26 Януари, 2021 07:03 2 276 17

Байдън подписа указ в подкрепа на американските стоки

  • джо байдън-
  • сащ-
  • американски стоки-
  • стоки-
  • търговия-
  • работа

Ще купуваме американски стоки и ще подкрепяме заетостта в САЩ, каза президентът

Байдън подписа указ в подкрепа на американските стоки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Джо Байдън подписа указ за затягане на политиката на правителството му да купуване на американски продукти, предаде БНР.

"Ще използваме парите на данъкоплатците, за да възстановим Америка. Ще купуваме американски стоки и ще подкрепяме заетостта в САЩ", заяви Байдън пред журналисти.

Тези усилия ще обхванат всички правителствени поръчки и всички федерални служби, които планират да закупят чужди стоки, ще трябва да поискат специално разрешение от Белия дом и след това да го направят публично достояние, каза Байдън.

Подобни специални разрешения ще бъдат предоставяни в ограничени случаи, като например, когато съществува особена нужда, свързана с националната сигурност или други извънредни обстоятелства. Правителството на Байдън ще назначи също отделен директор, отговарящ за програмата "Купувай американско", в правителствената Служба за управление и бюджет.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РИА Новости

    16 4 Отговор
    С това темпо Боко ще ваксинира 70% граждани до 2040г.
  • 2 само питам

    33 3 Отговор
    Какви краварски стоки ще купуват ? Всеки ще си купи пушка , нож и пистолет ?
    Защото вилиците и лъжиците ги произвеждат в Китай.

    Коментиран от #8

  • 3 Кви стоки бе?!

    32 5 Отговор
    Карат японско,Русия ги качва в Космоса,желязото от Германия,аре стига,Холивуд свърши..
  • 4 324

    28 3 Отговор
    А на нас ни свиха сърмите от ЕС, за повече стоки от български производители. Важното е европейските боклуци и Бананите да ядем. То във веригите не са да се "докосне" до вкуса Италия, Гърция, САЩ, Франция, само не и до българския. Да бяхме съзнателни па да обявим един бойкот на тези вериги, та да се докоснат до българския инат, ама уви!!!

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 констатирам

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "324":

    Докараха ни до там че с тия доходи - цената продава , не качеството. Българинът купува това което му е по джоба.
    Много си е вярно , че стоките за Европа са едни , а за нас други. Храни , прахове , техника и т.н.
  • 7 Хахаха

    13 3 Отговор
    Те са като СССР - могат да изнасят само Демокрация,никой не купува американско..
  • 8 Бкп

    10 13 Отговор

    До коментар #2 от "само питам":

    Животът не се свежда само до оръжия и храна( или липсата й) като в Рашка. Ама то ограничените индивиди от друго не се интересуват.

    Коментиран от #11, #12

  • 9 мислещ

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "324":

    Не, че боклуците на Пеевски и други "честни" бизнесмени са по-добре. У нас в момента проблемът не е, че се внася чужда стока, а че се съсипва земеделието и дребния бизнес. А това с увеличение на процента български стоки в магазините няма да се оправи.

    Коментиран от #13

  • 10 Аааа

    21 0 Отговор
    Чакай бе-а къде отиде пазарната икономика-за която така пищеха соросоидите тук?
  • 11 само питам

    18 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бкп":

    Те руснаците гладни ходят нали ? Бе чувате ли се какви ги дрънкате бе ? Много са ви криви опорните точки . Само едни простотии са ви в устата. Държавата най голям производител на пшеница , на първите места при останалите технически култури. Държава която изнася пилешко , свинско и риба - щели да измрат от глад !
    А какво да кажем ние с 30 годишното месо ? И колбаси от свинска кожа , птичи крака и тоалетна хартия ?
  • 12 Един Човек

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бкп":

    Човека хубаво те попита,ти след като си решил да го изкоментираш е редно да му отговориш!!Каквото и да произведат кравите,е безбожно скъпо(самолети,автомобили,телефони,дрехи),защото нямат евтина работна ръка!Китай вече ги отвяха икономически,след десетина години и Индийците ще го направят...може би някога и Бразилия!Единственото нещо,което продават кравите ,(и това никой не може да им оспори) е оръжието си,защото е безаналогово и най доброто на пазара!Това съвсем не е повод да се гордеят обаче!

    Коментиран от #14

  • 13 324

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "мислещ":

    Когато не се изкупува българското естествено че се съсипва, защото не е лесно да хвърлиш труда си на боклука. Темата е голяма и едва ли форум и ще я разнищат, но чуждо поклонничеството ни изигра лоша шега, още по времето на соца, когато моето поколение се прехласваше пред излъсканата ябълка, домата като полиран, парче диня и тн, но тогава пропагандата не беше толкова зверска колкото сега,та не знаехме какви пластмаси ядат.
  • 14 Бкп

    10 3 Отговор

    До коментар #12 от "Един Човек":

    Как можа да напишеш такава лъжа, че САЩ правят най-доброто и безаналогово оръжие? Такова произвежда само Рашка.
  • 15 Тяхно

    4 0 Отговор
    право е! НО какво стана със свободното движение на стоки, сорацумението за свободната търговия за което те бяха инициатори ...!!?? Иначе споровете кой е по по най, какво имат какво нямат е глуповат!!!

    Коментиран от #16

  • 16 Шрьодер е прав

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Тяхно":

    като твърди цитирам "Европа трябва да състави план, който да я превърне в международен играч, равностоен на САЩ и Китай. Това вероятно ще промени международните отношения, а Германия като лидер на европейското развитие, ще трябва да намери добър съюзник."!!!!!!
  • 17 американската мафия

    3 0 Отговор
    Ах колко демократично! Свобода на търговията и на словото на запад никога не е имало!