Last news in Fakti

7 Ноември, 2020 09:07 3 440 19

Гърция влезе в 3-седмична пълна карантина

  • гърция-
  • карантина

Строги противоепидемични мерки в южната ни съседка на фона на увеличаващия се брой случаи на коронавирус

Гърция влезе в 3-седмична пълна карантина - 1
Снимка: БГНЕС

Гърция преминава от днес под пълна карантина за 3 седмици. Новите строги мерки в Гърция са в сила от 06:00 часа. До 30 ноември излизането навън ще става след изрично предупреждение на властите чрез специален SMS.

През деня гърците ще могат да излизат, за да ходят на работа, до училище, по здравословни причини, за снабдяване със стоки от първа необходимост, посещение на банка, оказване на помощ на нуждаещи се, завеждане на ученик до училище, посещение на дете при разведени родители и погребение, отбелязва БНР.

Спортуването и разходките на домашен любимец са разрешени, както и излизането за храненето на бездомни животни в рамките на общината по местоживеене.

Във вечерните часове излизането е разрешено само за ходене на работа и по здравословни причини. Ще са позволени и разходките на домашни любимци и спортуването, но само в близост до дома.

Властите предупредиха, че спазването на карантината ще се следи строго. Ще бъдат налагани и солени глоби.

Движението от една в друга област в страната ще се извършва само с документ и при изключителни обстоятелства, например прибиране по адресна регистрация.

Пълната карантина в Гърция идва на фона на все по-големия брой заразени с коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковидидиот

    8 17 Отговор
    Странно, все още нито дума от анти Covid тролнята. Хайде господa Ковидидиоти. Време е да заработите платеното. Знам, че е събота, но все пак.

    Коментиран от #11, #13

  • 2 Алфа Чакал

    19 2 Отговор
    Това с храненето на бездомни животни дава доста свобода.
  • 3 Гост

    8 21 Отговор
    Така е. Някой държави вземат правилните мерки, а тук все още някои ни обясняват, че няма вирус и Земята е плоска.

    Коментиран от #8

  • 4 QR Виза

    28 2 Отговор
    Защо не пишете? Забраниха ходенето за риба и лова !?!? Айде лова да кажем има някаква мижава логика събират се заедно и т.н., но каква е логиката за риболова !?!? Някой сам на брега или в лодка..сигурно от водата или рибите, ще прихване !?!? Това вече е ковидиотизъм, който надминава и най-смелите прогнози ??? Какъв е смисълът да оцелееш, когсто си идиот ?
  • 5 глоги

    6 2 Отговор
    "солени глоби" Глобите не бива да са солени. Солта в "много "е вредна.
  • 6 Щъркел

    9 4 Отговор
    Пожелавам им успех. Дано им свърши работга. Но нещо се съмнявам - карантината само ще отложи нещата и след 3 седмици - пак. Би помогнала само каранатина до април месец.
  • 7 БГ ДБ

    7 11 Отговор
    Гръцкото правителство при два пъти по- малко заразени, предприема твърди мерйюки за намаляване на заразата. Българските управляващи безотговорно хвърлят здравната система в хаос, а българите обричат на геноцид- без достъп до медицински грижи за много хора. Значи може личните лекари да лекуват по телефон, а не може децата да учат дистанционно? Доказано е че, децата са многохилядни проводници на заразата.
    Българското правителство е престъпно безотговорно. След като има починали без достъп до болници, значи че е застрашена националната сигурност. Този, който с действия или бездействия я застрашава е престъпник

    Коментиран от #12, #18

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ха ха ха ха ха ха

    4 3 Отговор
    А в роден абсурдистан е рай.
    Всичко бачка,опери,театри и кина на мах.
    В село русе например Русенска Опера прави през това време спектакли с по 140 артисти и оркестранти на сцена криейки една голяма част от останалите си служители които са вече болни докато русенското РЗИ през това време гордо обикаля на проверки сладкарници и тролеи.
  • 10 Един

    7 3 Отговор
    Троловете пак налазиха статията! Ами стойте си вкъщи като искате бе, защо е нужно някой да ви налага карантина! Носете си маски, слагайте маски, дайте си децата за осиновяване, за да не ви заразят и се радвайте на живота!
  • 11 Тролня

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ковидидиот":

    Вече няма смисъл да се говори каквото и да било. Бай-Дън печели в УСА и ковидот ще ни се стори като лятна отпуска пред това, което ще ни се изсипе на главата. Меркаджиите ще си носите всички последствия, то и всички останали за съжаление. Затваряй се бързо в мазето и пускай смс за да си вземеш компот.
  • 12 До малоумниците...

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "БГ ДБ":

    ....сложили минус.
    И защо бре малоумни абсурдистанци ?
    Човека е написал нещата такива каквито са!
    С кое ви засегна толкова, с коментара за келешите ви дето само гледате как да ги разкарате от къщи щото вече дори вие едвам ги търпите ?
    Или с това, че правителството на абсурдистан обрича всички ни на геноцид ?
    Без келешите ви разбира се.
    От толкова рападжийска простотия дори ковид бяга.
  • 13 Психиатър

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ковидидиот":

    Индивиди страхуващи се от грипчето от Китай,са за психодиспансера,чакаме те,идвай,ако ли не,ще те вземем с белия бус!
  • 14 шефче

    8 1 Отговор
    Това гръцко правителство, по ДЕБИЛИЗЪМ надминава всичко познато в Гърция до този момент!!! Това не са мерки срещу вирус, това е ПСИХО-ТЕРОРИЗЪМ!

    Коментиран от #15

  • 15 QR Виза

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "шефче":

    Факт! Един въпрос обаче не ми дава мира, наистина ли са толкова страхливи или им се сбъдна мечтата да си седят вкъщи, да не работят и да получават пари ? Каквото и да е едва ли, ще свърши добре ?
  • 16 КОЙ

    1 0 Отговор
    Никой нищо не казва и не разследва КОЙ създаде и пусна "вирусчето"? А това е най-важното!
  • 17 Нана

    2 1 Отговор
    Не е лошо .В къщи и плащат по 800е за работник и 2000 за магазин затворен . При повече работници и по голям бизнес - парите са повече. Кредити, ДДС и др се замразява плащането.Така хем здравната система няма да изгърми ,хем хората ще си починат спокойни,че няма да умрат от глад или да се притесняват за кредити.
    Социална държава е Гърция...Не ги мислете.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Номер 1 са

    1 0 Отговор
    "....Спортуването и разходките на домашен любимец са разрешени, както и излизането за храненето на бездомни животни в рамките на общината по местоживеене."
    Гърците пак играят театър, ха на бас, че ще поискат още няколко десетки милиарда БЕЗВЪЗМЕЗДНА помощ и ще я получат от "Старата Блудница"!