Last news in Fakti

26 Декември, 2020 09:52 1 714 2

Стъпка напред към предсрочни избори в Армения

  • никол пашинян-
  • предсрочни избори-
  • армения

Протестите срещу Пашинян продължават над месец

Стъпка напред към предсрочни избори в Армения - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Армения Никол Пашинян покани политическите сили в страната за консултации за провеждането на предсрочни избори догодина. Пашинян отправи поканата в страницата си във фейсбук.

В публикацията той допълва, че опозиционното движение, настояващо за оставката му, не е получило поддръжката на народа.

По думите му опозицията е имала всички възможности и правителството не е използвало сила, за да се задържи на власт.

Протестите срещу Пашинян продължават над месец. Според опозицията, подписаното през ноември от арменския премиер съвместно изявление с президентите на Русия и Азербайджан за пълно прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах, е било капитулация.

Опонентите на Пашинян го смятат за отговорен и за икономическите и социални проблеми на страната.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гюрме

    6 4 Отговор
    видяха, че от джендърите полза няма, сега пак искат да са под руския ботуш, лошо няма, но заядат ли се с азерите този път и руснаците не могат да ги спасят, арменците трябва да се научат да живеят в мир, а не да дърпат дявола за опашката и да се чудят после кой ще ги спасява
  • 2 Някой да се

    11 1 Отговор
    съмнява,че Вовата не е Гросмайстор? Пашинянчо се опитваше да тъче на два стана.Да ползва руски ресурси, безмитна търговия,но мълчеше( негласно разреши) на антируски групи да всяват омраза,протести- да палят руски знамена.Разреши на зад локвените си " дружки" да построят най голямото посолство на арменската територия,нямащо аналог в целия регион.Дори в Европа- като площ.Всеки нормално мислещ,знае какво може да се " монтира" в такава недостъпна площ.Е,но сега ще хапне теслата.Загубиха Н.Карабах, защото той си мислеше че Русия ще тръгне срещу азера да ги пази с военни сили.И страхотно сгреши.Шойгу заяви: Никой да не си прави тънки сметки,да нахлуе в Армения.Ще има среща с нас.Но за Н.Карабах двете държави да се разберат.Ние ще сътрудничим за диалог.Алиев си прибра Карабах, арменците са бесни на Пашинянчо,и ще го изритат.Следващия ще си помисли,преди да направи опит за заиграване с Обора.