Last news in Fakti

11 Ноември, 2020 14:22 3 518 7

Пощенски служител излъгал за изборни измами в САЩ

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • пощальон-
  • поща-
  • измама-
  • избори-
  • гласове-
  • бюлетини-
  • ричард хопкинс

Той признал пред разследващи към главния инспекторат на пощите, че твърденията му са неверни

Пощенски служител излъгал за изборни измами в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Пощенски служител от Пенсилвания призна, че си е измислил бомбастичните обвинения за нередности при гласуването по пощата на тазгодишните избори, подети впоследствие от привържениците на президента Доналд Тръмп като доказателство за измами, заявиха разследващи от Конгреса, цитирани от ДПА, пише Новини.бг.

Ричард Хопкинс, служител на Американските пощи от Ери, Пенсилвания, първо каза миналата седмица, че неговият пряк ръководител е инструктирал персонала да слага задна дата на подадените по пощата бюлетини след изборния ден, за да могат да бъдат преброени - което би било незаконно. Тези твърдения след това бяха подети от кампанията на Тръмп и републиканците в Конгреса като доказателство, че президентът има силни основания да не признава избирането на Джо Байдън, особено при положение, че Хопкинс е подписал клетвена декларация в подкрепа на твърденията си.

Вчера обаче Хопкинс признал пред разследващи към главния инспекторат на пощите, че твърденията му са неверни, според Комисията по надзора на Камарата на представителите. "Главният инспекторат уведоми днес комисията, че е събеседвал с Хопкинс в петък, но вчера Хопкинс се отрекъл от твърденията си и не обяснил защо е подписал клетвена декларация с невярно съдържание", написа снощи в Туитър ръководената от демократите комисия.

Разкритията идват в момент, когато Тръмп продължава да не признава победата на Байдън, позовавайки се на неоснователни твърдения за масови измами на изборите. Хопкинс не беше открит за коментар. Тим Мърта, говорител на кампанията на Тръмп, заяви без доказателства, че Хопкинс може да е бил принуден да се откаже от твърденията си. "Той описа недвусмислено какво е преживял и ние не знаем под какъв вид натиск е бил във времето, след като е направил публичните си изявления, особено с оглед на факта, че днес в Туитър бяха публикувани лични данни на нашите адвокати", каза Мърта.

Главният инспекторат на пощите започна да разследва твърденията на Хопкинс, след като те за пръв път се появиха в петък в публикация на "Проджект Веритас", крайнодясна медия, която в миналото е тиражирала конспиративни теории и неверни факти. Кампанията на Тръмп се позова на обвиненията на Хопкинс в заведено вчера съдебно дело срещу изборните резултати в Пенсилвания, а освен това предаде клетвената декларация на Хопкинс на председателя на правната комисия на Сената, републиканеца Линдзи Греъм, който призова министерството на правосъдието да започне разследване. След призива на Греъм за разследване главният прокурор Уилям Бар разпространи необичаен меморандум, даващ правото на федералните прокурори в цялата страна да разследват "немаловажните твърдения" за измами, макар че не са се появявали надеждни доказателства, че за победата на Байдън са допринесли незаконни гласове.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    4 21 Отговор
    сега тръмп ще събере де има ненормалници ,подобно на пишещите тук в неогва полза и ще продължи с лъжите.жалкото е обаче в кво се превръща републиканската партия на сащ сед като неините членове нямат куража да пратят рижавия глупак на маината си!
  • 2 Ами сега

    14 0 Отговор
    какво ще прави ? Как така ще си измисля пък подписал клетвена декларация? Да работи в пощите не всеки може...
  • 3 Човека Коза

    16 1 Отговор
    Много ясно че кучетата на Байдън са натиснали Хопкинс да се откаже... Как първо подписваш декларация за клетва, пък после казваш, че си си измислил... Светът ще бъде ужасно място ако не разкарат тоз Байдън и Харис
  • 4 Илона

    14 0 Отговор
    Да му проверят банковата история до девето коляно и да видят дали случайно не е станал напоследък по-богат.
  • 5 Сандо

    2 2 Отговор
    Трябва да се живее независимо кой е на власт.Животът е ценен и човекът го е разбрал навреме.Само да не се обърне палачинката.

    Коментиран от #7

  • 6 ЦРУ

    11 0 Отговор
    ЕХООооооо.....т.н. " ЖУРНАЛИСТИ " ! Върховният съд РАЗПОРЕДИ - повторно преброяване в Пенсилвания......а бюлетини .дошли СЛЕД 3 -ти 20 часа ...ДА СЕ ОТДЕЛЯТ в отделен КОНТЕИНЕР...ДА СЕ ЗАПЕЧАТАТ и да не се броят към общите !!!!!!!!! ЕХОооооо ..т.н. " ЖУРНАЛИСТИ " .....малко хора са знаели до сега - 14 милиона БЮЛЕТИНИ със инфрачерв. знак - осветен светва ...ВСИЧКИТЕ за Баидън ....ВСИЧКИ вкарани по нареждане на губернатора - демократ...при ИЗГОНЕНЕ наблюдатели -републиканци ....и те ИНФОРМИРАТ ВЪРХОВНИЯТ СЪД !....мъкаааа....а има щати със СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ !
  • 7 Я кажи

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Сандо, коя е твоята палачинка