Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 11:18 1 808 13

Байдън и Нетаняху - спешно по телефона

  • сащ-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • джо байдън

Двамата лидери отбелязаха своите отдавнашни лични връзки и казаха, че ще работят заедно за по-нататъшно укрепване на силните отношения между Израел и САЩ

Байдън и Нетаняху - спешно по телефона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Джо Байдън и израелският министър-председател Бенямин Нетаняху проведоха дългоочакван първи телефонен разговор след забавяне, което Вашингтон отрече да е проява на пренебрежително отношение, предаде Ройтерс.

Имаше спекулации, че Байдън показва недоволство от близките връзки на Нетаняху с предишния американски президент Доналд Тръмп, който се обади на израелския лидер два дни след встъпването си в длъжност през 2017 г.

Байдън е разговарял с десетина други световни лидери, откакто зае поста на 20 януари. Белият дом беше заявил, че Нетаняху ще е първият близкоизточен лидер, на когото президентът демократ ще се обади.

Двамата проведоха "приятелски и топъл" разговор, продължил около час, при който обсъдиха въпроси, сред които Иран и отношенията на Израел с арабски и мюсюлмански страни, заявиха от канцеларията на израелския премиер.

"Президентът Байдън и министър-председателят Нетаняху обсъдиха продължаването на мирните споразумения, иранската заплаха и предизвикателствата в региона и се съгласиха да продължат разговорите помежду си", казаха от канцеларията.

"Двамата лидери отбелязаха своите отдавнашни лични връзки и казаха, че ще работят заедно за по-нататъшно укрепване на силните отношения между Израел и САЩ", беше посочено в изявлението.

Според канцеларията Байдън и Нетаняху са разговаряли и за начините за справяне с пандемията от коронавируса.

Белият дом заяви, че двамата лидери са обсъдили редица въпроси, включително необходимостта от "продължаване на близките консултации" във връзка с Иран.

Байдън е казал на Нетаняху, че възнамерява да засили отбранителното сътрудничество с Израел, и е подчертал подкрепата си за нормализиране на отношенията му със съседните държави. Президентът също така е изтъкнал важността от полагане на усилия за мир между израелците и палестинците, съобщиха от Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джендърсимитизъм

    10 2 Отговор
    Ааа, чи някой съмняеа ли се в тази греховна любоффф !
  • 2 Рошко

    9 2 Отговор
    Очаквам да разпалят война в близкия изток, най вероятно с Иран
  • 3 КОТарАК

    8 3 Отговор
    какъв интерес имат щатите в Израел? абсолютно никакъв при условие , че комбината им с тях им носи само негативи с околните арабски страни!-петрол ли имат , какво имат? правете си изводи дали евреите вече контролират и САЩ тотално
  • 4 ДОКО

    5 2 Отговор
    ХА ХА ОБСЪДИЛИ..ПАК ВЪРТЯТ ДАЛАВЕРИ..
  • 5 Adolf H

    8 2 Отговор
    Eврейска му работа... пак ще има военен конфликт.
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    11 2 Отговор
    И двамата не са никакви лидери, а пионки на Култа. Изпълняват си операциите под звуците на умиращите милиони по света.
  • 7 абе

    1 5 Отговор
    и барба ердос чака 2 месеца за това "спешно по телефона" но чичо дони протекторът го няма. сега има байдънопулос и тежки шамари за баш-чалмата

    Коментиран от #10

  • 8 Townboy

    6 2 Отговор
    То е ясно че Джо е марионетка и вече получава инструкции директно от господарите си. Петролът скочи сега идва ред на военните конфликти.
  • 9 Али Раза

    2 3 Отговор
    Дъртия трябва да обсъжда хода на Третата световна война
  • 10 Абе чакаме ги вече 2 месеца

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "абе":

    Тези тежки шамари ама мяу 🤣🤣🤣
  • 11 Ако беше закъснял още малко

    2 2 Отговор
    И трябваше да се обажда в затвора , където ще е Нетаняху след март месец
  • 12 ХайлАдолф

    5 0 Отговор
    Тръмп си остава единственото спасение от джендъртолерастиятаикомуноидния диктат на псевдодемоктческата партийка на презокеанския краварник . Това е пътя друг няма ..... Или ни чaкaкaчeрeнрacизъм.
  • 13 Фернандо

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "предишния американски президент Доналд Тръмп, който се обади на израелския лидер два дни след встъпването си в длъжност"
    Тоест домашният любимец е облизъл гъ-за на своя господар.