихи
  • 3 долу лудия

    1 7 Отговор
    Хубавото е че тръмп тиквата го биха , вече скимти че му откраднали втда хихихиххихи

    Коментиран от #4

  • 4 долу лудия

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "долу лудия":

    вотаааааааааа
  • 5 хъхъ

    1 1 Отговор
    Двама старци в съмнително физическо и психическо състояние...това ли успя да предложи великата американска нация?
  • 6 Дончо печели

    3 0 Отговор
    Нощес сънувах,че пих кафе с него в Смолян , после един дългуч и три готини мадами от Сикрет сървис, ме разпитваха в един бар. Яд ме е ,че не си направих селфи.