Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 09:15 2 723 27

Евролидери: Мигрантите да учат езика на новата си родина

  • мигранти-
  • бежанци

В декларацията се призовава за зачитане на европейските ценности и се отправя предупреждение, че отказът за интеграция ще се наказва по-строго

Евролидери: Мигрантите да учат езика на новата си родина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейските лидери ще поискат мигрантите да научат езика на страната, която ги е приела, и да интегрират децата си в новите общества с цел да бъде изкоренен радикалният ислямизъм. Това се казва в декларация на ЕС, с чиято чернова се е сдобил в. “Гардиан”.

Тя се появи във вторник малко преди виртуалната минисреща на високо равнище между Франция, Австрия, Германия и Нидерландия с участието на председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и шефката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Разговорите са посветени на търсенето на начин ЕС да отговори на терора след атаките в Париж, Ница и Виена.

В декларацията се призовава за зачитане на европейските ценности и се отправя предупреждение, че отказът за интеграция ще се наказва по-строго.

Преди общата среща имаше разговори в Париж между френския президент Еманюел Макрон и австрийския канцлер Себастиан Курц. По време на посещение в Австрия в понеделник, за да почете жертвите на атаката във Виена, шефът на Европейския съвет Шарл Мишел настоя за създаването на европейски институт за обучение на имами с цел да не се допуска език на омразата в проповедите им, както и да бъде контролирано чуждото финансиране на религиозните школи.

Сред темите на минисрещата на върха бяха засилването на сътрудничеството между европейските полицейски служби, правосъдието и разузнаването, задълбочаването на борбата срещу терористичната пропаганда в интернет и затягането на защитата на външните граници. Макрон отново настоя за реформиране на Шенген из основи, за да се постигне по-голяма сигурност в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЗайоБайо

    35 1 Отговор
    И да не си забравят молитвените килимчета
  • 2 БАЙ Х@Й

    36 2 Отговор
    Няма нови РОД и РОДИНА !!!!!
  • 3 ТаУмВзе

    42 1 Отговор
    Не може, заети са да режат глави и да правят халифат!
  • 4 Абдул от Кабул

    25 4 Отговор
    Фаасулска работа. Щом аз го научих за 7 години. После ние ще ви учим на Пущу.
  • 5 Евросатанизъм

    36 0 Отговор
    В декларацията се призовава за зачитане на европейските ценности и се отправя предупреждение, че отказът за интеграция ще се наказва по-строго.

    Вервайте си!!!
  • 6 Осман Велики Сириецо

    16 18 Отговор
    Напротив. В Европа сме да се размножаваме, че сте стерилни и имате отрицателен прираст. Вие почвайте да шиете килимчета за да се молите на тях 8 пъти на ден
  • 7 толерастията убива

    42 0 Отговор
    Бля, бля, бля...поредните еврогейски "мерки", ще борят кърлежите с дезодорант !?
  • 8 Грейс

    36 0 Отговор
    Само с призиви не става,, а и погледнете интеграцията на българските паразити. Самата политика на ЕС е сбъркана. Как не разбраха защо тези налазиха Европа,лесно се живее на чужд гръб.
  • 9 да де

    27 0 Отговор
    Хе-хе не им трЕбва на скакалците да учат език по-скоро местните да учат техния, че както са я подкарали до две поколения ще са малцинство в собствените си държави.
  • 10 Евросатанизъм

    33 2 Отговор
    Бе, вие докарахте целия арабски континент, дадохте им такива несъизмерими права и свободи да ви трепят, колят, бесят и налагат собствените си ценности, култура и религия, та видиш ли сега еврошменделите се загрижили опазването на живота на сънародниците си. Ама както се казва:"Късно е либе за китка"! Европейците сте най-големите лицемери на планетата Земя, водени като кученца с каишка от ционистите!
  • 11 Генчо

    10 0 Отговор
    в дания се спрявят що/годе, всички имигранти ходят на училище 2 3 дена, децата им всеки ден , там им промиват мозъците леко полеко. Казват им вие трябва да научите езика за да си намерите работа и да живейте добре ако не говорите езика няма да може да си намерите работа, полсе ги пускат по фабриките на учебна практика във времето в което не са на училище и им пускат някви пари помощи и така.
  • 12 Сливен

    19 1 Отговор
    Европа е пътник... Лошото е , че и ние сме в нея и ще ни задължан да приемеме ислямски пълчища за отглеждане
  • 13 един от многото

    25 2 Отговор
    Какъв език бе хора , да не би на вас на стари години да ви се учи арабски. Незабавно гонене , както сега авиокомпаниите нямат работа , за нула време ще се реши проблема с тази измет. Осъзнайте се хора , събудете се. Това което видяха , че не става с война се налага с тази измислена демокрация и толерантността на великите нации. Ако сега ги съжаляваме и приютяваме , знайте , че при тях жалост няма. Малко ли са примерите по Европа и света на тероризъм. И това е защото са малко , представете си картинката след години , като знаете как се плодят като мишки през плодородна година. Действията трябва да са от днеска за вчера!
  • 14 Д-р Менгеме

    14 1 Отговор
    Глупости на търкалета... То да е **й да му го вкараш, ми то акъл.... Ходят на езикови курсове формално, щото държавата им дава пари за това.... Ама нищо не научават
  • 15 123

    19 2 Отговор
    ЕС е сатанинска организация за заличаване на белия човек и Християнството.
  • 16 Пълни глупости

    16 1 Отговор
    Наказанието за отказ от интеграция е само едно депортация,която никога няма да се случи докато има соросогадни фондации в скапания ЕС. Докато има етнически партии в и гета, инеграция е невъзможна, следователно изселването е единственото вярно решение. Нито ци ганите са интегрирани нито черните нито мюсюлманите, нито някога ще се интегрират.
  • 17 Хасан

    0 18 Отговор
    Това е против правата на човека ..не можеш насила да асимилираш някого ..за едно отворено общество сме , за едно либерални общество ,за една шарена Европа

    Коментиран от #23

  • 18 Хасан

    1 14 Отговор
    В Европа има две култури - френската колониална и немската нацистка ..тия две култури убиха милиони по света именно те трябва да се заличат ..и да се създаде една европейска култура като основа на Европейските съидинени щати ..
  • 19 Скептика

    16 1 Отговор
    Пълни глупости, атентатите в Париж, Ница, Барселона и Манчестър бяха извършени от хора които ГОВОРЕХА езика на съответните държави и това не ги спря да убиват. Всички са наясно че проблемите са много по сериозни ама давай да приемаме безмислени решения и мерки. Жалко за Европа
  • 20 111

    9 0 Отговор
    Нова родина , ново нормално - промиване на мозъци. Илюминатите искат да унищожат националната идентичност на народите, националните обичаи и традиции и вяра. Така по-лесно ще наложат извратения си сатанински ред.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хасан

    0 12 Отговор

    До коментар #21 от "Евросатанизъм":

    Ама защо трябва да има нацистки ценности или национални ? Какъв е смисъла ? ..какво значи немска ,френска култура ? Няколко творци написали и създали нещо на своя език и това трябва да се налага на всички ???
  • 23 веселяк

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    И аз съм за шарена Турция, ама Ердо неще!

    Коментиран от #24, #26

  • 24 Хасан

    0 11 Отговор

    До коментар #23 от "веселяк":

    Турция си е шарена ..има си кюрди ,араби,славяни ...

    Коментиран от #25

  • 25 веселяк

    8 0 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    С далтонисти не споря!
  • 26 Хасан

    0 11 Отговор

    До коментар #23 от "веселяк":

    Добре би било една консервативна с традиции Турция и по една лабава, либерална Европа

    Коментиран от #27

  • 27 веселяк

    9 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хасан":

    Консервата е "Русенско варено" и е със свинско, а консерватизЪма в Турция е радикалния ислямизъм! И пак ти казвам за последно с далтонисти и заблудени козички не споря!