Last news in Fakti

12 Ноември, 2020 13:34 2 075 9

Байдън ще замрази строежа на любимата стена на Тръмп

  • стена-
  • доналд тръмп-
  • мексико-
  • джо байдън-
  • сащ-
  • строеж

Досега проектът е струвал 15 милиарда долара

Байдън ще замрази строежа на любимата стена на Тръмп - 1
Снимка: Shutterstock

На 20 януари или скоро след това ще спре строителството на „голямата красива стена“, която президентът Доналд Тръмп обеща да построи по границата между САЩ и Мексико, съобщи в. „Сиатъл Таймс“, цитиран от агенция БГНЕС.

Досега проектът е струвал 15 милиарда долара, като по-голямата част от тези средства са отклонени от военния бюджет, след като Конгресът отказа да предостави пълно финансиране. Новоизбраният президент Джо Байдън обеща по време на кампанията да сложи кръст на проекта, но ще остави на мястото му всичко, построено по време на управлението на Тръмп.

В момента става дума за около 650 км. насипи и и 30-метровата ограда на болар. “Това беше референдум на стената”, заяви конгресменът Хенри Куелар, демократ от Ларедо, за изборите. Куелар се е борил в Комитета за бюджетни кредити, за да затрудни бюджетните маневри на Тръмп, които са преточили милиарди от военния бюджет за неговия любим проект.

„Сиатъл Таймс“ припомня , че Тръмп и неговите поддръжници са гледали на стената както като на действително възпиращо средство срещу контрабандата и незаконното преминаване на границата, така и на мощен символ, че неканени мигранти не са добре дошли и че САЩ затягат сигурността. За застъпниците на имигрантите и за много мексиканци това беше обидно. Въпреки че Байдън няма да настоява за разрушаване на физическото наследство на Тръмп, той ще премахне ограничения на приемането на бежанци и множество други имиграционни политики, въведени от сегашния стопанин на Овалния кабинет, прогнозира „Сиатъл Таймс“.

Стена с мащабите, в които я виждаше Тръмп, дори не беше второстепенен приоритет за републиканците по време на управлението на Обама, когато те контролираха и Камарата, и Сената, а Куелар вижда малко политическа воля за продължаване на проекта, след като Тръмп вече не дърпа конците.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5588

    13 0 Отговор
    Айде почна се...
  • 2 Тираджия

    17 2 Отговор
    Ами да, направо да им направи магистрала, че синчето му е закъсало за бяло....
  • 3 Манги

    10 2 Отговор
    Тъпак
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Перо

    9 2 Отговор
    Няма никаква информация за делата,във връзка с фалшификацията на изборите. Без да е приключило всичко,никой не може да узурпира властта!
  • 6 Кирилов

    7 4 Отговор
    Стена, ще има, спокойно! Тръмп ще си я довърши през втория мандат след касирането на фалшивите изборни резултати.
  • 7 Не религиозен

    0 1 Отговор
    " Слушайте сега вие, които казвате: Днес или утре ще отидем в еди-кой-си град, ще преседим там една година, и ще търгуваме и ще спечелим, -
    когато вие не знаете какво ще бъде утре. Що е животът ви? Защото вие сте пара, която се явява, и после изчезва.
    Вместо това, вие трябва да казвате: Ако ще Господ, ние ще живеем и ще направим това или онова.
    Но сега славно ви е да се хвалите. Всяка такава хвалба е зло." (Послание на Яков 4:13-16)
  • 8 кочо

    7 2 Отговор
    ПЪРВА ОСНОВНА ГРЕШКА ЗА БАЙДЪН.
  • 9 Лешпера

    1 1 Отговор
    Ще ги вкара в първобитния строй много по-бързо