14 Януари, 2021 10:10 1 109 5

Байдън се надява Сенатът да работи и по други въпроси по време на импийчмънта

  • джо байдън-
  • демократическа партия-
  • доналд тръмп

Конгресмените не бива да се бавят и с обсъждането на въпросите, свързани с разпределението на ваксините срещу коронавируса и възстановяването на икономиката

Байдън се надява Сенатът да работи и по други въпроси по време на импийчмънта - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън призова ръководството на Сената да работи и по други въпроси, докато изпълнява отговорностите си по импийчмънта, след като Камарата на представителите превърна Доналд Тръмп в първия американски президент, подлаган два пъти на импийчмънт, предаде Ройтерс.

"Надявам се ръководството на Сената да намери начин да изпълни конституционните си задължения по импийчмънта, като същевременно работи и по други належащи въпроси за нашата страна", заяви Байдън, предаде БТА.

Демократът имаше предвид процесът за импийчмънт да не се отрази на сроковете за утвърждаването на членовете на неговото правителство, посочва ТАСС. Изявлението му беше качено на сайта на преходния му екип.

"Става дума за ключови постове, в това число на министъра на вътрешната сигурност, на държавния секретар, на министъра на отбраната, на финансите, на директора на Националното разузнаване", заяви Байдън.

Освен това той добави, че конгресмените не бива да се бавят и с обсъждането на въпросите, свързани с разпределението на ваксините срещу коронавируса и възстановяването на икономиката. "Много от американците страдаха прекалено много през изминалата година, за да отлагаме подобни действия, които са спешно необходими."

Байдън отново обвини Тръмп за безредиците миналата седмица.

"Миналата седмица станахме свидетели на безпрецедентна атака срещи нашата демократична система. За цялата 244-годишна (американска) история не сме виждали нещо подобно", посочи той. "Това престъпно нападение беше координирано и планирано. Извършиха го политически екстремисти и вътрешни терористи, които подтикна към насилие президентът Доналд Тръмп", смята политикът.

Байдън отбеляза, че разглежда случилото се като "въоръжен метеж, насочен срещу САЩ". "Виновните за това трябва да понесат отговорност", заяви той.

Същевременно беше съобщено, че Байдън е решил да не пътува за официалната церемония по встъпването си в длъжност с влак "Амтрак" от родния му град Уилмингтън до Вашингтон. Според запознати решението му да се откаже от 90-минутно пътуване е свързано с растящите опасения за потенциални заплахи на Капитолия и по цялата територия на САЩ в навечерието на встъпването му в длъжност, предаде Асошиейтед прес.

Във Вашингтон се затягат осезаемо мерките за сигурност след метежа миналата седмица, както и след предупреждението на ФБР от края на миналата седмица за планове за въоръжени протести в столиците на всички 50 щата и във Вашингтон в дните преди събитието.

Първи за отказа на Байдън от пътуването с влака съобщиха Си Ен Ен.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stéphanie 🎲

    6 2 Отговор
    НЕ Е  "въоръжен метеж, насочен срещу САЩ".
    Това, което ме интересува, не е начинът, по който е функционирал тоталитаризмът преди, а как функционира днес, в ерата на интернет, метаданните и мобилните телефони. Чудесно е, когато един народ реши да се вземе в ръце. Това да може да анализира или критикува даден закон е много добра идея.Гражданското неподчинение трябва да се използва само за големи обществени каузи.Това, по някакъв начин, е урокът на историята
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    7 0 Отговор
    "въоръжен метеж, насочен срещу САЩ"
    Сега вече така ще наричат всяка демонстрация против тях и целите им. По-голямо лицемерие не съществува просто. И паралелно на това лети кампанията на новото гестапо, цензурирането на всичко неудобно на наратива им в соц.мрежите/медиите им.
  • 3 Мъдрият

    8 1 Отговор
    Абе Бай-Гън, какво очаквахте, след като фалшифицирахте изборите?

    Дори се радвайте и благодарете на Бога(въпреки че много от вас навярно са безбожници), че това се случи на Тръмп - един нормален и невоеннолюбив човек, истински християнин по убеждения, но и по дела!

    Ако беше някой като теб Бай-Гън, (или като тия твоите демоно-крати, които жестоко изнамиха всички и фалпифицираха изборите) - отдаван щеше да е обявил военно положение и да ви е вкараз в затвора!

    Така че, оставете Тръмп на мира! Той ще направи трета партия и ще ви свали от власт - всички такива като теб и други изкривени хроа като твоите!

    Успех Тръмп, и продължавай да се бориш с всички законни средства и не се предавай!
  • 4 Павел Пенев

    1 0 Отговор
    Защо ни занимавате с този дърт склеротик?
  • 5 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ЕВРЕЙСКИЯТ ТЪБАЙДЪН ТРЯБВА ДА Е НАЯСНО ,ЧЕ НЯМА КАНГРЕС И СЕНАТ ЗАД СЕБЕ СИ !!!! МАЛКО -ВЕСЕЛО ИЗБИВАНЕ НА ЕВРЕИ ОТ ФИННСОВИТЕ СРЕДИ И ЕВРЕЙСКИТЕ ТУИТЪРИ -ФЕЙСИ - Ю ТЮ БИ - ЩЕ СЕ НАСЕРАТ ОТ ИЗВИНЕНИЯ + БАНКИТЕ НА ШМИТ;ФИШЕР; РОЗЕНБЛАТ; ГУГЪНХЕМЪР ; АЙХМАН ; ШВАРЦМАН И Т. Н. ЕВРЕИ ЗА УБИВАНЕ -ПО ЦАР БОРИС - "НЕГО ;ЖЕНА МУ -ДЕЦАТА -СЛУГИТЕ И ЦЕЛИЯТ МУ РОД" --!?!?!