Last news in Fakti

8 Ноември, 2020 20:34 3 109 12

Президентът на Мексико не бърза да поздравява Байдън

  • джо байдън-
  • андрес мануел лопес обрадор-
  • мексико-
  • сащ

Лопес Обрадор заяви на пресконференция, че ще се въздържи от отправяне на поздрави към новия държавен глава на САЩ, докато всички юридически въпроси във връзка с изборите не бъдат решени

Президентът на Мексико не бърза да поздравява Байдън - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че няма да поздрави Джо Байдън за победата му на американските президентски избори, докато не бъдат решени всички правни въпроси във връзка с изборите, предаде ДПА, цитирана от БТА и БНР.

Световни лидери отправиха поздравления към Байдън и избраната за вицепрезидент Камала Харис, часове след като американски медии, сред които трите основни телевизии и авторитетната информационна агенция Асошиейтед прес обявиха, че Байдън печели президентските избори.

Лопес Обрадор обаче заяви на пресконференция, че ще се въздържи от отправяне на поздрави към Байдън, докато всички юридически въпроси във връзка с изборите не бъдат решени. "Не искаме да действаме безотговорно", изтъкна мексиканският президент.

Лопес Обрадор каза още, че Мексико има добри отношения както с Байдън, така и с американския президент Доналд Тръмп, който според Лопес Обрадор "изпитва голямо уважение към нас".

Американският президент Доналд Тръмп не признава поражение на президентските избори и заяви, че са допуснати значителни изборни нередности.

Президентът републиканец заяви, че ще води съдебни битки във връзка с изборите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    24 5 Отговор
    Скоро ще поздравява президентите на Тексас, Южна Каролина, Айдахо, Калифорния....
  • 2 минчо

    33 3 Отговор
    МЕКСИКО Е ПО ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА ОТ БЪЛГАРИЯ ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ КАРТЕЛИ И УБИИСТВА В МЕКСИКО.

    Коментиран от #4

  • 3 Наште са в шах

    15 5 Отговор
    чакат и се ослушват-))

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 MAN

    21 2 Отговор
    ПРАВИЛНО .
  • 6 камила харис

    28 7 Отговор

    До коментар #3 от "Наште са в шах":

    И какво да му поздравява. Сламеният човек на печатарите на кървавия долар... Целта им беше да сложат жена за президент и както обикновенно, го постигнаха с измама. САЩ ще се управлява от индийската негърка Камала Харис!
    Байдъня е на 78 години без няколко дни и вече го тресе деменцията. Ковид-истерията е добър повод да се разболее и въпреки усилията на докторите да гушне букета, а властта официално да поеме вицепрезидента.

    Коментиран от #7

  • 7 Е и!??

    9 21 Отговор

    До коментар #6 от "камила харис":

    Света може да стане едно по- добро място!А оранжевия какви ги свърши!??Икономически войни с цял свят,включая и ЕС от която сме част,подкрепа за красивото ни правителство и оръжейни сделки за едни самолети които са изгодни само за продавача!
  • 8 месара

    4 2 Отговор
    и фигуранто не бърза !
  • 9 Диверсант

    15 4 Отговор
    А на мене защо този Байдън страшно много ми прилича на Константин Черненко. Дали има поръчани венци вече?????
  • 10 Stéphanie 🎲

    15 2 Отговор
    Този по тарикат чака 👏браво!!Другите побързаха да слагат тигана ,рибата е още в морето 😂.PS:-------->Никога няма да бъдете разочаровани, ако не очаквате ус­луги от враговете си.😉
  • 11 Stéphanie 🎲

    6 1 Отговор
    Тръмп 😂👍👏 държи реч пред мексиканския народ: „такос, буритос. мучо, локо. Perfecto. Adiós amigos. ”

  • 12 Тошко

    3 8 Отговор
    Толкова е наплашен от 0TKAЧAЛKATA ТРЪМП че не смее да покаже радостта си публично