Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 10:55 2 204 19

САЩ скоро може да се върнат в Парижкото споразумение

  • сащ-
  • споразумение-
  • париж

Основно обещание на Джо Байдън

САЩ скоро може да се върнат в Парижкото споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ отново ще се присъединят към Парижкото споразумение за климата. Това заяви кандидатът за президент на Демократическата партия Джо Байдън, цитиран от FOX News.

Кандидатът заяви, че това ще е едно то първите му решение при победа на изборите. САЩ може да бъдат върнати в споразумението след няколко месеца.

Американският държавен глава Доналд Тръмп е сред критиците на споразумението. Излизането на страната от него беше водещо негово обещание.

Според него споразумението ограничава икономиката на страната. Излизането на страната е сериозно отстъпление от опитите за климатична неутралност.

Демократите са сред големите поддръжници на споразумението. Те търсят нови варианти за реформи в полза на околната среда.

Плановете са представени на избирателите.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    17 11 Отговор
    Байдън- Харис ще спечели!
  • 2 CoV TV

    17 13 Отговор
    Тръмп се изложи брутално с вируса и мерките!
  • 3 И да върнат

    5 0 Отговор
    Ердоган отвъд Анадола.

    Коментиран от #5, #16

  • 4 ke da

    6 8 Отговор
    Нормално е да мислиш за здравето на света в който живееш , ако си интелигентен! Простия може и клона на който сети да отреже , като тримата глупаци!

    Коментиран от #9

  • 5 ЦЪЦЪЦЪ

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "И да върнат":

    Бай Ганьо все търси да намери някой глупак да му свърши черната работа! И все накрая се натъртва за да отърве тарикатлъка си!
  • 6 ke da

    10 3 Отговор
    Бе как всички тролове до вчера бяхте за Тръмп , а сега като видяхте че ще падне , ОБЪРНАХТЕ накланянето в другата посока! На кой ли ми приличате от литературните герой на България се чудя?!

    Коментиран от #10

  • 7 ТаУмВзе

    9 2 Отговор
    Глобалната лъжа за избор! Дали ще е перуката и деменцията е интересно. Светът гори и сме пред последна Война. Вирусът е просто предупреждение. Чаровната Световна психоза е още по интересна.

    Коментиран от #12

  • 8 Въглищарят Петер мунк

    6 1 Отговор
    Ако сащ се върнат в споразумението, това най-вероятно ще съкрати още от годинките на въглищните централи.
  • 9 Гениално направо

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "ke da":

    Точно както мидлят Китай.Докато другите инвестират милиарди да си реорганизират производството Китай ще бълва отпадъци и вредни емисии без никакви или слаби инвестиции и ще поробят всички.

    Коментиран от #13, #14

  • 10 хи хи

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ke da":

    Всеки иска да е победител.Що Аертон Сена отиде в Макларън от Лотус а не се върна от Лотус в Толеман.
  • 11 Гост

    1 2 Отговор
    Нов обрат в преброяването. За Байдън 51%, за Тъмп 49% и 70% за ГЕРБ. Неочаквано с преброяването на бюлетините!!! Нищо, че прехвърля 100% общо. Хубавото е, че нито от едните нито от другите ще се отървем с мирни протести. Така, че мислете му на пролет. :)))
  • 12 ТаУмВзе

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТаУмВзе":

    Пак споменавам Черния лебед на Талеб. Масовата промивка не е причина да не се Мисли и Проверява. Заличеното аналитично мислене ни връща в средновековна реалност. По точно халифат Европеистан.
  • 13 гост

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Гениално направо":

    Ти това си го мечтаеш или от Кремъл така казаха , хахаха !!! Китай от години е водеща държава във ВЕИ , като почнеш от водноелектрически , минеш през аец и свършиш със перки и солари !!!
    Стойностите, споделени от Националната енергийна администрация по време на брифинг, показват, че до края на миналата година общият капацитет на възобновяемата енергия в Китай се е увеличил до 728 гигавата , горе долу 600 (шесттотин) блока на АЕЦ , при положение , че в целия свят няма толкова !!!!! Това увеличение увеличава делът на ВЕИ в стрната до 38,3% от общата инсталирана мощност на Китай, което е с приблизително 7 процентни пункта повече спрямо 2015 г.

    Коментиран от #15, #17

  • 14 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гениално направо":

    И тия 728 Мвт са БЕЗ АЕЦ , САМО перки , солари и водноелектрически централи !!! А истинския бум тепърва предстои , до 2030 тези трябва да се удвоят и отгоре , според държавен план !!! Само кремълски тъпанари , които треперят от очакващия ги глад и мизерия не искат и не могат да вденат , че възобновяемата енергия просто ще измете допотопните изкопаеми горива дори с цена , да не говорим за друго и който не се е ориентирал навреме просто ще си замине заедно с тях !!

    Коментиран от #18

  • 15 Гоуем прогресь

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    И във въглищата са лидери също и още използват фреон забранен в белият свят от 70-те някъде.И в използвянето на газ и нефт са лидери и във всички замърсяващи производства също.
  • 16 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "И да върнат":

    Турция отатък Босфора.
  • 17 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    А казаха ли, че Китай е най-големият индустриален замърсител в света и държи 50% от отровите във въздуха? Това казаха ли го, или са го пропуснали?
  • 18 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Руcкият прeзидeнт Влaдимир Путин e издaл укaз, c кoйтo изиcквa нaмaлявaнeтo нa eмиcиитe oт пaрникoви гaзoвe нa cтрaнaтa към 2030 г. дo 70 прoцeнтa cпрямo нивaтa oт 1990 г., cъoбщи ДПA. >>>>> И тази статия е от днес, ама ти сигурно още не си я чел.

    Коментиран от #19

  • 19 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Еми хубаво е "издал указ" , ама белите държави ги издадоха тия укази преди 10-15 години !! И не само ги издадоха , ами ги спазват и налагат с милиарди глоби за неспазващите ги !! А твоя любим "президент" освен указ какво ще направи ?? Айде като наложи барем 1 милион глоба на някой замърсител , тогава да ми го хвалиш , щото ще ти намеря статията , съвсем скорошна , дето официално обяснява , че ВЕИ са глупост и "опастност" за човечеството , хахаха !! Що така на фурнаджийска лопата мяза тоя президент , бе !!!