Last news in Fakti

22 Декември, 2020 17:29 5 610 26

ЕС: Добри новини от САЩ за България и Румъния

  • сащ-
  • визи-
  • ес

Пада числото на отказани молби за визи

ЕС: Добри новини от САЩ за България и Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Днес ЕС представи доклад за преговорите по визова реципрочност между ЕС и САЩ, съобщи France 24.

Преговорите трябва да доведат до отпадане на визите за граждани на България и Румъния. Посочва се, че за първи път отказите за визи на български и румънски граждани са под 10%.

Съответно те достигат 9.75 и 9.11%. За отпадане на визите отказите трябва да са под 3%.

Други страни отчитат по-добри показатели. Такива са Кипър и Хърватия. Там отказите са под 3 и 4%.

ЕС настоява визите и за четирите страни да отпаднат. Припомня се, че ЕС либерализира визовите изисквания за САЩ.

Преговорите продължават през пролетта.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    38 11 Отговор
    Процентите са като при Ковид-а.Падат желаещи да ходят в Кравария,падат и отказите ,защото им трябват ратаи,коняри и т.п.Ако никой не иска да ходи -насила ще ни замъкнат там.

    Коментиран от #2

  • 2 Голем смях

    20 37 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Много се бъркаш скъпи.Стотици хиляди българи живеят в САЩ и роднините им с нетърпение чакат да отпаднат визите и да отидат в страната на децата и мечтите си.Милиони мечтаят да видят Ню Йорк и Калифорния,Маями и големия каньон.И хиляди други места.

    Коментиран от #5, #7, #9, #18, #22

  • 3 НЕ СА ОФЕРТА

    40 9 Отговор
    ОТДАВНА ЩАТИТЕ НЕ СА ОФЕРТА ,ДОРИ ДА СИ БЕЛОКОЖ ,АКО ГОВОРИШ С АКЦЕНТ СИ НИКОЙ,ИМА ДИСКРИМИНАЦИЯ
  • 4 Монгола

    17 8 Отговор
    Това не значи, че ще можете да работите в Кравария не се радвайте предварително . За да работите ще ви трябва работна виза! А без работна виза в Кравария нимой няма да ви наеме глобата е от 50 000 $ нагоре за фирмата ако намерят нелегален служител.

    Коментиран от #12

  • 5 Козяк 16

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смях":

    На тебе виза няма да си дадем! Ник'ъв каньон, ник'во Колорадо!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Монгола

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смях":

    На Гранд каньон единствено интересно е една плегсигласова прозрачна рампа под която има 1 км пропаст в NY освен мръсни небостъргачи друго няма да разбереш и бутаница, а дано имаш късмета да се изгубиш в Бронкс ще пишат беследно изчезнал. Лас Вегас е еда улица дъга 3 км с лъскави хотели и казина зад хотелите бели бараки за персонала!
  • 8 Няма макета в ес

    10 1 Отговор
    Докато има визи за българи в сащ! Точка!
  • 9 Слабо

    19 3 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смях":

    Къде ги видя тея милиони уе, натъпкани овце в стада ай си ходи, чао. Точно в Ню Йорк не бих отишъл никога, нито в който и да е многомилионен град. На абсолютно всеки един човек му е по-хубаво като е сред природа. Ако си от заблудени, прав ти път.
  • 10 Махмуд

    16 2 Отговор
    Голям келепир. Айде нема нужда да ходим там.,По - добре в Италия, Испания, Англия.
  • 11 Паднат ли визите аз емигрирам

    3 16 Отговор
    Завинаги или поне докъто мога да работя ...искам жена от там и деца родени там пък вие тука създраве си останете

    Коментиран от #16

  • 12 Но мога и да ида и да се ожена там

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Монгола":

    И пак ше остана там и ше работя

    Коментиран от #14

  • 13 Да питам

    5 1 Отговор
    Американците с визи ли идват в България. Ако някой има информация.
  • 14 Монгола

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Но мога и да ида и да се ожена там":

    Щото си ciganin и си остани там най добре
  • 15 !!!?

    13 4 Отговор
    И визите за Русия трябва да отпаднат само за русофилите !!!?
  • 16 Оня

    14 3 Отговор

    До коментар #11 от "Паднат ли визите аз емигрирам":

    И не се връщай никога !
  • 17 гост

    6 0 Отговор
    С виза или без ако се налага да пътуваш пътуваш,кандидатстваш.И да няма виза ако нямам време няма да ходя.Разбира се не бих се редил за виза и т.н. за да ходя на екскурзия и да харча пари там.Има много други дестинации в ,които сме превилегировани да пътуваме като бели хора.
  • 18 True story

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смях":

    Саво дето процента отказ зависи от американските посолства, а те не искат заедно с нас да дойдат и орките ... така, че забрави !
  • 19 Сух

    2 3 Отговор
    Верно се опитват да опразнят територията България! Да не би наистина да има решение тук да става плацдарм и последващо меле..
  • 20 бай Руслан

    2 2 Отговор
    Сега и дядя Вова като махне визите , форума се обезлюди ... (✯ᴗ✯) Или - не ??!
  • 21 Jessy James

    2 2 Отговор
    Българските комунета най мразят онова което никога няма да постигнат, а от щатите към БГ през последната година сме върнали около 30 човека заради комунистически проповеди и нагло отношение към нашата Българската общност. Интересното е че почти всички бяха селяндури които отказваха да работят по селата с комбайни и трактори въпреки високото заплащане(7-8000$) през сезона при това тази работа са я работили и в БГ. Искат само като шофьори на тирове но не могат да вземат испитите и се провалят, после започват да псуват Америка и да възхваляват комунизма само че на САЩ не им трябват некадърници и търтеи, така че хайде обратно в държавата в която могат да виреят такива като тях.

    Коментиран от #23

  • 22 Мухаа,хаа!

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Голем смях":

    Ти не си в час,бе к,а, с,кет.Не знаеш,че има две хамерички държави.За богатите вътре и богстите отвън.Една шепа.Другите са к ас,кети попаднали под холивудско зомбиране че там е Рая на земята.Задай си контра-въпрос.Защо ни влачат с години, със разни проценти? Страх ги е от мигрантски наплив? Че само един щат ще ни глътне всички българи,от дете до старец, без дори да се оригне.От такива като теб се страхуват.Ще ръгнете с голямата кошница,пълна с миражи,но там ще се сблъскаш още втория месец със жестоката действителност.Наем във нещо като общежитие,тръгва от1200 зелено нагоре.В зависимост от района.Отделно консумативите.Не можеш да купиш и ползваш в квартирата пералня и миячна машина.Искаш да переш,в кварталната пералня-5 зелено за 3 кг пране.Няма ТЕЦ- няма парно.На ток се грееш.Без дъргел си загубен да ходиш на работа.Болничен,го забравяш като понятие.Ако се разболееш,обаждаш се на шефа.Да те пусне за ден- два. Отпуск- по договаряне. до 10 дни макс.Другото е .неплатеен. Тябва задължително да имаш застраховка" меди карт".Яка вноска всеки месец.Но за да оолзваш стандарт- пакет


    трябва да имаш минимум внесени годишно 7500 зелендаш.И то- поне 7,5 години без прекъсване.Една обикновена операция от банален апендицит те връща назад не в първи клас,а в детската градина.Ако изобщо си успял да заделиш нещо.Храна има в изобилие,но и там е за к,скети като теб,и за другите- с много пачки.Дори в магазина има ярко червена линия- евтино, оттатък скъпо.Ти си във първата.З
  • 23 Алоо,Джеймса

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Jessy James":

    Ти изобщо знаеш ли,къде е хамеричкия Рай.? Я си погледни час на пуснатия пост.Знаеш ли,там колко показа часовника в момента? Д,ва и ц,р,вулците д,ва! Знаеш ли,че у нас няма комбайнер,под 5-6 бона чисти? Тракторист- под 2-3 бона.Обикновено се управляват от едни и същи хора.Ще ходи й хамерички диви села,на г,за на географията,за 7;8 хиляди зелено( и там яко ментиш) ,от който поне половината да харчи за наеми,кредити,здрсвни вноски,и застраховка.Върви у лево, неграмотен г,алош.Кой знае,от кой квартал на Люлин ръсиш небивалици.

    Коментиран от #24

  • 24 Jessy James

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Алоо,Джеймса":

    Пиша от Испания отворко, и от телефон с български оператор, освен това всеки 2ри месец на ронационен принцип някой от нашия офис е на командировка в някоя държава по света където има испаноговорящи, политика на фирмата, стой си в балканския гьол, за сега нямаме нужда от от слезователи и философи във Флорида.
  • 25 Ония с дисагите

    2 0 Отговор
    Колеги само да питам, като чета коментарите стигам до извода че в Америка е ад, защо тогава всички се напъват да влязат в ада а никой не ще да отива в рая на някоя руска губерния, май че в америка е ад само за неграмотните и некадърните и за онези които никога няма да влязат в нея, като бившия министър на МВР Румен Петков на когото му отказаха виза.
  • 26 Hemeleon-интересчия

    1 0 Отговор
    Я питайте другаря Румен Гечев зако му е толкоз трудно вече да посещава америката....хе..хе, май нещо с американския паспорт проблеми има..хе..хе