17 Февруари, 2021 11:47 2 002 13

Свирепата зима в САЩ отне живота на 21 души и остави милиони без ток

  • сащ-
  • зима-
  • буря-
  • време-
  • жертви-
  • ток-
  • електрозахранване

Властите призоваха хората да си останат по домовете

Свирепата зима в САЩ отне живота на 21 души и остави милиони без ток - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Свирепа зима отне живота на 21 души и остави милиони без електрозахранване в централната и южната част на САЩ, където са регистрирани рекордно ниски температури, информират "Гардиън", "Ройтерс" и АП.

Най-големи проблеми с електроподаването има в Тексас, където повече от 4 милиона домакинства и фирми са без ток. На други места над 250 000 души също нямат достъп до електрозахранване. 4 милиона души са без ток и в Мексико. Други 250 000 души са без електричество след преминаване на ледена буря в северозападната част на Орегон, пише News.bg.

В Северна Каролина трима души са загинали, след като торнадо удари крайморски град, докато в Тексас четирима души от семейство загинаха при пожар в района на Хюстън, докато се опитваха да се стоплят. Другите смъртни случаи са в Луизиана, Кентъки и Мисури. Причините са от автомобилни катастрофи до отравяне с въглероден моноксид. Бури засегнаха електрическата мрежа и блокираха южни щати, донасяйки обилен снеговалеж и дъжд в Нова Англия и дълбоко на юг, а на места болезнено ниски температури. Има предупреждения за изключително студено време от Канада до Мексико. В Чикаго има 46-сантиметрова снежна покривка, училищата са затворени и занятията се провеждат дистанционно. Сняг има дори и на крайбрежието на Мексиканския залив.

Тежкото метеорологично време заплашва имунизационната програма в борбата с коронавирус. Президентът Джо Байдън заяви, че е възможно да се забавят доставките на ваксини. В Тексас много хора страдат, тъй като много от къщите не са устроени да задържат топлината. В Остин вече нямат 24 часа електрозахранване и в някои къщи температурата е паднала до 1-2 градуса по Целзий. Много хора нямат достъп и до вода след замръзване или пукване на тръби. В някои населени места регистрираха рекордно ниски температури. В Минесота е отчетена температура от -39 градуса по Целзий, а в Южна Дакота падна до -32 градуса по Целзий. Въздушният транспорт също е засегнат. Отменени са повече от 2700 полета. Властите призоваха хората да си останат по домовете.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 3 Отговор
    Поклон пред хората които дойдоха на протест пред Общината в този зверски студ!Докато ги има и България ще я има.
  • 2 анализ

    10 0 Отговор
    Започват,климатичните промени,които са в пророчествата,течението Гълфстрийм не съществува,което ще доведе до застудяване което се вижда вече.Ще има и земетресения и потъване на части от ,,Костенурката,,Политическите сътресения и проблеми са пряко свързани с изменението на климата

    Коментиран от #6

  • 3 Антирасистъ

    8 8 Отговор
    Добрият американец е само този който спи дълбок ссън на минимум два метра под земята без значение от цвят пол и раса.

    Коментиран от #12

  • 4 гошо

    8 2 Отговор
    Ама и там ли ставали такива работи ти да видиш, тока да спре след авария. Сега и те ще протестират, даже ако искат да им се поклоним да дойдат пред общината в София. Да търсят - Последния Софиянец за указания.
  • 5 И кво

    16 1 Отговор
    Останали без ток ? Че за какво им е ток ? Посланичката на сащ Мустафа нали каза на Бойко да прекратява Белене , нямало нужда от ток .
  • 6 Аха

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "анализ":

    Дааа, а краваристан ще бъде една от най-пострадалите страни в света, ама си го заслужават щото докато не бъдат ликвидирани като държава няма да има мир и разбирателство на Земята!

    Коментиран от #9

  • 7 Двадесет и

    2 1 Отговор
    един души какво са в сравнение с короната , която уби стотици хиляди в старческите домове?
  • 8 Я па тия

    7 0 Отговор
    По какви домове да остават бе-6 милиона спят в кашони под мостовете....
  • 9 ACE VENTURA 🇨🇦

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Аха":

    Те са Презокеански КРАВАРНИК ОБОР сбирток от утайката на света управлявани от ЦРУ синята масонска Ротшилдова Мафия и СЗО дементния некролог байдън е неадекватен идиот и проклетник. Само великия Тръмп и Еврейското лоби ги направиха хора тия янко гринговско семе. Трябваше да се днес да се казват ПАЩ пуритански американдески щати.
  • 10 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ЛЪЖЕТЕ !!! АМЕРИКАНЦИТЕ ВЪВ ФЛОРИДА ДОРИ НЕ НОСЯТ РЪКАВИЦИ !!!

    Коментиран от #11

  • 11 Да четеш не

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "ПЕНКО":

    означава, че си в състояние да разбереш и осмислиш прочетеното. Пенко е най-добрият пример за това.
  • 12 Правилно

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Антирасистъ":

    което си е истина, си е истина...
  • 13 6879

    0 0 Отговор
    Малко им е!