Last news in Fakti

10 Декември, 2020 11:14 1 489 7

ЕС рестартира партньорството със САЩ

  • ес-
  • среща-
  • сащ

Обсъжда се нова стратегия

ЕС рестартира партньорството със САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа ще се опита да рестартира отношенията със САЩ на днешната среща на върха. Това се казва в авторски материал на Вашингтон Пост.

Авторът Майкъл Бърнбаум смята, че европейските представители подготвят нова стратегия за партньорство. Така ще преизградят отношенията със САЩ.

Европейците опитват да оползотворят момента от идването на новата администрация в Белия дом. Новото управление е силно заинтересовано от партньорство с ЕС.

Търси се обръщането на страницата от президентството на Доналд Тръмп. Европейските представители имат противоречия по отношенията с Китай.

За Германия страната е основен икономически партньор. Френският президент Еманюел Макрон настоява групата да намери по-голяма степен на автономия.

Европа ще трябва да се постарае, ако иска отново да е решаващ партньор на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    8 0 Отговор
    Либерастията за сега победи!
  • 2 Не на НАТО в България

    10 2 Отговор
    В какъвто и да е вариант рестарта на отношенията със САЩ ще бъде против интересите на българската държава ние сме между чука и наковалнята и нашият евроатлантически път е сбъркан още 89-та година вън България от НАТО и от Европейския съюз
  • 3 един от многото

    4 0 Отговор
    Хора обърнали палачинката , чакат обръщане на страницата от хора които имат затруднение с четенето.
  • 4 Не на НАТО в България

    6 1 Отговор
    В какъвто и да е вариант рестарта на отношенията със САЩ ще бъде против интересите на българската държава ние сме между чука и наковалнята и нашият евроатлантически път е сбъркан още 89-та година вън България от НАТО и от Европейския съюз
  • 5 Stéphanie 🎲

    8 1 Отговор
    Нека да почакат с рестарта ,Америка е пред разпад и корона кризата яко ги бие.Макрон не рита много за голямо приятелство иска малко да намали американското влияние в Европа трети месец се опитва с реформите.Баба германка е доста упорита и спира нещата за сега .Време е Меркел да се пенсионира и да застане някой адекватен германец на нейно място
  • 6 Хахаха..

    3 1 Отговор
    Както казва народа - от рестартирал писмо да чакаш..
  • 7 Грух

    1 0 Отговор
    Слава на Русия !

    Братушки, аз съм с вас !