10 Януари, 2021 16:55 2 449 18

На проверка! Тръмп ще посети любимата си стена

  • доналд тръмп-
  • стена-
  • мексико

Посещението вероятно ще бъде първата публична изява на президента на САЩ от сряда, когато той говори пред поддръжници, които по-късно щурмуваха Капитолия

На проверка! Тръмп ще посети любимата си стена - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Очаква се президентът на САЩ Доналд Тръмп да посети във вторник границата с Мексико, за да подчертае ролята на своята администрация за изграждането на стената между двете държави, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп ще посети град Аламо, щата Тексас, за да отбележи завършването на строежа на 400 мили (около 643 км) от стената и да изтъкне усилията на ръководената от него администрация за реформа на имиграционната система, която Белият дом определи като "повредена".

Желанието на Тръмп да построи стена по американско-мексиканската граница беше една от важните теми в предизборната кампания на Тръмп през 2016 г., припомня АП. Освен това той обеща, че Мексико ще плати строежа на стената, но вместо това тя беше платена от американските данъкоплатци, предаде БТА.

По-голямата част от стената беше издигната в райони, където вече имаше по-малки бариери, но американското правителство издигна за кратко време стотици километри от ограда, високи до 9 метра. Повечето от тези заграждения бяха издигнати тази година.

Посещението вероятно ще бъде първата публична изява на президента на САЩ от сряда, когато той говори пред поддръжници, които по-късно щурмуваха Капитолия.

Той се стреми да подчертае постиженията си, докато президентския му мандат изтича. В същото време демократите в Камарата на представителите искат започване на процедура по импийчмънт следващата седмица, припомня АП.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    30 1 Отговор
    Аз инспектирах моята стена и след една седмица се срути.
  • 2 Тръмп

    17 1 Отговор
    Това е подпорна стена,не е хотел.
  • 3 🏴‍☠️

    31 4 Отговор
    Горкия да си бял заселник да изградиш всичко и да ти дойдат примитивни жълтури и афрота и да съсипят всичко което дедите ти са направили е отвратително.Същото стана и в ЮАР.Със Сащ е свършено.

    Коментиран от #13, #14, #15, #16

  • 4 Буха ха

    9 5 Отговор
    По примера на нашия, американският Тулуп тръгва на инспекции
  • 5 Бай Дън

    13 3 Отговор
    Божков плаща на Тръмп и метежниците му.

    Коментиран от #18

  • 6 Некa

    5 0 Отговор
    инпекциите зaпочнaт cегa. Е други мaлко те изпревaрихa, aмa кaрaй.
  • 7 дявола

    11 1 Отговор
    Много са ни тъпи медиите няма да говорят и коментират за наши новини а вече трети ден се почва първо със Капитолия какво става там и еди какво си.Те нали почват със наши новини
  • 8 само питам

    5 6 Отговор
    Коя е любимата стена на перчема ? Стената на плача ?
  • 9 туйонуй

    6 6 Отговор
    По последни данни Мексико са готови да платят за досътрояването на стената, а Канада са готови да построят една за своя сметка. Поне докато клоуна е жив...
  • 10 Кински

    3 5 Отговор
    .и Тръмп почна да обикаля като ББ да показва какво е построил .но тази стена никакав ефект.картел халиско и синалоа картел са увеличили трафика на коката тоз лудия дава милиарди за стената.ефект малък. и ми напомня за нашата ограда може и скоро някой да отиде на инспекция
  • 11 ПОЗОР И ЗАТВОР

    3 14 Отговор
    Тази стена на срама за Тръмп , където се разделяха децата от майките и родителите им, раздели обществото на АМЕРИКА и провали Тръмп, така както Берлинската стена провали комунизма...!!!
    ВМЕСТО с достойнство да признае загубата си и да подаде ръка на Байдън за да обединят отново Америка, Тръмп се прави на сърдито и обидено старче и още повече ще задълбочи разделението в страната като гузно ще се измъкне и скрие и няма да присъства за да уважи тържествата по ингурацията на Байдън...!!!
  • 12 Донълд Дък

    8 2 Отговор
    Няма какво да посещава, след Капитолия мексиканците са започнали да строят стената на пълна пара. Не искали американски бежанци викат!
  • 13 DOĞAN BURSA

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "🏴‍☠️":

    А Арабите като тебе кво правите?
  • 14 DOĞAN BURSA

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "🏴‍☠️":

    По големи примитиви от вас Арабите дали има?
  • 15 DOĞAN BURSA

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "🏴‍☠️":

    И тебе кво те бърка това след като всички знаем че не си бял а Арабски Сиганин
  • 16 DOĞAN BURSA

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "🏴‍☠️":

    А вие кво сте създали бе Синти? Освен че сте откраднали писменост и числа от Персия и Индия
  • 17 Само Преминаващ

    2 4 Отговор
    Чета коментарите и не разбирам какво общи имат българите с Тръмп и не мога повярвам откъде се взеха и как изведнъж се появиха толкова много тръмпофили в България, когато само до преди няколко месеца Тръмп беше най критикувания президент от тях.??? Вероятно защото са научили, че Не Папата, а РУСКИЯ Патриарх по молба и предложение на Св.Путин се готви да канонизира Тръмп като СВЕТЕЦ , на който българите да се покланят и да му целуват иконата...!!!
  • 18 999999999

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Дън":

    Ти изби рибата! Време е да забравите за Костов, вече Божков е виновен!