Last news in Fakti

26 Януари, 2021 13:52 26 645 202

US генерал предупреди: Очаквайте газова война между Румъния и Русия в Черно море!

  • черно море-
  • газ-
  • русия-
  • румъния

Генерал Бен Ходжис отбелязва, че през последните 20 години Балтийско море е било в полезрението на НАТО, а Черно море не се е радвало на същото внимание

US генерал предупреди: Очаквайте газова война между Румъния и Русия в Черно море! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Румъния и Русия може да влязат скоро в спор на тема газовите залежи в Черно море, предупреждава генералът от резерва Бен Ходжис, бивш командващ на сухопътните сили на САЩ в Европа, пише днес в. "Ромъния либера".

Американският генерал, който сега е на 62 години, отправи това предупреждение в анализ, разпространен от Института за европейски политически анализи (CEPA - Center for European Policy Analysis) със седалище във Вашингтон. Изследването е озаглавено "Черно море или черна дупка?", пише "Ромъния либера".

Генерал Ходжис изхожда от сегашната ситуация, при която Русия окупира нелегално Кримския полуостров в северната част на Черно море. Според него следващата стъпка на Русия ще бъде да предяви претенции върху морската зона около полуостров Крим, предаде БТА.

Зоната около Крим се припокрива частично с изключителната икономическа зона на Румъния в Черно море, обяснява Ходжис. Русия не се нуждае изрично от ресурсите около Крим, но има интерес да намали икономическите ресурси на Румъния, които в перспектива могат да осигурят икономическа независимост на Румъния от Русия, смята американският генерал.

"Русия използва новата хибридна война, за да въвлече НАТО в асиметрична конфронтация, при която биха били анулирани най-големите предимства на Алианса", предупреждава Бен Ходжис.

Американският генерал препоръчва 12 стъпки - военни и икономически, чрез които НАТО може да намали уязвимостта на страните от Източния фланг, включително Румъния, за да противодейства на бъдещата стратегия на Кремъл. Едно от предложенията касае река Дунав, отбелязва румънският вестник.

Увеличаване на военното присъствие чрез предислоциране на войници и бързо подсилване. НАТО, ЕС и страните от региона трябва да отговорят на тези предизвикателства, които идват на фона на слабо развитата транспортна инфраструктура, която пресича Карпатите, посочва генерал Ходжис. Той предлага река Дунав да бъде използвана за транспорт на големи военни товари, както се процедира по река Рейн, а също да бъде разширено пристанище Констанца, което е вече най-голямото пристанище на НАТО в Черно море.

Американският генерал отбелязва, че през последните 20 години Балтийско море е било в полезрението на НАТО, а Черно море не се е радвало на същото внимание. "Дойде моментът да запълним тази празнина в сигурността в зоната на Черно море", заявява бившият командващ сухопътните сили на САЩ в Европа.

Той предлага и организиране на икономическа конференция в Румъния, на която да бъдат поканени и други страни съюзници и партньори в Източна Европа. На конференцията може да бъде представена значимостта на икономиката, инфраструктурата и въглеводородните ресурси под дъното на Черно море. Американският генерал подчертава, че САЩ имат късмет, че Румъния е сред съюзниците им.

Сред предимствата на Румъния са посочени отличните условия за полети, дългото черноморско крайбрежие, река Дунав. Румъния би трябвало да продължи да разширява инфраструктурата за обучение и логистика във военновъздушната база "Михаил Когълничану" и на полигоните Чинку и Смърдан на сухопътните сили на Румъния. Би трябвало да се подобрят и условията за провеждане на мултинационални учения в Румъния, които да отговарят на стандартите на американската армия и американските ВВС.

Европейските съюзници имат своите недостатъци, но САЩ имат късмет Румъния да бъде тяхна опора за усилията, полагани в региона на Черно море, както и да имат един още по-голям партньор - Украйна. Истинският проблем в региона е координацията, която може да бъде осигурена от САЩ, смята генерал Бен Ходжис.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 109 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кнаус 485

    340 70 Отговор
    много им се иска на тия прасета война с Русия, ама не се замислят за последствията...

    Коментиран от #3, #144, #151

  • 2 ТаУмВзе

    320 61 Отговор
    Ясно! Краварите ще набутат румънците у шамарите. После и целите балкани с палавият план 3 морета.

    Коментиран от #186

  • 3 честен ционист

    245 45 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Какво да му мислят, нали няма да гърми тяханата кочина, а на Бай Ганчо горната маала.

    Коментиран от #62, #125

  • 4 яко ни лъжат

    293 55 Отговор
    НОВОТО РЪКОВОДСТВО В САЩ И БАЙДЪН СЕ НУЖДАЯТ СПЕШНО ОТ ВОЙНА , НА ВСЯКА ЦЕНА. ДА Е ДАЛЕЧ ОТ САЩ И БЛИЗО ДО РУСИЯ. ТРЯБВА ДА СПАСЯВАМЕ ФАЛИРАЩА АМЕРИКА.

    Коментиран от #32

  • 5 българин

    148 60 Отговор
    Кои бяха румънците онези латино говорящи роби които хановете честичко си взимаха от гръцките градове, по сто по двеста хиляди и ги прехвърляха зад Дунав, за да има кои да копае и пасе овците. тези ли?

    Коментиран от #56

  • 6 БАЙ Х@Й‼

    174 39 Отговор
    Пропуснал е да съобщи как Русия стигна до източния фланг на НАТО !!!Нали 1988г беше на над 2'000 км от НАТО!
  • 7 пешо

    244 49 Отговор
    крим си е на русия , а скапания генарал да го .......
  • 8 Къде е Курск

    47 106 Отговор
    Тури още сто + на глупостта

    Коментиран от #178

  • 9 Къде е Курск

    48 148 Отговор
    Анатолий това са руски бракми на снимката , кой друг си носи външно ракетите като бушмен

    Коментиран от #49, #70, #90

  • 10 Behemoth

    167 25 Отговор
    Абе как румънците намериха газ а БАЦЕ и.б.ах го у никадърника нищо не намери загубеняка загубен?

    Коментиран от #160, #180

  • 11 Пак не разбрах

    101 24 Отговор
    С газовете напред ли ще се бият,или с ракети?!
  • 12 Вълко Червенков

    180 273 Отговор
    На наша територия ще бъдат разположни системи за ПРО и тактическо ядрено оръжие насочени срещу Рускенефа.Обръча от бази с който НАТО обгражда Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина се затяга.Американците се настаняват трайно в раона на Черно Море и скоро очаквайте краха на режима на Плешивото Кремълско Запъртъче.

    Коментиран от #14, #21, #22, #57, #72, #80, #95, #120, #128

  • 13 БГ МАФИЯ В МС

    97 26 Отговор
    ПАРЦЕЛА ХАН АСПАРУХ ДА НЕ ДО КРИМ БРЕ БОЦЕ. ДЪЛБАХА, ДЪЛБАХА , ТО БЕХА ЛЪЖИ, ЛЪЖИ ЗА ПЪБ БЪЛХЪН И ГАЗ НЕМА И НЕМА А РУМЪНЕЩЕ ОТКРИХА. ПЪЛНИШ ЛИ ПЪБ БЪЛХАН???? КЮЛЧЕТАТА ПЪЛНЯТ ЛИ ШКАФА????
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българина

    114 26 Отговор
    Да оставят войните извън сащ други да се оправят. Те да ми кажата колко още бели ще умрът в Капитолия и извън него в американската гражданска война
  • 16 JEB

    45 89 Отговор
    пингвина може да се изрепчи да..крим е световно неизвестна руска собственост..между другото ние не намираме газ защото едни хора имат интерес да се отчитат на други хора малко по на изток..и те трябва да ядат все пак
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 барчо

    171 28 Отговор
    Тоя генерал да му вземат звездата, щото нещо е с ограничени умствени възможности и мисли в крива посока. Първо, дали водите около Крим са руски или украински е без значение. Не са румънски и румънците по принцип нямат права, така че те се явяват крадците. Второ и което е по-важно, Крим е район от Руската федерация. И при едната и при другата ситуация Румъния няма права над тези териториални води.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 мародер

    100 27 Отговор
    Тоз гИнерал май ши я яде "правата" краставица...

    Коментиран от #127

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЪРП

    75 23 Отговор

    До коментар #12 от "Вълко Червенков":

    ГОЛЕМ ШЕГОБИЕЦ СИ , ПРИЗНАВАМЕ ТИ ГО!!!
    ТОВА ЩЕ ДА Е ВИЦЪТ НА 2021

    Коментиран от #28

  • 23 JEB

    32 102 Отговор
    ватенките..ватенките имат само едни ракети ве мой..ако въоръжат
    натовските пехотинци с протовотанкови ракети и ония не могат да мръднат доживотно

    Коментиран от #146, #177

  • 24 Вълко Червенков

    26 56 Отговор

    До коментар #21 от "Хахаха..":

    Няма да си жив да видиш.

    Коментиран от #121

  • 25 Димитров

    110 21 Отговор
    Сухопътен специалист за водните проблеми!От девет кладенци вода за да се използват другите страни срещу Русия.Скъпи съюзници в тези страни живеят хора и са много бризо до Русия!
  • 26 JEB

    26 46 Отговор
    има да сънуват джавелини подчовеците..

    Коментиран от #85

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Вълко Червенков

    28 78 Отговор

    До коментар #22 от "ЪРП":

    Благодаря.И на съветските другари им беше весело навремето,но после им се ревеше.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 12стъпки

    102 20 Отговор
    12стъпки да ни набутат в конфликт. Като стане напечено 62годишното старче и компания да се изтеглят вкъщи, а Румъния като опора на нато да се оправя и България да потъва с нея в съседство. Голям късмет.

    Коментиран от #51

  • 32 барчо

    118 25 Отговор

    До коментар #4 от "яко ни лъжат":

    Президента на РФ В.Путин недвусмислено каза ясно, точно и още по-точно. При нападение над РФ независимо от коя точна на света, ще бъде отговорено не само срещу тази точка, но и срещу тези дето са дали заповедта за нападението. Отговора ще бъде чисто военен. Така че тези дето дават заповедите /всички знаят кои/, знаят много добре, че дори и да не са я дали, ще трябва да си понесат последствията, щото не са предотвратили нападението. Следващата война онези дето владеят индианските земи няма да останат отстрани и да гледат.

    Коментиран от #37

  • 33 ха ха хаааа

    24 35 Отговор
    И днес се отваря доста работа за амбразурата ...
  • 34 JEB

    32 78 Отговор
    като стане война най-после вас и да ви изгубим..поне ще си спестите излишни мъки..ще се съберете с ленин в комунистическият православен рай
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Карчо

    13 11 Отговор

    До коментар #32 от "барчо":

    А сега преведи .

    Коментиран от #87

  • 38 НАЙ ВЕРОЯТНО ОЧАКВАЙТЕ СКОРО

    79 24 Отговор
    ГРАЖДАНСКА ВОЙНА В САЩ! !
  • 39 JEB

    24 70 Отговор
    пингвина ако тръгне да се репчи и на румъния..най-много тия газопроводи дето ги имат да отидат на скраб..така че едва ли ще посмее..все пак е глупав но не чак така да не знае че ще получи сопата яко

    Коментиран от #41, #183

  • 40 JEB

    22 44 Отговор
    джавелини..джавелини и пингвина да мреее
    роси кирилова ги разбира
  • 41 яко ни лъжат

    78 24 Отговор

    До коментар #39 от "JEB":

    ТИЯ ГАЗОПРОВОДИ ЩЕ ГИ СПРАТ ПО ПЛАН СЛЕД КАТО ЗАРАБОТИ СЕВЕРЕН ПОТОК 2 И БЕЗ ВОЙНА. КАПИШ???? ОКРАЙНА ЩЕ ЯДЕ ГАЗОВАТА ХУРКА.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 JEB

    22 67 Отговор
    е ама не той и северният поток и южният ще гръмнат..
    тотална блокада от страна на ЕС и после..вие при ленин
    ние където си искаме
  • 44 Тъпу тролче

    18 18 Отговор

    До коментар #21 от "Хахаха..":

    Определено е умствен мъртвец.
  • 45 ПАНДОРА

    59 19 Отговор

    До коментар #42 от "Вълко Червенков":

    В КАРЛУКОВО СЕ ИЗДИРВА ИЗБЯГАЛ ОТ ПСИХИАТРИЯТА. ОТГОВАРЯ НА ИМЕТО ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ. ВТЪЛПИЛ СИ Е ,ЧЕ Е ВЪЛКО ЧЕРВЕНКОВ. КОЙТО ГО ВИДИ ДА СЕ ОБАДИ НА 112.

    Коментиран от #48, #181

  • 46 JEB

    28 60 Отговор
    кипър гърция намериха газ..израел египет също..отгоре са норвегия и шотландия..путя се опитва буквално да хване последният монополистки влак..но краката му се клатят другари..в региона има повече газ от потреблението в пъти..говорим за развити страни разбираш ли..които строят бързо
  • 47 веселяк

    58 24 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Зоната около Крим се припокрива частично с изключителната икономическа зона на Румъния в Черно море, обяснява Ходжис." Да обясним, защото генерала го дава скромно! Та изключителната икономическа зона на Румъния покрива цял Крим, частично до Урал!

    Коментиран от #59

  • 48 Вълко Червенков

    20 48 Отговор

    До коментар #45 от "ПАНДОРА":

    Обадих се на 112,идват да те приберат-Пандора,Реципрочност и т.н.Ти си тежък случай-биполярно разтройство,шизофрения,кретенизъм.
  • 49 NikNay

    36 18 Отговор

    До коментар #9 от "Къде е Курск":

    Това е торпеден катер бе льольо. . . .
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 да питам

    23 33 Отговор

    До коментар #31 от "12стъпки":

    А как мислиш , оня маладьож , Х@йло дали ще избяга от Замъка на Чьорнае моря ?
  • 52 разбирачи

    24 40 Отговор
    торпеден катер ти е главата мушморок..това са силозите на ракетите
    и стоят отвън защото 99 процента от руският флот е от преди 89 година
    при нато силозите са хоризонтални в корпуса..таз гемия е някой известен ракетен крайцер от не чак така ново поколение

    Коментиран от #55, #104

  • 53 анти ционист

    47 22 Отговор
    Аз съм с руснаците !

    Коментиран от #111

  • 54 Българин

    33 22 Отговор
    "Американският генерал препоръчва 12 стъпки - военни и икономически, чрез които НАТО може да намали уязвимостта на страните от Източния фланг, включително Румъния."🤔 Време да намалим уязвимостта от Турската кочина, на която янките са подарили телевизиите на Източна Европа.

    Коментиран от #105

  • 55 хамсал

    25 17 Отговор

    До коментар #52 от "разбирачи":

    Това на снимката не е крайцер, а е ракетен катер Р32. Силозите за които говориш са за торпеда (първоначално), в последствие преобразувани за ракети.

    Коментиран от #89

  • 56 Булгар Булгар

    14 45 Отговор

    До коментар #5 от "българин":

    Ще ти издам една тайна. Цялото второ българско царство е с владетели от кумански произход (тогавашните румънци) и не ние на тях, а те на нас са давали царе и де факто са ни освободили от Византия. Да, тези "подробности" хич не се харесват на българската пропаганда, затова обикновено се прескачат или неглижират в учебниците.

    Коментиран от #147, #188

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 разума

    42 21 Отговор
    Влиянието на Китай и Русия в Южна и Средна Америка ще се засилва с времето. Те са щастливи ,че там имат верни съюзници като Куба , Венецуела и др. Лошия подход на САЩ като експлотатор на нефтените полета и другите суровини ще засили противоречеията със тези страни.Прогнозира известен руски генерал от Варшавския договор.

    Коментиран от #61, #194

  • 59 Ха ха

    59 18 Отговор

    До коментар #47 от "веселяк":

    Румънягите с помощта на Хитлер се опитаха да стигнат до Баку.Завръщането беше болезнено.Не са го забравили.

    Коментиран от #173

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 жжжж

    23 44 Отговор

    До коментар #58 от "разума":

    Разуме разумеее, а ти къде се виждаш в тази картинка, че и се радваш толкова? Даваш ли си сметка, че засилването на руското влиание би било пагубно за теб и децата ти?

    Коментиран от #67, #74

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Почти е така

    48 20 Отговор
    за тези които не слушат какво говори чичко Путин. Явно някой са се прозявали на пресконференцийте или са си пощипвали през панталона та са изпуснали най-важното. Чичко Путин им каза,че при евентуални военни действия освен от там от където идва директната заплаха ще гърмят и тези които нареждат така,че краварника въобще не е застрахован и пожара на бунта ще го изгори и него,като голямата локва не е преграда никаква.Затуй този Коджас да си наляга парцалите и да си гледа пенсията,че може да не я взема още дълго време с такива поощрения.
  • 64 НАРОДЪТ

    41 25 Отговор
    НИЕ СМЕ С Русия.

    Коментиран от #68, #193

  • 65 Азззззззззз

    44 23 Отговор
    Ще набутат Румъния между шамарите и ще го отнесем и ние. Руските ракети ще завалят в Румъния.

    Коментиран от #75

  • 66 Бесен Язовец

    26 21 Отговор
    Гъзова война и румънците ще го отмесат салама!

    Коментиран от #69

  • 67 Мата Хари

    45 21 Отговор

    До коментар #61 от "жжжж":

    евроГЕЙче, бъди добро тулупче, и ни обясни, какво хубаво видяхме от КРАВАРНИКА през тези 30 години, и какво хубаво да очакваме оттам?!!!!!!!!!

    Коментиран от #81

  • 68 НАРОДЪТ

    28 37 Отговор

    До коментар #64 от "НАРОДЪТ":

    НИЕ НЕ СМЕ с Русиъ

    Коментиран от #73

  • 69 🐷 Боко ТИКВАТА

    15 14 Отговор

    До коментар #66 от "Бесен Язовец":

    Аз отнесох суджука, за тех оставих салама...хахаха.😂
  • 70 Моли се да

    28 23 Отговор

    До коментар #9 от "Къде е Курск":

    не ги виждаш на среща си бушмен,че ще отлепиш от място с 200. А това външното са ракети за потапяне на големи американски плаващи мишени с по 80-100 самолета на борда.

    Коментиран от #83

  • 71 Тодор Живков

    169 45 Отговор
    Аз съм с румънците!

    Коментиран от #76

  • 72 2 и 2 е 4

    45 22 Отговор

    До коментар #12 от "Вълко Червенков":

    Вълко, Вълко...
    като "падне" Путин, най-вероятно ще се настани някой като Жириновски. Е тогава ще ревеш, ама не злорадо, ами наакан и със сополи и сълзи, щото ще си в ролята на магарето в поговорката за атовете га са ритат...
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ха ха хаааа

    2 2 Отговор

    До коментар #65 от "Азззззззззз":

    Само три ЩЕ ...⭐
  • 76 Руснака

    24 22 Отговор

    До коментар #71 от "Тодор Живков":

    През ВСВ ги отвяхме за 4 дни, а сега ще са ни достатъчни само 4 минутки. :-)

    Коментиран от #79

  • 77 Гост

    165 64 Отговор
    Абе руски подлоги (или подлога, щото май 1 ги пише тез простотии), вземи се изнеси в Русия и ни оттърви от присъствието си.

    Честно, махйа се. Направи нещо добро за България.

    Коментиран от #110, #135

  • 78 ПЕНКО

    29 23 Отговор
    КОЛКО ВОЙНИЦИ ОТ САЩ СИ НОСЯТ ПАМПЕРСИ ,КОГАТО ГИ ПРАЩАТ БЛИЗО ДО РУСИЯ ???? НАТЮ ПАМПЕРСИТЕ ОКОЛО КИТАЙ СА МЪНИЧКИ , НО НАТЮ ПАМПЕРСИТЕ ОКОЛО РУСИЯ СА С РАЗМЕР - ОХОХОО !!!!!!!!!!!
  • 79 Тодор Живков

    25 20 Отговор

    До коментар #76 от "Руснака":

    ти не си руснак, ама не си и българин ..ти си нищо
  • 80 Ти нещо не си

    41 19 Отговор

    До коментар #12 от "Вълко Червенков":

    с бръмбарите в главата ти.Ами ннали при евентуален конфликт при това положение сме на първа линия бе неграмотник. Или си мислиш,че краварите ще те пазят. При първия удар и ще се оттеглят както направиха всички от НАТО,когато турски изтребител свали руски бомбардировач в гръб. Нали точно заради тяхното бездействие и слагане Турция на топа да си носи сама отговорността я подтикнаха да се обърне към Русия и сега са в близки отношения. Мисли преди да пишеш ако има с какво.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Колко да си тъп

    26 30 Отговор

    До коментар #70 от "Моли се да":

    Да ,да ! И като се събуди какво стана ?

    Русия няма оръжие да потопи самолетоносач 😆😆😆
    А флота и е последна грижа -само корита ,вкл. Подводниците

    Коментиран от #88, #114

  • 84 сергей

    20 27 Отговор
    пък едно русоробско леке цял ден си цъкало плюсове ...
  • 85 Този ли

    11 14 Отговор

    До коментар #26 от "JEB":

    който пада в краката ти и се чудят на къде да сгръщат. Айде нема нужда от толкоз перчене с некадърна техника.
  • 86 Има една

    21 18 Отговор

    До коментар #29 от "Вълко Червенков":

    приказка голям камък хвърли,голяма дума не казвай. Много е правилна помисли върху нея ако можеш преди да се самоизтъкваш.
  • 87 За ограничени

    7 9 Отговор

    До коментар #37 от "Карчо":

    превода е безмислен,просто излишно хабене.
  • 88 2 и 2 е 4

    21 22 Отговор

    До коментар #83 от "Колко да си тъп":

    И тебе какво те топли това? Тез като започнат да се пукат за газ или за каквото и да е, само барутните облаци ни стигат да ни изтровят тука.
    Не знам защо има тъпаци, които си мислят, че някой има намерение за воюва с Русия, особено пък за газови находища в интерес на Румъния. Ха-ха-ха. Абе те в на Турция нищо не направиха задето сондираше в гръцки води, вие си фантазирате конфликти.
  • 89 JEB

    18 19 Отговор

    До коментар #55 от "хамсал":

    преброй сега фуражките на палубата и ще установиш че е поне 60 метра дълъг и е поне клас корвета тоз твоя торпеден катер...за да ти направя услуга го намерих..и е ракетна корвета клас нанучка от 70 години..
  • 90 Анонимен

    29 17 Отговор

    До коментар #9 от "Къде е Курск":

    Тези ракети на които се смееш са т.нар. "Москит". Ракетата лети на височина 7-20м и достига 2.8 пъти скороста на звука . Кораба който я носи достига скорости над 40 възла . Ако си военен моряк може да си уверен че в никакъв случай не би желал да си на кораба по който един такъв катер е изстрелял пълния си боезапас.
  • 91 ОСНОВНАТА ЦЕЛ

    27 29 Отговор
    ...НА РУСИЯ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ЕКАТЕРИНА, Е ЧЕРНО МОРЕ ДА СТАНЕ ТЯХНО ВЪТРЕШНО ЕЗЕРО, А ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ ДА ИМАТ И ДОСТЪП ДО БОСФОРА!!!!! ИМПЕРСКИ МЕЧТИ!!! ВНИМАВАЙТЕ ДА НЕ СЕ СБЪДНАТ Н.И.К.О.Г.А.!!!!!!!

    Коментиран от #98

  • 92 JEB

    18 14 Отговор
    32 възела ганио
  • 93 JEB

    22 20 Отговор
    конструкцията на модерните натовски фрегати и корвети е напълно различна от 70 години с цел да им се подобри възможността за оцеляване при ракетен удар..пълни са с кевлар и незапалими материали..затова са и по широки..корабът преставлява едно хале с ракети и хеликоптерна площадка
  • 94 ПРОЧЕТЕТЕ ФАКТИ ЗА

    25 31 Отговор
    ГАГАРИН НИКОГА НЕ Е ЛЕТЯЛ В КОСМОСА!!! НЯМА НИТО ЕДНА СНИМКА, НИЩО, НИКАКВО ДОКАЗАТЕЛСТВО!!!! МАЛЕЙЙЙЙЙЙ, ЧЕРВЕНИ ЛЪЖИ!!!

    Коментиран от #124

  • 95 Нинка.

    20 17 Отговор

    До коментар #12 от "Вълко Червенков":

    Марш ,в гроба,Червенков.!!!
  • 96 JEB

    17 15 Отговор
    руснаците ги държат тез в балтийско море защото са с плитко газене най-вероятно..няма друга причина
  • 97 Кирил

    27 26 Отговор
    В Румъния няма руски мекерета,Румъния не плаща данък русия и заплатите и пенсиите да двойни на българските.
  • 98 2 и 2 е 4

    22 21 Отговор

    До коментар #91 от "ОСНОВНАТА ЦЕЛ":

    Няма да се сбъднат, но не трябва да се поддаваме на провокации-в случая американски. Нашият интерес не е да се джавкат в Черно море нито пряко нито с проксита големите играчи на световния цирк. Вижда се в какво се превърна Сирия заради техните мераци.
    И тукашните русофоби и русофили да си научат най-сетне историческите уроци, че от невежи по-невежи стават.
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 JEB

    16 20 Отговор
    спокойно ве руснаците нищо не могат да направят
    пак ще си идват на море тука и ще си носят парите зад граница..просто условията са такива при тях че..
  • 101 Панов

    27 27 Отговор
    Румъния е назависима европейска държава свободна от руската мафия.Разработиха газовите си находища в Черно море,повишиха стандарта на живот и се развиват в интерес на народа си.

    Коментиран от #174

  • 102 JEB

    19 17 Отговор
    болните мозъци тука пак са с ерекция като всеки ден
    таквозе..джаф джаф и прас
  • 103 Чочо

    28 25 Отговор
    Кога ще ги стигнем румънците.....когато изселим бг рушняците
  • 104 Разбирач

    14 10 Отговор

    До коментар #52 от "разбирачи":

    стоят хоризонтално в кораба ама друг път и като потрябват на ръце ли ги изнасят. Нещо бъркаш с подводниците. Големи сте ми "умници",това са торпедни апарати и на всички кораби стоят на палубата. Ракетите противокорабни или за ПВО са вертикално разположени в кораба и се изстрелватвертикално. Така е като не сте ходили в казарма пишете глупости.
  • 105 Калиткоооооо !

    31 2 Отговор

    До коментар #54 от "Българин":

    Русия и Румъния ще се оправят, но твойта кочинка кой ще я разчисти. Гледай турските сериали, белким ти хрумне нещо, докато си грухтиш.
  • 106 cmef

    22 20 Отговор
    базите у руманяска ще бъдат изпепелени в първине 23-3 минути ,както и нашти! ракетите на Крим ,взимат 1500 км за 6 мин.!?

    Коментиран от #109

  • 107 Щерю

    26 23 Отговор
    Средна пенсия 410 евро,това е Румъния.,двойно на русофилската бг.нямат Лукойл,всички печалби остават за румънската държава

    Коментиран от #112, #153

  • 108 Седесарят..

    15 17 Отговор
    Няма да се помпи газ в Черно море..По добре е да се купува ,отколкото да се разбута района.Роболов и курорти ще идат по дяволите...Това,..,да речем ,,изказване,,на пенсионер,колкото е само да мрънка нещо..Нищо не зависи от него...Газодобива е сериозен отрасъл.не е за новобранци.
  • 109 От варна

    23 27 Отговор

    До коментар #106 от "cmef":

    Лятото питах руснашко семейство,що не сте в Крим...казва филия хляб и кренвирш 200 рубли...та ракетите си ги заври отз.д

    Коментиран от #113

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 демократ

    24 23 Отговор

    До коментар #53 от "анти ционист":

    Щом си с руснаците ще ядеш само компири и
    зеле като тях.

    Коментиран от #192

  • 112 И в Люксембург е 2000 е

    14 17 Отговор

    До коментар #107 от "Щерю":

    Туй ,кво общо има със статията..??ОМВ помпи нефт в Румъния..И го продава, Румъния,купува..Е, и!!.
  • 113 Седесарят..

    25 21 Отговор

    До коментар #109 от "От варна":

    И аз ,питах румънец. Що не си в Констанца,?? На море?.Щото ,каза порция сармаля е 10 евро....
  • 114 Само един

    33 23 Отговор

    До коментар #83 от "Колко да си тъп":

    МиГ 31 е дастатъчен да потопи който и да е американски авионосец с всичките самолети на борда.Изстреляната от него хиперзвукова ракета е напълно достатъчна. Да не говорим за торпедата способни да потопят не само него амии охраната му.Флота на САЩ е унищожен още в първият половин час и това е хубаво да се знае от вас,защото уса военните доста добре ги знаят тези неща и за това си служат с парцали като румънци българи да не им пари когато пипат в огъня.

    Коментиран от #117, #190

  • 115 разбирач

    17 16 Отговор
    естествено че са вертикални ганио..проверявам ти реакциите само..недей да учиш нато как да строи кораби
  • 116 JEB

    25 24 Отговор
    ти как си представяш миг 31 да влезе в обхват на морско съединение със самолетоносач в реална бойна обстановка..нали всичките изтребители на борда са с голям радиус на действие и са във въздуха във същия тоя момент ??..американците много добре знаят как да си пазят самолетоносачите

    Коментиран от #118, #175, #184

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 фактолог

    24 21 Отговор

    До коментар #116 от "JEB":

    Ами специално за МИГ-31 НАТО няма такъв самолет който да го стигне нито на скорост , нито на височина , и няма нужда да влиза в периметъра на авионосната група , пуска ракетата от 500 км обръща и бяга . Може да го прави над собствената си защитена територия , под чадъра на ПВО-то . По същата схема работи и "Белият Лебед , макар и арсенала от средства на Русия в тази насока е огромен , разнообразен и предимно отбранителен с неминуемо унищожаване на заплахата , като обхваща всички сфери от вода , под вода , суша , въздух, космос .

    Коментиран от #165

  • 119 9787

    22 20 Отговор

    До коментар #73 от "НАРОДЪТ":

    Газ тогава към Сибир да защитаваш пияндетата.
  • 120 ПЕШО

    11 13 Отговор

    До коментар #12 от "Вълко Червенков":

    Майтапчия.
  • 121 пешо средния

    4 5 Отговор

    До коментар #24 от "Вълко Червенков":

    И ти,и ти.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 2020

    23 21 Отговор
    Ще излезе истина,че соросоидите от новините за предателя Навални не спят вече 4-ти ден.Не допусках , че иматолкова българи с полирани мозъци .Разбирам за тъпите сащ ,но България и Българите да изпаднат в дупката на лъжи, манипулации,и да подражават на една кукла на конци-Бойко М. Борисов .Наистина оскотяването е достигнало своя пик.Оставете Русия.Тя ще се справи с подлогите сащ ЕС и не мислете ,че Румъния е със сащ.Никога не е била и няма да бъде.Тя подражава на Франция.Това е страната ,която тя предпочита.А Франция от друга страна предпочита Русия.Върнете се назад,преди 1900 г.Русия и Франция винаги са си били близки/няма да припомням преди това Наполеон Бонапард и поражението му в Русия/Важно е да поискате обеснение за пари, кюлчета злато метреса в Барселона,незаконното и непризнато още дете от Б. Борисов,затвор в Чехия, приятелство с Васил Божков, Баневи,братя Бобокови, Цв. Василев и цялата компания от подземния свят.Всичко знаете.Не се занимавайте с Русия.Тя няма нужда от предатели ,като Навални/т.е.Б. Борисов/.Мислете ,как да тръгнем напред ,нагоре,с достойнство и самочувствие.Има една дата-04.04.2021 г.
  • 124 2338

    6 7 Отговор

    До коментар #94 от "ПРОЧЕТЕТЕ ФАКТИ ЗА":

    Да бе. И Христос е роден в Пловдив.
  • 125 Едуард Петров-Едо

    21 20 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    Президентът Путин няколко пъти ясно каза: Ще атакуваме с ядрено оръжие не само местата по Света, където са складирани всякакви оръжия, насочени срещу Русия, но и ТАМ, КЪДЕТО СЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ И ДАВАТ КОМАНДИ ЗА НАПАДЕНИЕ СРЕЩУ НАС, а това са САЩ! ТЕ ЩЕ БЪДАТ ПОТОПЕНИ С НАШИТЕ ,,ПОСЕЙДОНИ!". Американците ужилени и уплашени до смърт твърдят, че ТОВА СА ЧАСТ ОТ СТРАХОВИТИТЕ ОРЪЖИЯ НА РУСИЯ -,,Страшния Съд"! Тези американци много се научиха да живеят охолно на гърба на Целия Свят!

    Коментиран от #136, #138

  • 126 Уйке

    21 17 Отговор
    Панов с н101! Румъния е независима европейска държава, колкото и България! И двете са в поза,, партер,, пред САЩ! Но аз се питам къде биха имали допирни точки в Черно море Румъния и Русия, като между тях е Украйна!

    Коментиран от #131

  • 127 Ти като

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "мародер":

    я яде ти беше хубаво...
  • 128 Груьо

    16 18 Отговор

    До коментар #12 от "Вълко Червенков":

    АЛООООО,ЧЕРВЕНКОВ МАЙ НЕ СЕ СИ ПИЛ ХАПЧЕТАТА РАНО.ПУТИН Е НАЙ-ТРЕЗВО МИСЛЕЩИЯ ПОЛИТИК. ЗА ДАЗЛИКА ОТ ДЕМЕНТНИЯ СТАРЕЦ БАЙДЪН ИЛИ ГЬОРОНТОФИЛА МАКРОН ИЛИ ПЕДОФИЛА ТРЪМП.ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙ НЕПОДГОТВЕН.

    Коментиран от #137

  • 129 Терсенето

    10 13 Отговор
    Раша има само два съюзника. Армията и флота.
  • 130 Ангел

    16 18 Отговор
    Американците си търсят терен откадето да ударят русия но ответният удар дане отиде във америка или да накарат руснаците дасе превооражават докато фалират държавата борба на изтощение на икономика и финанси и изолация от европеиските пазари на нефт и газ потози начин ще принудят европа да стане зависима още повече от тях но големите държави във европа като франция и германия и италия испания неискат да участват във тази игра защото знаят какви щеса последствията апък тъпите румънци щеим припомнят сталиград шеста армия на генерал Фридрих Паулюс зимата когато пленяват генерала и немците и намират мамалигите във траншеите голи гладни и боси като плъхове тогава руснаците ги пускат но тозипът живи щеги опекът ако недйси боже от тяхна територия излети ракета или самолет и нанесе удар по руссия адът щеимсевиди като рай а американците ще избягат веднага защото са страхливи плъхове те за собственнатаси държава неса готови да мрът какво остава за румците или за някой от европа

    Коментиран от #157, #182

  • 131 Ангел

    8 12 Отговор

    До коментар #126 от "Уйке":

    Амате американците украйна нея смятат за държава а за тяхна територия
  • 132 Ангел

    8 13 Отговор
    Амате американците украйна нея смятат за държава а за тяхна територия
  • 133 ДОКО

    13 18 Отговор
    МЕЧТАТА МИ..ПУТИН ИЗПОМПВА ГАЗА ОТ ЧЕРНО МОРЕ И ГО ПРОДАВА НА ЗАПАДА..ОПИ ТАКА СЕ ДЕЙСТВА И ЗА ТОВА ПУТИН Е ГОЛЕМ..КРИМ ЛИ ГАЗ ЛИ..ЗАПАДНИ ДЖЕНДЪРИ ЛАПАЙТЕ ГО..СЕТА И ЗА ФОЕВЪЬ..
  • 134 аз съм Веска

    9 16 Отговор
    Русия е подарила Крим на приятели .СЛЕД КАТО ПРИЯТЕЛИТЕ , ПРЕСТАНАЛИ ДА БЪДАТ ТАКИВА , РУСИЯ АНЕКСИРА КРИМ .
    АКО ЩЕ СИ ДЕЛЯТ АКВАТОРИЯТА НА ЧЕРНО МОРЕ , ТРЯБВА ДА ИМА НЯКАКЪВ РЕГЛАМЕНТ. КАК ЗА ЕДНИТЕ , ТАКА И ЗА ДРУГИТЕ .
  • 135 А бе то

    12 19 Отговор

    До коментар #77 от "Гост":

    както отиват нещата, скоро няма да знаем кое в България е България и кое -не - започна се с Ново село, където ВЕЧЕ НЕ Е България... първо там, после и на други места...

    Коментиран от #191

  • 136 Само да вметна

    29 2 Отговор

    До коментар #125 от "Едуард Петров-Едо":

    - във Варна има едно място, където се обмислят и откъдето ще се дават заповеди за подобни дейности. Не е проблем да видите в какъв радиус около това място НЯМА руснаци със свои жилища... Случайност?

    Коментиран от #168

  • 137 Стефко

    3 1 Отговор

    До коментар #128 от "Груьо":

    "Груйо" е правилно да се напише
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Тате казваше

    8 10 Отговор
    Не си пъхай пръста там където скърца !
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Янките ВЪН

    14 19 Отговор
    Световните терористи се чудят как да скарат някои държави. От както взеха да замърсяват Черно море с ръждивите си железа много големи отворковци станаха. Нали наливат ОРЪЖИЕ в Румъния сега им се иска и конфликти. Няма друга терористична държава, кочто да си самовзрижи небостъргачите за да си оправдае военната доктрина. Помислете, какво продава УСА-то -- само ОРЪЖИЕ. И сега най-нагло натрапва ваксините си, които са най-съвременното оръжие с най-голям печалба. Под наслов , ние мислим за здравето ви. Янките вън от Черно море, Безмер и Ново село !
  • 142 голям зор

    17 18 Отговор
    Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат.Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза:

    "ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ”
    Фостър Дълес 1956

    Коментиран от #164

  • 143 До Бен Ходжис

    8 12 Отговор
    Значи ще пратиш американци да умират заради румънци, така ли?
  • 144 Да поясня

    12 15 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Америка иска война с Русия, но не война САЩ - Русия, а трета страна/страни - Русия. И когато едната от воюващите страни получи решителен превес, САЩ да се намеси на нейна страна.

    Коментиран от #156

  • 145 любител

    11 18 Отговор
    това е имаше едно спокойно море-черно и мръсните янки искат и тук да се намесят като използват тъпите румънци като им наливат евтино оръжие.след което ще им вземат платфомите и рафинериите и ще ги принудят да ползват като нас най скъпата газ и горива.
  • 146 ттт

    7 13 Отговор

    До коментар #23 от "JEB":

    С противотанкови ракети срещу Ярсове и Булави? Това е все едно да тръгнеш с конница срещу бомбардировачи или както е популярно - с нож на престрелка.
  • 147 Българофил

    4 1 Отговор

    До коментар #56 от "Булгар Булгар":

    Глупости , ама големи си написал! Я да ги изброиш поименно поне трима които са с кумански произход!
  • 148 27 Януари

    11 16 Отговор
    27 януари 1973 г.: Край на войната във Виетнам

    Иcтoричecки cпрaвки пocoчвaт, чe Виeтнaмcкaтa вoйнa e нaй-тeжкoтo пoрaжeниe нa външнaтa пoлитикa нa CAЩ. Във вoйнaтa учacтвaт нaд пoлoвин милиoн aмeрикaнcки вoeнни, oт кoитo 58 000 зaгивaт. Cлeд вoйнaтa Виeтнaм ce oбeдинявa и cтaвa кoмуниcтичecкa държaвa, и ocтaвa пo фoрмa тaкъв и дo днec.

    А УСА-то започва да яде бой навсякъде където о предизвикали конфликти !

    Коментиран от #195

  • 149 те си знаят

    16 15 Отговор
    САЩ е във война през всички 242 години от своята история, с изключение на 16 години.

    Той определя САЩ като "най-войнствената нация в историята на света", поради склонността да се опитва да принуди другите да "възприемат американските ни принципи".

    Коментира Картър, бивш президент на САЩ. 2019г.
  • 150 кочо

    8 12 Отговор
    този ге. янки да иде и оправи собственият народ и държава.да спре да реве на чужд гроб.
  • 151 Батко

    14 17 Отговор

    До коментар #1 от "кнаус 485":

    Което значи: сащ ще се бият с Русия до последния румънец. След това до последния българин. После кой откъде е, няма други глупаци.

    Коментиран от #166

  • 152 коло

    8 1 Отговор
    Очаквайте планираното от САЩ!
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 ТОЧКАТА

    7 15 Отговор
    ТЕ веднъж вече ни бяха хързулнали по тази писта!!!!!Когато малко след ,,украинският майдан,, април 2014г, усата прати депеша до съюзниците от НАТО да се готвят за военни действия и активират военновременните планове!!!!!!Тогава бяха демократите на власт ,сега/пак....
  • 155 Чук

    5 14 Отговор
    Брях ти да видиш пиндоският сухопътен експерт по морски въпроси...голям смях, да не му е подсказвала съпругата трансджендър, някой полковник от флотата))))
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Хъмм..!

    14 2 Отговор

    До коментар #153 от "Едуард Петров-Едо":

    "Колосът на глинени нозе " се крепи само на атомните си патерици.

    Коментиран от #163

  • 159 Ген Грухчев

    9 14 Отговор
    Война с Русия няма да има, страх ги е...щото то не е само бомбене на невинни жени и деца, трябва и пехота да стъпи на територията. Те в Югославия не посмяха да стъпят с пехота, за 1/6 от света....едва ли ! :-)

    А сдуханите генерали, сенатор Маккейн ги чакал на едно по-добро място, да им разказва как когато бил в плен във Виетнам, целия СЪВЕТСКИ СЪЮЗ му се изреждал сутрин, обед и вечер, та накрая не можел да задържа и го пуснали, да не прави смрадливи бели....

    Коментиран от #185

  • 160 Българин

    8 6 Отговор

    До коментар #10 от "Behemoth":

    На Бойко не му дават да намира газ големите шефове в МаЦква.Ти много добре знаеш, ама се правиш на луд.Нали си от против България все пак.
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Tarnovetz

    3 5 Отговор
    Преди много векове старите римляни транспортирали убийците и болните хора северно от Дунавската река, така местните жители приемат някои римски думи; Румъния в момента има много по-силна армия от нашата българска армия и може да е заплаха за нас, особено ако те контролират няколко богати на газ запаси в Черно море

    Коментиран от #170

  • 163 Ядрения

    3 5 Отговор

    До коментар #158 от "Хъмм..!":

    Абе и аз не съм много умен и много богат, ама ако имах 2-3 ядрени ракети, найш колко милиона умни и богати щяха да ми стоят на колене и да ме гледат в очите...
  • 164 Едуард Петров-Едо

    4 6 Отговор

    До коментар #142 от "голям зор":

    Това, което си написал, господин НИКОЙ, е добро, вярно и истинно, за този ГЬОНСУРАТ Дълес! За това негово твърде свирепо, сатанинско изказване, няма как сега да е при Бога, нашият Господ Иисус Христос! Защото Той казва: ,,Нищо нечисто няма да влезе в Божието Царство!" АМИН!
  • 165 Хухуху

    11 5 Отговор

    До коментар #118 от "фактолог":

    Американците само като влючат програмата за самовзривяване на айфон и рашаните приключват хахахаа
  • 166 Едуард Петров-Едо

    7 10 Отговор

    До коментар #151 от "Батко":

    Само малко да додам: През ВСВОЙНА Румъния праща свои войски срещу СССР и търпи колосални загуби от около 1200000 убити и ранени! А колко български войници изпрати Цар Борис Трети срещу Съветския Съюз, въпреки огромния натиск на Хитлер? НУЛА! БУКВАЛНО НУЛА! ЗАРАДИ КОЕТО ЦАР БОРИС ЗАПЛАТИ С ЖИВОТА СИ, ДОРИ ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ДО 50 годишна възраст! Бог да види ДОБРИТЕ, ХРАБРИ ДЕЛА НА ЦАРЯ!
  • 167 1520

    10 10 Отговор
    сащ както винаги искат война ама на фронта да са други
  • 168 Хухуху

    0 6 Отговор

    До коментар #136 от "Само да вметна":

    Владиславово ли е
  • 169 животновъд

    3 2 Отговор
    Изключителната икономическа зона на мамалигарите!!!!! Има ли международни правила и договори по този въпрос?
  • 170 Едуард Петров-Едо

    4 5 Отговор

    До коментар #162 от "Tarnovetz":

    Може и да имаш право за нашата отслабена армия! Затова призовавам всички честни българи, да отидем към Президентска Република, начело с безспорният родолюбец, Президент Ген. Радев, който буквално навсякъде декларира снемане на доверието си от управляващата шайка, която прогонва младите и способни българи в чужбина и тази бройка вече надхвърли 3000000, а всяка година губим по около 50 000 българи! ТОВА Е ЧУДОВИЩНО! БЪЛГАРИ, ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ! ДА ВЪЗСТАНОВИМ АРМИЯТА, НАЙ-ДОБРЕ ПО ИЗРАЕЛСКИ ОБРАЗЕЦ! И ЖЕНИТЕ ОТ 18 ДО 26 години СЛУЖАТ, МЪЖЕТЕ ОТ 18 ДО 35 - СЪЩО! И БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ, ЗАЩОТО БЕЗ БОГА НЕ МОЖЕМ ДА СТОРИМ НИЩО! ,,В Него е дишането ни, лягането и ставането ни, в Него е всяка биологична клетка на живите организми, колко повече ние, човеците, сътворени от Бога по Негов Образ и Подобие! АМИН!

    Коментиран от #187

  • 171 Аман бе

    7 11 Отговор
    Равнозначна "новина" - Руски генерал предвижда война между САЩ и Панама за Панамския канал. Му-ха-ха....
  • 172 ивелин

    5 9 Отговор
    Всичко на тоя свят трябва да принадлежи на тези алчни, ненаситни свине.Тези престъпници и убийци искат да контролират целият свят защото е тяхно .
  • 173 Емил Боев

    6 11 Отговор

    До коментар #59 от "Ха ха":

    И още нещо румънягите през 1926 година на миналият век като видяха че гърция напада България веднага пратиха една армия на Българската граница .Да ама мустакатият Сталин веднга прати на Румънската граница една кавалерийска армия и влашорите си седнаха на задника . И понеже не си научиха урока от историята ,станаха и коалиция със Хитлер като му дадоха цели три армии да се бият на източният фронт .е резултатът го знаем 80 десет хиляди убити румънци и 30 десет хиляди пленени войници . Е сега пак се репчат на Русия и пак ще ядат бой от Мечоците ,ма този път завинаги .
  • 174 Емил Боев

    3 13 Отговор

    До коментар #101 от "Панов":

    Абе ти на колко ракии си днес ? Че Румъния била независима европейска държава .Румъния е васална държава на Американците .Написаното от този смахнат генерал потвърждава това . И не забравяй следното важно нещо че във пределите на Стара Велика България бяха цяла южна Русия половината днешна Украйна ,цяла днешна Молдова и половината днешна Румъния като те Румънците пишеха наКирилица до средата на 19 -ти век .И както е тръгнало този път Румъния ще стане изцяло Българска територия със помоща на Русия .
  • 175 Емил Боев

    4 13 Отговор

    До коментар #116 от "JEB":

    Ааа тетолкова добре си пазят корабите щото една стара шушка 27 им блокира корабните навигации и те набързо се изнесоха към Румънското пристанище констанца и половината моряци на часа си подадоха документите за напускане .Та се наложи на америоканският министър на отбраната да моли Сергей Шойгу Руснаците да бъдат по милостиви към американските войници и да не ги плашат толкова много .а няма да забравя как на границата със Калининград Нато провеждаха едно учение и като чуха реввът на моторите на Руските танкове залегналите американски войници на моста се напикаха от срах И на снимките със червен кръг се виждаха петната от урината по панталоните им .

    Коментиран от #176

  • 176 Офффса

    13 3 Отговор

    До коментар #175 от "Емил Боев":

    Русоблиз
  • 177 Не е

    2 8 Отговор

    До коментар #23 от "JEB":

    Стига че си Тъп ама си и неграмотен.
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 бокошкаф

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Behemoth":

    баце е намерил територия и шкаф пълен до горе и гардероб
  • 181 Бай Шиле

    3 11 Отговор

    До коментар #45 от "ПАНДОРА":

    Пич,обаждах се на 112 за този Вълко Червенков.Казаха,че при неговия случай са безсилни.
  • 182 Бай Шиле

    2 13 Отговор

    До коментар #130 от "Ангел":

    През 2СВ,при Сталинград,съветските войски пробиват фронта точно там дето са били румънските мамалигари.Нека сега пак се бутат на първа линия.Американците смятат да гледат бъдещата война по CNN,АМА НЯМА ДА ИМ СЕ ПОЛУЧИ.
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Запознат

    15 1 Отговор

    До коментар #116 от "JEB":

    Русопитеците вярват, че ще потопят самолетоносач! Ушанките не могат да се доближат на по - малко от 500км от армадата!
  • 185 Запознат

    13 1 Отговор

    До коментар #159 от "Ген Грухчев":

    Нямаше нужда да навлязат в Сърбия! ВВС на НАТО върна Сърбия 100г назад!
  • 186 Урфил 313

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Така ще ги наричат, Румънците "Латиното на Бълканите",
    за друго не стават?
    Ака знаеше Буребиста, и Децибал, какви " баби", управляват Румъния днес ,щяха да се обърнат в гробовете си ?
  • 187 Светослав

    2 3 Отговор

    До коментар #170 от "Едуард Петров-Едо":

    Напълно съм за възстановяване на армията. Но с този президент трудно. Капитанът напуска последен бойното поле, спасява всички които може_а, той синът си не отиде да прибере от полицията. За какъв главнокомандуващ говорим. Цезар и той е надъдквал войниците си с вдигнат юмрук, но е бил първи, а нашия къде е?
  • 188 Колю

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "Булгар Булгар":

    Е и.Я ми изброй от 200и кусур години англичанин крал, първо хановерския династия,сега заксенкобурггота
  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Туй от онез

    17 1 Отговор

    До коментар #114 от "Само един":

    трите МиГ 31 тенекенца ли ка, дет само за инспекциите на путя ги държат в халето на "Микойн" и ги снимат за Союзмултфилм колко са передавая? За едни приятели питам...
  • 191 Мъ да бе

    18 0 Отговор

    До коментар #135 от "А бе то":

    те Варна и Бургас тоже не са български, а анклави на "сеструшките" ти?
  • 192 и ще мези

    18 0 Отговор

    До коментар #111 от "демократ":

    с бояришник и "трайной адекалон"...
  • 193 русПидаPАZ

    19 1 Отговор

    До коментар #64 от "НАРОДЪТ":

    Ми аре всички, дето сте "със рАЗИЯ" - ЧЕМАДАН-ВАКЗАЛ-мАЦква на матюшката ви, чии го дирите тук???
  • 194 тъпотарАЗИЯтска

    17 0 Отговор

    До коментар #58 от "разума":

    Пропусна ключови колоси на международната арена - Сев. Корея, Южен йемен, Ангола...
  • 195 15 февруари

    18 1 Отговор

    До коментар #148 от "27 Януари":

    краят на съветско-афганската война. "Передавая и несакрушимая" позорно е изритана отвъд р.Термез от хора, въоръжени с кремъклийки. Над 30,000 павиана дават фира, още 2 пъти по толкова са инвалидизирани. Щото са много велики и "магучие". Скоро-отново!
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Тoвa ca cигур

    16 0 Отговор
    196 01:16 12.02.21 Oтгoвoр Дo кoмeнтaр #189 oт "пуТкинякa":
    oнeзи oт пoрoдaтa "бълхaрcкaя бeзмoзъчнaя", дeтo хoдят нa Кoпъркa зa бирa, кeбaпчeтa и чeрвeни тeниcки c нaдпиc "рAЗИЯ". И мaхaт кaтo хaхaви eдни бaйрaчeтa бялo-cиньo-чeрвeнo, нaли? Мa иcкaт пeнциитe им дa ce индeкcирaт в €, нe в рубли...
  • 198 пуТкинякa

    14 0 Отговор
    189 19:48 10.02.21 Oтгoвoр Дo кoмeнтaр #82 oт "дa питaм":
    Cпeциaлнo ги рaзвъждaт нa "Нeзaбрaвкa" и нa "Шипкa" 34, дa мoгaт дa cпиcoвaтeлcтвaт в туй caйтчeнцe зa пo 17 кoпeйки нa пocт.
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 MОKър

    12 0 Отговор
    199 01:45 15.02.21 Oтгoвoр Дo кoмeнтaр #74 oт "Cух":
    Мъ ви рaздaвaт тeниcки "Cлaвa пуТкину" и бeлo-cиньo-"крacньйe" пaрцaлчeтa дa ги мaхaтe пo кoмaндa, нъл тъй?
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.