Last news in Fakti

7 Февруари, 2021 11:07 2 492 43

Байдън се обади по телефона на безработна, за да подкрепи обикновените хора

  • сащ-
  • джо байдън-
  • демократическа партия

Президентът разказа за лансирания от него възстановителен план на стойност 1,9 трилиона долара, в който е предвидено хора като Мишел да получат по 1400 долара

Байдън се обади по телефона на безработна, за да подкрепи обикновените хора - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Джо Байдън започна поредица от разговори с обикновени американци, като се обади по телефона жена от Калифорния, останала без работа заради пандемията. Това бе опит да се ангажира по-последователно с проблемите на редовите хора, предаде Асошиейтед прес.

Белият дом разпространи 2,5-минутно видео на телефонния разговор на президента с жената на име Мишел.

Белият дом започва нова дейност, за да може президентът да общува пряко и редовно с американците, обяви президентската администрация.

След като през юли загубила работата си във фирма за облекло, Мишел писала на Байдън. Той прочел писмото и после и решил да ѝ се обади.

Американката от Роузвил каза на Байдън, че преживяла "труден период" в търсене на нова работа.

78-годишният Байдън, който разговаря с жената от бюрото си в Овалния кабинет, отговори, че неговият баща обичал да казва, че работата е преди всичко достойнство и уважение, а не само заплата.

Президентът разказа за лансирания от него възстановителен план на стойност 1,9 трилиона долара, в който е предвидено хора като Мишел да получат по 1400 долара, както и друга икономическа помощ за физически лица и малки бизнеси, съобщи БТА.

Байдън изтъкна още, че отдавна повтаря, че идеята, че бизнесът може да продължи да работи и да процъфтява, без да е овладяна пандемията, просто не е състоятелна.

Толкова се радваме, че се занимавате с това, отговори Мишел и допълни, че нейните родители ще се ваксинират срещу COVID-19.

Телефонният разговор с Мишел е опит на Байдън да общува пряко с американци, въпреки ограниченията на пътуванията заради пандемията, съобщиха от Белият дом.

Вчера Байдън се прибра в Уилмингтън, за да прекара почивните дни със семейството си.

Прессекретарят на Белия дом Джен Саки припомни, че има отдавнашна традиция президентът да се изказва по този начин. Тя спомена "разговорите край камината" на Франклин Рузвелт и седмичните радиообръщения на Роналд Рейгън.

Саки каза, че седмичните обръщения на президента Байдън ще се разпространяват по различни канали.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    40 0 Отговор
    Моше печата кинти за цветните.

    Коментиран от #19

  • 2 rule

    40 0 Отговор
    Урааа! Социализма победи!:0 Първо в САЩ, а после и в други страни!:)

    Коментиран от #10

  • 3 сила

    54 0 Отговор
    ПУПУЛИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ....ОТ НАЙ ПРИМИТИВНИЯ

    Коментиран от #28

  • 4 Covid

    53 0 Отговор
    Егати евтиния театър!!!:)
  • 5 Маруся

    43 0 Отговор
    Некролога президент ли е или телефонист ? Ма така , като не може да кара джипка. Иначе и той като нашия - парите ги няма за нищо. Раздава едни трилиони наляво и надясно. А дълговете кога ще ги връщате бе ?
  • 6 Ender

    38 0 Отговор
    Евтин номер, защото нямат хартия за скъп!
  • 7 БОЗА

    35 0 Отговор
    Те и нашите така се обаждат...по телевизиите...и викат:" ние сме с вас...всичко,за вас правим-ма вие не ни разбирате"...от умрел писмо... ;-)
  • 8 Иван Костов

    23 1 Отговор
    Пък аз подарих през мандата си едно магаренце на самотна баба,някой спомня ли си още?!

    Коментиран от #16

  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    17 1 Отговор
    Повече от бойко и шайката му е загрижен......Очаквам скоро и цачева да разговаря с някой бездомник.....

    Коментиран от #14

  • 10 Де да беше

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "rule":

    Но очевидно не е социализъм. При соца токът е без пари и да работиш не е престъпление.

    Коментиран от #20

  • 11 да питам

    12 0 Отговор
    А нашия шафьор кога ??! Като Бай Дън и Бацо , да говори с обикновеният човек ?
  • 12 Аз40🏴‍☠️

    24 0 Отговор
    Колкото и да го надувате този сатрап няма да промените множеството новозапочнали международни конфликти. Целия свят го мрази отдавна.
  • 13 Тръмпетист

    28 0 Отговор
    Естествено безработната беше афроамериканка.
  • 14 ДЪЛБОКО ПРОНИКВАЩ

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ГЕРБав МАЗЕН ТУЛУП

    Коментиран от #39

  • 15 Шпек

    15 0 Отговор
    Шарено кожата Марксистка Мишел от BLM сектата след като има безплатно жилище вече ще разполага и с добра сума за наркотици и поркане.Половината от чаветата и ще свършат в частните затвори на олигархията,която всъщност снася тези кинти.Кръговрат
  • 16 бечев

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иван Костов":

    Вярно,май че имаше нещо такова.Само че,какво беше станало със нейното магаре?

    Коментиран от #23, #25

  • 17 Бесен Язовец

    23 0 Отговор
    Евтина пропаганда за наивници!
  • 18 Шекел

    20 0 Отговор
    Сащ удариха дъното
  • 19 Скоро

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Ще обявят война тия тъпанари да избият кинтите.

    Коментиран от #22

  • 20 4745

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Де да беше":

    Ти, от майтап не разбираш ли?!:) Тия се подиграват с хората! Един цитатат. Няма значение от къде. " Много съм доволен от теб! Ще ти подаря едно станиолче от бонбон, който изядох миналата година. Винаги може да го ближеш и помирисваш!"
  • 21 Навсякъде

    8 0 Отговор
    Народа е на едно и също дередже.Смачкан от безработица,поставен в пълна зависимост от ниските нива на власт.Т.н работодатели.Който имат своята зависимост- от властовите нива над тях.Създаващи законите,кийто да подържат частично работодателя( иначе става неконтолиран процес,ако и те тръгнат срещу властовия център.На върха са банкстерското лоби.Което държи цялата власт.През лостовете на финансова зависимост на всички " блокчета" под тях във пирамидалната структура.Аз не виждам никаква разлика между Нашия и Техния. Нашия подарява Марко клепоухи,което се отразява като водеща новина от медиите,Техния звъни по телефона на жена,която се побърква от притиснение.Дали ще оцелее изобщо.Плюешр срещу Тръмп,но дублира веднага системата му.Тръмп с чекове.Байдънчо- пак чекове.Тръмп искаше да отвори икономиката, днес кмета на Вашингтон ( най яростен привърженик на Байдънчо,върл противник на Тръмп) настоява да се отвори бизнеса във Вашингтон- окръг Колумбия.Успиване,Успиване,Успиване! Играта навсякъде е еднаква.
  • 22 ТаУмВзе

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Скоро":

    Стар номер им е изнасянето на конфликт. Според мен тоя път няма да мине номера. В цветна гражданска война са. Война от нов тип по точно. Всички фракции, срещу всички други и срещу себе си дори. Страшен мазеляк.
  • 23 Наводненията..

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "бечев":

    Дойде ТВ,женицата се разплака през екипът и командирът оцени ситуацията и отиде в селото със журналисти и едно младо магаре за дар..
  • 24 Коментиращ

    7 0 Отговор
    Абе тая Мишел, да не била Мишел Обама! Нъл сиги мъжо и, и тя са безработни!
  • 25 rule

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "бечев":

    Умря при пожар! Не само неиният дом, и много други къщи изгоряха! Ама, Ванката и възстанови магаренцето и я посъветва друг път да си застрахова имота! Какъв майтапчия е той!:) Искрено се надявам да се запознае с произедението на Д.Алигери - АД! В оргинал и в действителност!:)
  • 26 Бай Ганьо

    8 0 Отговор
    Байдън е голям шегаджия, както и Мърфи е "оптимист".Хахаха.
  • 27 хаха

    6 0 Отговор
    Освен ако не е било импулсен телефон, не виждам каква подкрепа е било! Съчувствие и окуражителни думи нито се ядат, нито можеш да си платиш сметките с тях.
  • 28 чекмедже 2

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "сила":

    Неговият баща обичал да казва"че работата е преди всичко достойнство и уважение, а не само заплата". В БГ на първо място достойнство, а после търси обещаната заплата и уважението, ако настояваш.. Уволнен си..и забрави да те платят за последния месец..С 250лв. достойно живуркат нашите пенсионери..
  • 29 Додо

    3 0 Отговор
    В подкрепа на техните безработни българите отделиха два милиарда от залъка си,срещу което ще получава сладникави ,,сиропи" като този сърцераздирателен плакнеж дълги години.

    Коментиран от #33

  • 30 георгимарков

    3 0 Отговор
    Уж най- развити, а толкова евтини и примитивни.

    Колкото повече зелени хартийки печатат толкова по елементарни стават- банани, кола, смартфон и потребителски кредити за лесно харчене на отпечатани пари, после криза, печатане, криза, а дълга на САЩ не спира да расте с това печатане на хартийки.

    Изключително неефективна икономика, затова американските корпорации, частни медии, политиците им демократи и републиканции разчитат да " наложат новия глобален ред с ИТ, трансджендъра, цифровия трансджендър диктат за да могат глобално да контролират и усвояват ресурсите, личната- обществена информация, собственост и данни на другите държави".

    Една централна цифровизирана глобална банка подържана от изкуствен ИТ интелект собственост на няколко корпорации, техните медии и управляваните от тях политици- кукли.

    Тази глобална система не се нуждае повече от хора( човека е мислещо същество- дух, душа и тяло, съответно свободен духовен избор) и държави, а от цифровизирани личности без пол, просто потребителски цифровизирани единици във човешки тела, които ако не следват новия цифров трансджендър безполов ред, налаган от изкуствения интелект на корпорациите, ще бъдат санкционирани и ограничения, забрани, принудителни изолации и т.н.

    Георги Марков е описал още през 1977 г. в писмата си до Димитър Бочев, как се работи в ББС, Свободна Европа, как се цензурира, контролира информацията, как " свободните журналисти се интересуват единствено от си вземат заплатките и д

    Коментиран от #32

  • 31 Става и това - "изби рибата"

    4 0 Отговор
    На май муна е готов да се прави и за какво? Просто е обяснението - с въраста всички оглупяват.
  • 32 георги марков

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "георгимарков":

    Гeoрги Мaркoв e oпиcaл oщe прeз 1977 г. в пиcмaтa cи дo Димитър Бoчeв, кaк ce рaбoти в ББC, Cвoбoднa Eврoпa, кaк ce цeнзурирa, кoнтрoлирa инфoрмaциятa, кaк " cвoбoднитe западни журнaлиcти и граждани са научени да ce интeрecувaт eдинcтвeнo да cи взeмaт редовно зaплaткитe и да растат в корпоративната си йерархия". Така наречения безличен офис- корпоративен планктон.

    В писмата си Георги Марков пише, че Запада съществува в " уродлива социална форма" и ако Запада спечели Студената война- ще се опита да наложи глобално " най- уродливата форма на комунизъм, много по уродлива от социализма в СССР".
    Затова и си мисля, Георги Марков е бил убит от английските спецслужби, защото като свободомислещ човек, е видял същността на Запада- един уродлив комунизъм и социално равноправие, който сега се изменя и западните корпорации и политиците им опитват силово да го наложат глобално " с мерките на изолоция, ИТ цифровизирани соц мрежи, приложения, програми за следене и контрол, трансджендър безполово цифровизирано равенство и равноправие, контролирано от няколко корпорации и съответния им централен инструмент- глобална централна банка".

    Има ги в нета тези писма, всеки може да ги прочете.
  • 33 един от стадото

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Додо":

    мдаа. Нищо чудно Байдън да спре всички доставки на поръчани, но вече платени самолети щото започва нови ''мироопазващи акции и блокади'' по света. Не пито ама платено

    Коментиран от #40

  • 34 РАДИО ЕЛТО

    5 1 Отговор
    не на ИСТАНБУЛСКАТА конвенсия
  • 35 Баце

    3 0 Отговор
    Ако не й е казал: "Аз съм прост и вие сте прости затова се разбираме, толупи с толупи", значи никаква подкрепа не е.
    Може и друго, например:
    "Викай, че си ПКП и ще ти дадат социални"
    Абе Джо Бидон има много да учи популизЪма.
  • 36 Лицемерие

    1 0 Отговор
    Достойнство и уважение няма да ти платят сметките и храната. Не че е лошо да са ти част от морала. Но да работиш заради тях. Той защо не си раздаде спестяванията и заплатата на нуждаещите се и да живее от достойнство и уважение, да фотосинтезира и да се храни със слънце?
  • 37 tate

    4 0 Отговор
    Лелееееее колко великодушно !! Тоя се мисли за господ
  • 38 Да бе да

    5 0 Отговор
    Нещо от рода на : Денги нет, вьi держайтесь.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Додо

    7 0 Отговор

    До коментар #33 от "един от стадото":

    Математика за размисъл:Ако измерим приятелството в $ се получава следната любопитна статистика.Те са изразходили 330млн. за изграждане на военни бази у нас или по един $ на човек от тяхното население.Ние сме изразходили два млд,което е 285,71 лева на човек от нашето население или 168,06 $.Излиза,че ние сме им приятели 168 пъти повече,отколкото те на нас.
  • 41 еваланабиден

    4 0 Отговор
    Защо Байдън и корпорациите, медиите които го финансираха и наложиха " пандемията на частно финансираната от тях СЗО, бързите корпоративни недостатъчно тествани ваксини, ИТ приложенията за социална изолация и цензура" не раздадоха приходите си на обедняващите и губещите бизнеса си заради техните мерки.

    А политиците спонсорирани от тези корпорации, печатат пари, като обременяват с дългове и без това обедняващите хора.

    Байдън отпечатал държавни книжа, които ще изплащат американците, ФРС напечатал зелени хартийки и ги раздали еднократно на американците.
    1400 $ еднократно са нищо за стандарта в САЩ, а демократите и печелившите ИТ корпорации и спекулативни банкери на Уол Стрийт зад тях, обявиха, че " пандемията ще е дълга, хората ще страдат, но ИТ корпорациите и Уол Стрийт ще жънат трилиони от ИТ приложения, соц. платформи, нови масово задължителни трансджендър РНК ваксини".

    Ама хората си искат банани за Коледа и след това, образно каза и Байдън, корпорациите, Уолстрийт им ги дават, ама друго не дават.

    За времето на " подходящата пандемия" акциите и пазарната оценка на Гегъл, Микробот, Фацецукенгрубер, Хамбазон и др ИТ- изкуствен интелект, общо са достигнали няколко трилиона долара, докато останалите бизнеси бележат спад.
    Но нито един долар не са дали тези корпорации като компенсация на " американците за загубата на малки бизнеси и работа от наложената им странна пандемия, много подходяща единствено за ИТ компаниите, Уолстрийт акционерите им и бизн
  • 42 Розамунде Пилхер

    6 0 Отговор
    На мен пропагандата ми се вижда много плоска!
  • 43 Матей

    3 0 Отговор
    Видяхте ли как почнаха да ги направляват,който се ваксинира,ще има парична помощ,после все така и за здарвния паспорт и за чип в ръката.Така са ги дресирали,дават им пари и насреща могат да правят с тях каквото си щат.И тук искат да направят същото и почти са го постигнали.