21 Декември, 2020 09:52 2 382 13

Адвокатите на Тръмп не се отказват

  • джо байдън-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • адвокати-
  • избори-
  • руди джулиани

Екипът на Тръмп смята, че 110 000 бюлетини са невалидни

Адвокатите на Тръмп не се отказват - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Адвокатите на американския президент Доналд Тръмп отново се обръщат към Върховния съд на САЩ с искане да анулира резултатите от президентските избори на 3 ноември, предаде Ройтерс.

В декларация от името на щаба на кампанията на Тръмп, адвокатът му Руди Джулиани посочи, че в иска до съда се настоява за отмяна на три решения на щатски съд в Пенсилвания, които интерпретират щатските правила за изпращане на бюлетини по пощата. Ако тези правила бъдат преразгледани, това може да доведе до промяна на резултата от изборите в този щат. Според Джулиани, тези изменения в щатското изборно законодателство са направени незаконно непосредствено преди президентските избори през 2020 г. и след тях, съобщи БНР.

Джулиани твърди, че около 2,6 млн. изпратени по пощата бюлетини са били обработени в нарушения на законите. Представителите на Тръмп смятат, че в тази връзка над 110 000 бюлетини, подадени в щата, могат да се смятат за невалидни. Байдън победи в Пенсилвания с 50 на сто от гласовете срещу 48,8 на сто за Тръмп и с разлика от 80 000 гласа, което осигури на кандидата на демократите 20-те електорски гласа от този щат в Избирателната колегия. Тя вече потвърди избирането на Байдън за президент. Резултатите от гласуването на колегията трябва да бъдат утвърдени от двете камари на Конгреса на 6 януари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    13 15 Отговор
    Кой адвокат се отказва от дойна крава?
  • 2 честен ционист

    23 4 Отговор
    Само 110 хил. В България половината бюлетини са фалшифицирани.

    Коментиран от #3

  • 3 Мнение

    32 6 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Не, не си разбрал правилно, 110 хил доказано са фалшифицирани, но цифрата е много по-голяма!

    Ето какво се случва, когато група хора (т.нар. световен "елит") притежаващи десетки, стотици милярди, решат да си играят на Господ!
    "Големият рестарт", "нов световен ред" и т.н., са все фрази на онези, които диктуват случващото се!
    Пуснаха коронавируса и си повярваха, че толкова лесно ще затрият човечеството!!!
    Няма да стане, сатанисти долни!!!
  • 4 Ляв плюс

    5 14 Отговор
    Защо ли вярвам на Джулиани..

    Коментиран от #8

  • 5 Перо

    9 6 Отговор
    Много съмнителни щатски,законодателни промени,непосредствено преди изборите.
  • 6 Валентин

    22 5 Отговор
    Цвък: Не е важно кой за кого гласува, важно е кой брои бюлетините.

    Байдън: Не се нуждая от гласовете ви, за да спечеля изборите.

    Българите и американците имаме общ враг: антидемократичните и антинародни наднационални структури. Те защитават интереса на свръхбоагатите.
  • 7 Йордан Василев

    4 9 Отговор
    Америка е витрината на западните демокрации ,защо мислите че там има нещо нередно?Всичко лошо е в Русия и Китай , !
  • 8 Факт

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ляв плюс":

    Защото тука е така вече 30 години?
  • 9 Ха ха

    6 14 Отговор
    На Адвокатите им се плаща за да си джавкат, ама керванът си върви напред и Байдън е законния новоизбран американски президент за когото са гласували повечето американци, А изборите бяха проведени при организацията,наблюдението и контрола от администрацията на Тръмп с хилядите мобилизирани републикански и международни наблюдатели , затова и главния прокурор и Министерството на правосъдието на САЩ, докладваха И ясно заявиха, че не са открити признаци и няма никакви доказателства за големи измами на президентските избори...!!!

    Коментиран от #10

  • 10 ббб

    16 5 Отговор

    До коментар #9 от "Ха ха":

    На много от изборните секции републиканските наблюдаващи бяха изгонени без обяснения. Това също се разследва в момента. На други места бяха покрити прозорците през, които се вижда преброяването. Ако не искаш да се запознаеш си е твой проблем, доказателства в нета колкото искаш. Какво като ти позволят да следиш изборния ден ако след първото ти запитване защо нещо нередно се случва те гонят от комисията хаха...

    Коментиран от #12

  • 11 Kremena

    4 5 Отговор
    Аз лично симпатизирах на Тръмп.Сега не се знае Байдън какви завои ще направи в политиката.

    Коментиран от #13

  • 12 kkk

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "ббб":

    Я дай да ги видим тея "доказателства" дето ги имало у нета бе, клоун про3т... Набийте си го у главите:

    Не е важно какво виждаш или знаеш, а КАКВО МОЖЕШ ДА ДОКАЖЕШ. Рижавата маймуна се съдра да оспорва БЕЗ ДА ДАВА ДОКАЗАТЕЛСТВА и логично досега АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ СЪДИИ го отрязаха, а поне 1/3 от тях бяха републиканци или пряко назначени от рижият маймун- това ако не е ясен сигнал, че рижото недоразумение лъже като за последно не знам какво още трябва да се случи.

    Запомнете и друго- бай Дончо ще е сигурно първият президент на ФАЩ който за по-малко от 1г. след мандата си ще се окаже осъден по няколко средно тежки обвинения и в това време ще тече делото за НЯКОЛКО УМИШЛЕНИ УБИЙСТВА.
    Съвсем отделно бай Дончо в момента е буквално фалирал и дължи няколко милиарда, и то все на хора на които не искаш да си длъжник- не случайно и оная сръбска шафрантия му би шута, и тя иска да източи всичко възможно докато е все още жив бай Дончо. А както вървят нещата е много трудно рижата маймуна да доживее до Коледа 2021г.- в хороскопа му пише, че по-вероятно ще го самоубият ама може и някой снайпер да изкара кинти от въздуха
  • 13 kkk

    1 3 Отговор

    До коментар #11 от "Kremena":

    За политиката на бай Дън не трябва да ви пука изобщо щото главният ви проблем ще е политиката на Камила-та... Когато президент официално (най-късно лятото) стане сажда, жена и с крайно леви убеждения много хора ще си мечтаят да бяха избрали Хилъри-то вместо бай Дончо ама ще е много, МНОГО късно